Hava Durumu

Çeyrek altın fiyatları 2.300'ü aştı! Dolandırıcılar boş durmadı

İstanbul'da sahte veya düşük ayarlı altın imal ederek kuyumcularda bozdurdukları ve piyasaya sürdükleri tespit edilen 5 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı. Baskınların birinde, bakır ve gümüş gibi madenlerin dönüştürülüp piyasaya sürülmeye hazır hale getirilmesine yarayan materyaller ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Çeyrek altın fiyatları 2.300'ü aştı! Dolandırıcılar boş durmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul genelinde bazı şüphelilerin altın imalat atölyelerinde ayarı düşük sahte altın, bilezik ve takı malzemeleri basılan sahte altınları, farklı ilçelerde bulunan kuyumculara bozdurarak piyasaya sürdüklerini tespit etti.

Kimliği belirlenen 7 şüpheli hakkında 'paraya eşit sayılan değerlerde sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından İstanbul ve Kocaeli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan baskında 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilere yönelik yakalama çalışmaları sürüyor.

Öte yandan şüphelilerin sahte altın imal ettiği Esenyurt'taki bir atölyeye polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Burada bakır ve gümüş gibi madenlerin dönüştürülüp piyasaya sürülmeye hazır hale getirilmesine yarayan materyallere el konuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.