Hava Durumu

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'dan Doğalgaz ve Enerji Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaza yapılacak zam konusunda açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 17:14
Kaynak: NURCAN ŞENER
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'dan Doğalgaz ve Enerji Açıklamaları

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji sektöründeki gelişmeleri ve doğalgaz fiyatlarına yönelik soruları yanıtladı.

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlardır:

- Türkiye, Karadeniz'de gerçekleşen doğalgaz keşfi sayesinde enerji bağımsızlığını artırıyor. Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezervleri, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamada büyük bir potansiyele sahiptir.

- Yeni gaz keşifleri için çalışmalar devam ediyor. Sakarya Gaz Sahası'nda 17 kuyu açılmış durumda ve bu bölgede yeni potansiyeller araştırılıyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de arama yapmak istedikleri yerlerde gaz ve petrol keşfi amaçlı sondajlar yapılması planlanıyor.

- Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı yaklaşık olarak yüzde 68 seviyesindedir. Bu yüzden enerji sektöründe tam bağımsızlık hedeflenmektedir.

- Gabar'da günlük 32 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriliyor ve bu üretim miktarının artırılması planlanıyor. 2024 yılında günlük 175 ile 200 bin varil arasında petrol üretimi hedefleniyor. Bu, Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayacaktır.

- Doğalgaz fiyatlarına gelince, Bakan Bayraktar, şu an için herhangi bir doğalgaz zammının planlanmadığını ve bu kış için zam beklentisi olmadığını belirtti.

Sonuç olarak, Bakan Bayraktar'ın açıklamaları Türkiye'nin enerji sektöründeki gelişmeleri ve enerji bağımsızlığını artırmak için yapılan çalışmaları yansıtmaktadır. Karadeniz'deki doğalgaz keşfi ve petrol üretimi, Türkiye'nin enerji arz güvenliğini artırma yolunda önemli adımlardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.