Hava Durumu

Kız Kulesi'ne giriş ücreti restorasyon sonrası zamlandı

Kız Kulesi restorasyonun ardından 11 Mayıs'ta yeniden ziyaretçilerini kabul etmeye başladı. Restorasyon öncesi giriş ücreti 40 TL olan kule bileti, seçimlerinde olduğu mayıs ayında ücretsiz, seçimlerin ardından ise zamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Kız Kulesi'ne giriş ücreti restorasyon sonrası zamlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nin mayıs sonuna kadar biletlerin ücretsiz olacağını söylemişti. Mayıs ayının bitmesiyle Kız Kulesi biletlerine zam geldi. 

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre, restorasyondan önce 40 lira olan bilet şu anda 110 liraya çıktı.

Vatandaş bilet fiyatını çok buldu

Muğla'dan İstanbul'u bir kaç gün gezmeye geldiğini söyleyen Emrullah Çiçek, "Bu kadar uçuk fiyatı ben bu hükümete yakıştıramıyorum" dedi. Çİçek, "İstanbul'a geldiğime pişman oldum. Kendi memleketimizde yabancıyız... Yabancılar Onlar istediğini yapıyor, restoranlarda istediği gibi oturuyorlar, biz uzaktan seyrediyoruz, su bile alamıyoruz, burada suyu 10 liraya satıyorlar, alamıyoruz" dedi.

İstanbul'un yerlisi olduğunu söyleyen Didem Ömeroğlu, "Ben bir İstanbul yerlisi olarak fiyatı çok buldum. En fazla 50 lira olması lazımdı. Türkiye'de yaşıyoruz, buranın halkıyız ama giremiyoruz. Karşıdan bakmak zorunda kaldık bu güzelliğe. Yetkililerden indirim istiyoruz. Mayıs ayında ücretsiz olmasının seçimle ilişkili olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.