Hava Durumu

Muhtar, Rakip Adayı Bıçaklayarak Öldürdü

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, Yeşilöz köyünde yaşanan trajik bir olay, yerel seçimlerin karanlık yüzünü gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 13:24
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Muhtar, Rakip Adayı Bıçaklayarak Öldürdü

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, Yeşilöz köyünde yaşanan trajik bir olay, yerel seçimlerin karanlık yüzünü gözler önüne serdi. Köy muhtarı Kadir Y. (62) ile muhtar adayı Erdal Dağıstan (45) arasında, Ulusu Mahallesi Şahin Sokak'ta çıkan tartışma, önceden var olan husumetin de etkisiyle şiddetlenerek cinayetle sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kadir Y., Erdal Dağıstan'ı bıçaklayarak ağır yaraladı. İhbar üzerine olay yerine hızla sevk edilen sağlık ve polis ekiplerinin tüm çabalarına rağmen Dağıstan, kaldırıldığı Çerkeş Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayın ardından muhtar Kadir Y., polis tarafından gözaltına alınarak, soruşturma başlatıldı. Bu vahim olay, muhtarlık seçimleri sırasında yaşanan gerilim ve rekabetin ne denli tehlikeli boyutlara varabileceğinin acı bir göstergesi oldu. Toplumda büyük üzüntü ve endişe yaratan bu cinayet, seçim süreçlerinde yaşanan şiddet olaylarına karşı daha etkin önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.