Hava Durumu

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedir?

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) çocuk işçiliğine yönelik farkındalığı yükseltmek amacıyla 2002'de ilan ettiği bir gündür.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedir?

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü, her yıl 12 Haziran günü, çocuk işçiliğine karşı duruşu özendirmek için Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü olarak kutlanmaktadır.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla bir bülten yayımlayan DİSK Genel İş Emek Araştırmaları Bürosu, Türkiye'de 1 milyondan fazla 'çocuk işçi' bulunduğunu bildirdi.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan rapora göre dünya genelinde çocuk işçilerin sayısı 160 milyona yükseldi. DİSK Genel İş ise, Türkiye'de 1 milyondan fazla çocuk işçi bulunduğunu açıkladı.

ILO tarafından hazırlanan "Çocuk İşçiliği: 2020 Küresel Tahminler, Eğilimler ve Önümüzdeki Yol" raporunda dünyada çocuk işçiliğinin 2020 yılında arttığı gözlemleniyor. Rapora göre dünya genelinde çocuk işçilerin sayısı son 4 yılda 8,4 milyon artarak 160 milyona yükselirken, 79 milyon çocuk ise ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılıyor. Cinsiyete göre çocuk işçi oranlarına bakıldığındaysa; erkek çocuk işçilerin, kız çocuklarına göre her yaş grubunda daha çok çalıştığı görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.