Hava Durumu

Hakkari'de Meydana Gelen 4.4 Büyüklüğündeki Deprem Panik Yarattı

Depremin hissedilmesiyle birlikte, vatandaşlar panik içinde çocuklarıyla birlikte kendilerini dışarı attı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2024 11:05
Kaynak: İHA
Hakkari'de Meydana Gelen 4.4 Büyüklüğündeki Deprem Panik Yarattı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, sabah 07.36'da gerçekleşen deprem, yerin 5,74 kilometre derinliğinde kaydedildi. Depremin hissedilmesiyle birlikte, vatandaşlar panik içinde çocuklarıyla birlikte kendilerini dışarı attı. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmazken, bölge halkı büyük bir korku yaşadı.

Yerel sakinlerden Abdulcebar Kurt, depremlerin artık bölgede daha sık yaşanmaya başladığını ve yer bilimcilerin bu konuda sık sık uyarılarda bulunduğunu belirtti. Muhacir Çekiç ise, TOKİ bölgesinde yaşadıkları için depremi fazla hissetmediklerini ancak Yüksekova merkezinde büyük bir panik yaşandığını ifade etti. Hamza Geylani, sabahın soğuk saatlerinde yaşanan depremin korkutucu olduğunu ve uzmanların sürekli uyarılarının dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Bu deprem, bölgede olası daha büyük afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizerken, yerel yönetimlerin ve vatandaşların alması gereken önlemler konusunda daha bilinçli olması gerektiğini gösteriyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.