Hava Durumu

Merkez Bankası Skandalı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında yeni iddialar gün yüzüne çıktı: "Merkez Bankası'nın Sosyal Tesisi Aileye Tahsis Edildi."

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 14:36
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
Merkez Bankası Skandalı

Bu skandal iddiaya göre, TCMB'nin Ankara'daki Sosyal Tesisi, Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla bahane edilen bir tadilat işlemiyle kapatıldı ve tesiste görev yapan aşçılar ve garsonlar tamamen Başkan Erkan ve ailesinin hizmetine sunuldu.

Yeni iddialara göre, Erkan Ailesi, Merkez Bankası'nın sosyal tesislerini ve İzmir'deki kampı özel olarak kullanmıştır. Ayrıca, Başkan Erkan'ın annesi Gamze Erkan'ın çalışanlara talimat verdiği de iddia edilmektedir.

Banka yetkililerine göre, Ankara'daki Merkez Bankası Sosyal Tesisi, Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla kapatılmış ve burada görev yapan aşçılar ve garsonlar tamamen Başkan ve ailesine hizmet etmek üzere tahsis edilmiştir. Tesiste zaten pandemi döneminde kapsamlı bir tadilattan geçirilmiş ve banka çalışanları ile emeklilere hizmet vermektedir. Ancak, bu tesisin kapatılmasının asıl nedeni, burada görev yapan personelin Başkan ve ailesine hizmet etmesi olarak öne sürülmektedir.

Ayrıca, iddialara göre Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a makam aracı ve makam odası tahsis edilmiştir. Erol Erkan, bankada resmi bir görevi olmamasına rağmen birçok idari birimin işlerine karışmakta, bu birimlerin başındaki kişilerden bilgi almakta ve doğrudan talimatlar vermektedir. Özellikle Başkanlık katında çalışan aşçılar, garsonlar ve temizlik görevlilerine psikolojik şiddet uygulandığı iddia edilmektedir.

Bu skandal iddialar, bir banka çalışanının CİMER'e başvurması ile kamuoyunun gündemine gelmiştir. Ancak, Hafize Gaye Erkan veya ailesi hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.