Hava Durumu

Kuzey Irak'a geniş çaplı harekat! Hedefler vuruluyor

Son dakika haberine göre Kuzey Irak'taki Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgelerine hava destekli kara harekatı başlatıldı. PKK hedefleri ateş altına alınırken, komandolar da belirlenen bölgelere indirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2021 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2021 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Kuzey Irak'a geniş çaplı harekat! Hedefler vuruluyor

Operasyonda belirlenen hedefler havadan ve karadan vuruluyor. Operasyon kapsamında kara harekatı da yürütülüyor. Özel Kuvvetlerin de Metina bölgesine helikopterlerle indirildiği belirtildi. Özel Kuvvetlere ATAK helikopterleri ve SİHA'lar destek veriyor.

MSB'DEN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan harekata ilişkin yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kahraman komandoları Kuzey Irak'ta" denildi.

AKAR, GÜLER VE KOMUTANLAR OPERASYONU TAKİP EDİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları operasyonu Harekat Merkezi’nden takip ediyor.

Çok sayıda savaş uçağının yanı sıra silahsız ve silahlı insan hava araçlarının da (İHA/SİHA) katıldığı operasyonda terör örgütünün yuvalandığı sığınak ve barınaklarla, cephane olarak kullanılan mağaralar vuruluyor.

Kandil bölgesi de çoğunluğu Diyarbakır olmak üzere değişik üslerden kalkan F-16’larla vuruluyor. Hava taarruzlarından sonra Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine Sikorsky ve Chinook tipi helikopterlerle kara unsurları indirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.