Hava Durumu

NASA, Türkiye'nin İlk Uzay Astronotunun Uzaya Çıkış Programını Açıkladı

NASA, Türkiye'nin ilk uzay astronotu olmaya hazırlanan Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 mürettebatının gerçekleştireceği uzay yolculuğunun programını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 14:15
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
NASA, Türkiye'nin İlk Uzay Astronotunun Uzaya Çıkış Programını Açıkladı

NASA'nın ticari uzay görevlerinden biri olan AxiomMission 3 (Ax-3) görevi, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de gerçekleştirilecek ve bu görevde Alper Gezeravcı da yer alacak. Görev, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaşmayı hedefliyor.

NASA'nın açıkladığı takvime göre, görev öncesinde Kaliforniya'da Emblem Akademisi için eğitimsel uçuş içi etkinliği gerçekleştirilecek ve NASA mühendisleri bir basın toplantısı düzenleyecekler. Bu toplantıda NASA ve SpaceX temsilcileri ile ABD Uzay Kuvvetleri'nden bir uzman katılacak.

17 Ocak'ta ekip son hazırlıklarını yapacak ve 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 23.15'te Axiom ve SpaceX'in ortak yayını gerçekleştirilecek. 00.45'te NASA canlı yayını başlayacak ve bu yayın NASA+, NASA Television ve ajansın internet sitesinden izlenebilecek.

Canlı yayın, fırlatmadan yaklaşık 15 dakika sonra yörüngeye yerleşildiğinde sona erecek. NASA, bu görevin ticari bir uçuş olduğunu belirterek herhangi bir bildirim sunmayacak ve NASA'nın medya kanalları da yayın yapmayacaklar.

Görevin kilitlenme aşamasının canlı yayını ise 11.30'da başlayacak. Saat 13.15'te Ax-3 görevi kapsamında fırlatılan araç, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kilitlenecek. Kilitlenme sonrası 1 saat 45 dakika sonra mekik açılacak ve ekip ISS'te karşılanacak.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.