Hava Durumu

Dikkat! Meteoroloji'den kritik hava durumu uyarısı!  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı. Dikkatli olun!

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 22:28
Kaynak: İSMAİL KEMAL KEMANKAŞ
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Dikkat! Meteoroloji'den kritik hava durumu uyarısı!  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin genelindeki hava durumuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Yapılan tahminlere göre, yurdun büyük bir bölümü parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde yağış bekleniyor. İlk saatlerde Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yağışlı hava hakim olacak.

 Muğla ve Antalya'da Beklenen Kuvvetli Yağışlar  

Gece Saatlerinde Muğla ve Antalya İçin Özel Uyarı  

Gece saatlerinde Muğla ve Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olması, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 Hava Sıcaklıklarında Beklenen Değişimler  

Türkiye'nin Batı ve Doğu Kesimlerinde Sıcaklık Değişiklikleri  

Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğusunda ise normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bu durum, bölgesel iklim koşullarının nasıl değiştiğini ve yurttaşların nasıl hazırlık yapmaları gerektiğini gösteriyor.

 Rüzgar Şiddetinde Artış ve Sis Uyarısı  

Rüzgarın Yönü ve Şiddetiyle İlgili Önemli Bilgiler  

Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden esmesi, Karadeniz kıyılarında ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu gece ve yarın sabah için sis uyarısında bulunarak, ulaşımda aksamalar olabileceğini belirtti.

 İstanbul ve Marmara Bölgesi İçin Hava Durumu Tahmini 

İstanbul'a Kar Yağacak mı? Marmara Bölgesindeki Sıcaklık Değişiklikleri  

Prof. Dr. Orhan Şen'in yaptığı açıklamaya göre, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar önümüzdeki günlerde yükselecek. Perşembe ve Cuma günleri lodos etkisiyle sıcaklıkların 7-8 derece artması bekleniyor. Gelecek hafta Pazar gününden itibaren Türkiye genelinde rüzgarın kuzeye dönmesiyle sıcaklıkların 8-9 derece düşmesi ve İstanbul'da kar yağışının olmaması öngörülüyor.

HABER:İSMAİL KEMAL KEMANKAŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.