Hava Durumu

Melih Gökçek'in Cenaze töreni yorumu gündem oldu!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Antalya'da gerçekleştirilen bir Türkmen Alevi cenaze törenine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 20:45
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
Melih Gökçek'in Cenaze töreni yorumu gündem oldu!

Melih Gökçek, törenin saz eşliğinde yapılmasına yönelik, "Hayda, bunu da gördük. Yakında orkestra ile gömülenleri görürseniz şaşmayın." ifadelerini kullandı. Bu yorum, cenaze sahipleri tarafından sert bir dille eleştirildi.

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Akçaeniş köyünde düzenlenen törende, Türkmen Alevi Tahtacı Köyü'nden Güven Coşkuner adlı bir kişinin cenazesi, geleneksel olarak saz eşliğinde kaldırıldı. Cenaze töreni sosyal medyada paylaşılınca, Gökçek'in yaptığı yorum cenaze yakınlarının ve toplumun dikkatini çekti.

Cenaze sahiplerinden Polat Balkan, Gökçek'e sert bir yanıt vererek, "Burası Antalya Elmalı Akçaeniş. Türkmen Alevi Tahtacı Köyü. Ölen çocukluk arkadaşım, saz ve söz üstadı Güven Coşkuner. Biz canlarımızı böyle uğurlarız. Saraylılar da, saraydan kovulanlar da bilmez..." ifadelerini kullandı. Balkan'ın bu sözleri, Gökçek'in yorumunun hem kültürel bir geleneğe yönelik bilgisizlik içerdiğini hem de toplumsal hassasiyetleri göz ardı ettiğini vurgulamak amacı taşıyor.

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.