Hava Durumu

Çiftçinin Bedava Soğan Dağıtımı Binlerce Kişiyi Tarlaya Çekti

Ürününü satamayınca 70 dönüm soğan tarlasını halka ücretsiz açtı!

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 00:17
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
Çiftçinin Bedava Soğan Dağıtımı Binlerce Kişiyi Tarlaya Çekti

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde yaşayan çiftçi Serdar Dinç, ürününü satamayınca 70 dönüm soğan tarlasını halka ücretsiz açtı. Soğanın bedava olduğunu duyan yaklaşık 3 bin kişi, tarlaya akın etti. Çiftçi Dinç'in bu jesti, yoğun ilgi nedeniyle ana yolun trafiğe kapanmasına sebep oldu, jandarma ekipleri trafiği açmak için müdahalede bulundu.

Çiftçinin Zor Kararı

Serdar Dinç, tüccarların soğanları satın almayı reddetmesi üzerine çürümesin diye ürününü ücretsiz dağıtma kararı aldı. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle Kadirli ve Sumbas'tan gelen binlerce kişi, tarlaya ulaşmak için araçlarıyla geldi.

Vatandaşların Tepkisi

Soğan toplamaya gelen vatandaşlar, çiftçinin bu cömert davranışını takdirle karşıladı. Bir vatandaş, "Soğan pahalı, alamıyorduk. Çiftçi tarlasını satamadı, ürünler tarlada kaldı. Tüccarlar almadı, para vermedi. Adam da halk yesin diye müsaade etti 3-4 gün. Burada 400 ton soğan var, halk faydalanıyor, Allah razı olsun" dedi.

Başka bir vatandaş ise ekonomik zorluklara dikkat çekerek, "Millet soğan için sıraya girdi. Marketlerde 35 lira. Vatandaş, Allah razı olsun hayrına burada tarlada serbest etti. Bütün millet topluyoruz, sağ olsunlar. Muhtaç olduk sonunda kuru soğana" ifadelerini kullandı.

Çiftçi Dinç'in Mesajı

Çiftçi Serdar Dinç, maliyetlerin yüksekliğinden bahsederek, "Ben çiftçiyim, 70 dönüm soğan ektim. 500 bin kiraya verdim, 500 bin de diğer tohum, gübre ve ilaç masrafım oldu. Tüccara satamadım, hayrımıza köylülerimize, vatandaşlarımıza, ücretsiz dağıtıyorum. Toplasın herkes evine götürsün. Afiyet olsun herkese" şeklinde konuştu.

Bu olay, toplumda büyük bir dayanışma örneği olarak kaydedilirken, aynı zamanda tarım ürünlerinin pazarlanması ve çiftçilerin karşılaştığı zorluklar konusunda ciddi sorunlara da ışık tuttu.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.