Hava Durumu

RTÜK Başkanı Şahin: Kadın İstismarına ve Aşağılanmasına İzin Vermiyoruz! "Taş Kağıt Makas" Dizisi İncelemeye Alındı

RTÜK Başkanı, "Taş Kağıt Makas" dizisinin yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerinin bulunduğunu belirterek, gerekli incelemenin başlatıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 00:21
Kaynak: İHA
RTÜK Başkanı Şahin: Kadın İstismarına ve Aşağılanmasına İzin Vermiyoruz! "Taş Kağıt Makas" Dizisi İncelemeye Alındı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bir televizyon kanalında yayınlanan "Taş Kağıt Makas" adlı dizide yer alan tartışmalı sahneye ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadın istismarı içeren ve kadınlarımızı aşağılayan yapımlar merceğimizde. Kadınlar ve çocuklar kırmızı çizgimizdir." dedi.

RTÜK Başkanı, "Taş Kağıt Makas" dizisinin yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerinin bulunduğunu belirterek, gerekli incelemenin başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, "Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz." vurgusuyla yapımların hassasiyetle denetleneceğini ifade etti.

Şahin'in bu açıklaması, toplumda kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında duyarlılığın artmasına katkı sağlayacak nitelikte. RTÜK'ün, kadınların toplumsal yaşamda daha saygın ve eşit bir konuma gelmesi için adımlar atmaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.