Hava Durumu

Bakan Işıkhan: "Son 22 Yılın En Düşük İşsizlik Oranına Ulaşacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bursa'da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 15:24
Kaynak: İHA
Bakan Işıkhan: "Son 22 Yılın En Düşük İşsizlik Oranına Ulaşacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bursa'da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Işıkhan, "son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı öngörüyoruz" diyerek, çiftçilere müjde verdi ve iş pozitif kadın istihdam projesini duyurdu.

Bakan Işıkhan, Bursa'daki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Programa Bakan Işıkhan'ın yanı sıra Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve diğer birçok yerel yetkili katıldı.

Bakan Işıkhan, yaptığı konuşmada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, ülkemizin dört bir yanında sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve iş insanları ile bir araya gelerek toplumsal ve çalışma hayatına dair konularda fikir alışverişi yapıyoruz. Önümüzdeki ay açıklanacak verilere göre, işgücü verilerinde son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı öngörüyoruz" dedi.

Bakan Işıkhan, ayrıca emeklilik haklarını kaybeden Bursalı çiftçilere müjde verdi. Yaklaşık 5 bin çiftçinin 2015 sonrası sigortalılık hizmetlerinin iptal edildiğini ve bazılarının emeklilik haklarını kaybettiğini öğrendiklerini belirterek, bu mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Işıkhan, çiftçilerin mağduriyetine sebebiyet vermemek için, tarım bağ-kur kapsamında hizmeti olanların sigortalılıklarının devamını sağlayacaklarını ifade etti.

Ayrıca Bakan Işıkhan, "iş pozitif - kadın istihdam projesi" kapsamında 15 binden fazla kadının İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini açıkladı. Kadın istihdamının artması ve bu bilincin yayılmasının önemine değinen Bakan Işıkhan, çalışma hayatına katılımın ve istihdamın artmasının ülkenin istikrarlı büyümesinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Bu toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir konuşma yaparak, son beş senede yaşanan zor süreçlerde verdikleri mücadeleyi ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Vali Mahmut Demirtaş ise sivil toplum kuruluşlarının ülkenin birlik ve beraberliği için önemine değindi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.