Hava Durumu

ROMANYA’DA YAPILAN ULUSLAR ARASI KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE BURSA DA YER ALMIŞTI...

Teşekkür Belgeleri sahiplerini buldu... Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 8.si düzenlenen Romanya’da Kurulu bulunan Tatar Demokratik Birliği tarafından, Türk-Tatar kültürünü kucaklamak ve birlikte yaşamayı desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Festivale Bursa Tatar Türkleri Dayanışma Derneği de Mehter takımıyla katılım sağlamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 14:08
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
ROMANYA’DA YAPILAN ULUSLAR ARASI KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE BURSA DA YER ALMIŞTI...

Dobruca’da gerçekleşen “Tatar Kültürel Festivali” Köstence İl Konseyinin desteğiyle Başkanlığını Naim Belgin’in yaptığı, Onursal Başkanı da eski Milletvekili Nejat Sali olan Romanya Tatar Demokrat Birliği tarafından organize edilen Festivale Bursa’dan katılım sağlanmasına katkıda bulunan Başbakan eski Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba toplulukları Başkanı Abdullah Eren, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ gönderilen Teşekkür Belgeleri sahiplerine ulaştı.

Dostluk, diyalog, Spor ve Kültürler arası diyaloğu hedefleyen, bilgi zenginliğini ve etnik gruplar arası birlikte yaşamayı teşvik etmeyi hedefleyen festival, geleneksel sanatın, kültürün, oyunların ve sporun, müziğin, dansın, geleneksel yemeklerin bir iletişim, yakınlık ve anlayış aracı olarak gerçekleşti.

40’a ülkeden festivale katılan 500 sanatçı, sporcu ve folklorcu guruplar Köstence ve Mecidiye’de bir araya gelmişti.

1-4 Eylül arası Köstence, Mecidiye ve Mangalya’da gösteriler ve Bilgi Şöleni şeklinde gelişti.

 

BURSA’DAN DA TÜM TATAR TÜRKLERİ SOSYAL KÜLTÜREL

DAYANIŞMA ve SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ MEHTER TAKIMIYLA KATILIM SAĞLAMIŞTI.

Romanya’da geçen yıl 8.sİ düzenlenen festivale daha önceki yıllarda da Mehter Takımıyla katlım sağlayan Bursa Tüm Tatar Türkleri Sosyal, Kültürel Dayanışma ve Spor Kulübü Derneği kalabalık bir gurupla bu yılki festivalde yerini almıştı.

Festivalde ulusal ve uluslararası sanatçıların performansları, unutulmaz bir gösteri ve özel bir sanatsal zevk oluşturan festival programı ile doruğa ulaştı.

Romanya Tatar Demokratik Birliği Başkanı Naim Belgin yaptığı konuşmalarda festivalin artık UNESKO’nun koruması altında olduğunu belirtti.

40 ülkeden katılan sanatçı, sporcu ve oyuncuların katıldığı festivale

Kazakistan’ın efsane müzisyeni, Dombra’nın besteci, söz yazarı Arslanbeg Sultanbekov de katılarak festivalde izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.

BURSA, MEHTER TAKIMIYLA KÖSTENCE HALKININ  GÖNLÜNÜ FETETMİŞTİ

Romanya Mecidiye’de gerçekleştirilen festivale ESKİ Başbakan Yardımcısı, Meclis İnsan Hakları Komisyonu eski Başkanı ve Bursa eski Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun tavassutları, Yurtdışı Türkler Akraba Toplulukları Başkanlığının destekleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a Romanya Demokratik Tatar Birliği olarak birer teşekkür belgesi gönderildi.

Bursa Tüm Tatar Türkleri Başkan Yardımcısı Orhan Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Efe teşekkür belgelerini geçtiğimiz hafta sahiplerine sunuldu.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.