Hava Durumu

KREDİ KARTLARINDA BORÇLANMANIN ÇOĞALMA NEDENİ “GÜÇLÜ EKONOMİK BÜYÜME”

Bu sene kredi kartlarındaki borç artışı Bakan şimşeğe göre “ güçlü ekonomik büyüme “ olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 11:26
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
KREDİ KARTLARINDA BORÇLANMANIN ÇOĞALMA NEDENİ “GÜÇLÜ EKONOMİK BÜYÜME”

HABER / NURCAN ŞENER

Yıl başı itibarı ile bugüne kadar 6 oranında bir artış yaşandı. Şimşek “ son 21 sene içinde Türkiye çok güçlü bir ekonomi ile büyümeye devam etmektedir. Bu sebeple kredi kartı ve kredilerde aşırı bir kullanım söz konusu olmuştur “ dedi. Şuan ki hedef fazla kredi kartı kullanımının önüne geçmek olduğunu belirten Bakan Şimşek, kredilerde aşırı artış yaşandığını ve bu durumu düzeltmeleri gerektiğini dile getirdi.

KREDİ VERİLMESİNİN ÖNÜNÜ KESECEĞİZ

BDDK’ya göre, yıl başı itibarı ile bireysel olan kredi kart borçları 29 eylüle kadar 6.2 oranlarında 518.8 milyar TL artış yaşayarak 965 TL olarak yükselmiş bulunmaktadır. Kredi kartı borçları sebebi ile icra takibi yapılarak kredi kartı kullanan kişilere kısıtlamalar getirildi. Bakan Şimşek bu duruma şu şekilde açıklama getirdi; “ yapısal dönüşüm ve büyüme performansı “ dedi.

“ Son 21 senesi içinde Türkiye’de aşama kaydedilen yapısal dönüşüm ve güçlü ekonomik büyüme sebebi ile kredi ve kredi kartlarında aşırı kullanım yaşanmıştır. Hane halkının seviyelerinde borç bulunmaktadır. Enflasyonu tek haneye düşürmek için gelir politikası uygulaması yapılmaktadır. Kamu için tasarruf arttırmaya yarayan tedbirler alınmaktadır.”

Bakan Şimşek “ taşıt kredisi, kredi kartları vs. Bu tür krediler için faiz oranlarını arttırarak ve bankaların kredi vermesinin önünü keserek bu yüzmeye engel olacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.