Hava Durumu

Taksiciler, Öldürülen Meslektaşları İçin Adalet Arıyor

İstanbul'da taksicilik mesleğinin tehlikelerine dikkat çekmek amacıyla yüzlerce sürücü, öldürülen meslektaşı Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 20:20
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
Taksiciler, Öldürülen Meslektaşları İçin Adalet Arıyor

   Yaşar Yanıkyürek, taksisine aldığı yabancı uyruklu iki kişi tarafından öldürüldükten sonra Sarıyer'de yol kenarına atılmıştı. Olayın ardından İstanbul'un çeşitli noktalarından toplanan taksiciler, Yanıkyürek'incenazesini Zincirlikuyu Mezarlığı'na kadar eşlik etti. 

Taksiciler, Beyoğlu'nda toplanarak konvoy halinde mezarlığa hareket etti. Bu sırada polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bir araya gelen taksiciler, burada basın açıklaması yaparak, meslektaşlarına yönelik artan şiddet olaylarına ve kötü çalışma şartlarına dikkat çekti.

İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, "Cenazemizi yalnız bırakmadık. Bu bizim ilk cenazemiz değil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. Yarın Feriköy Mezarlığında öğle namazına müteakip defnedip son görevimizi yerine getireceğiz," dedi. Dündar ayrıca, "Ne yazık ki evden helalleşerek çıkıyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da başka bir çözüm bekliyoruz," diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Deniz Dündar'ın ifadelerine göre, taksiciler artık kendilerini sürekli tehdit altında hissediyor ve güvenlikleri için somut adımlar atılmasını talep ediyor. Dündar, "Bugün bu, yarın bir başkası, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik," diyerek yaşanan trajedilerin ardından taksicilerin endişelerini dile getirdi.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.