Hava Durumu

Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayına dair açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 12:38
Kaynak: İHA
Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayına dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları;

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

"Değerli arkadaşlar, dün gece Ankaragücü - Rizespor maçından sonra yaşananlar bizler için, ülkemiz için, futbol camiamız için büyük bir üzüntüydü. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz ama Halil Umut Meler hakemimize yapılan o şiddet hepimizin tepkisini çekti. Şiddetle kınıyoruz. Gereği yapıldı. Sabah mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bütün hakem camiamıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennimiz bir daha sporda hiçbir şekilde şiddettin olması. Biz hamaset için mi söylüyoruz, sporun birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu. Fair play'i niçin söylüyoruz. Karar hoşumuza gitmeyince başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor. Böyle enstantaneleri görmeyi hak ediyor muyuz biz. Artık konu mahkemede. Mahkeme süreci devam ediyor. Sizler de bizler de mahkemede neler olacağını göreceğiz. Adalete inanıyoruz.

Başhekimimiz bilgileri paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla görüştü ziyaret sırasında hakemimizle. Süreci takip ettiğini söyledi. Geçmiş olsun dileklerini belirtti. Hakemimizle ilgili şu andaki durumuyla bilgileri de aldık. Başından itibaren süreci aziz milletimize aksettiren bütün basın mensuplarımızı da tebrik ediyorum.

ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin açıklamada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Görüşmede Erdoğan, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti. Cumhurbaşkanı, olayın ardından ilgili bakanlara ivedilikle gerekenin yapılması talimatını verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem hakem Meler'den hem de doktorlarından sağlık durumu ile ilgili son bilgileri aldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Halil Umut Meler'i ziyaret etti

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam Trendyol Süper Lig'de oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti. Büyükekşi, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Büyükekşi: "Hedefimiz Türkiye'de futbolun doğru şekilde, herhangi bir sıkıntı yaşamadan bundan sonra en hızlı şekilde devam etmesidir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.