Hava Durumu

Togg Fırsatçısına İnceleme!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG, ilk sahiplerine kavuştu. Noter huzurunda yapılan çekilişle, ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi arasından 20 bin kişi, yerli otomobili almaya hak kazandı. Bu kişilerden birinin de RTÜK Uzmanı Sadık Canyurt olduğu iddia edildi. Canyurt yeni aldığı Togg'u bir ilan sitesinde 3.5 milyon TL'ye satışa sundu. Konuyla ilgili açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Togg Fırsatçısına İnceleme!

Posta'nın haberine göre, Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracı TOGG, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen çekilişle birlikte ilk sahiplerine kavuştu. Noter huzurunda yapılan çekilişle, ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi arasından T10X almaya hak kazanan 20 bin kişi belirlendi.

3,5 MİLYONDAN SATIŞA ÇIKARDI

Rekor sayıda yapılan müracaatın ardından yapılan çekilişte yerli otomobil alma hakkına sahip olan isimlerden biri de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) temsilcisi ve RTÜK Uzmanı Sadık Canyurt oldu. Aynı zamanda KESK'e bağlı Haber-Sen'in Şube başkanı olarak da görev yapan Canyurt'a 110'uncu sıradan TOGG çıktı. Ancak aracını geçtiğimiz hafta teslim alan Canyurt, bir hafta sonra satışa çıkardı. Bir satış sitesine ilan veren Canyurt'un TOGG için istediği rakam görenleri şaşırttı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından yapılan açıklamada yerli otomobilin standart menzilli modelinin 953 bin, uzun menzilli modelinin fiyatının ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendiği duyurulmuştu. İlan sitesinde satışa çıkarılan TOGG'un ise 3,5 milyon liraya ilana koyulduğu görüldü.

EN YÜKSEK DONANIMLI MODELİ

Canyurt, ilanının açıklama kısmında şu sözlere yer verdi:

"Araç geçen hafta teslim alınmıştır, kapalı otoparkta muhafaza edilmektedir. "V2 Lansman Özel Paketi" ile üretilen ilk TOGG araçlarından biridir. Panoramik cam tavan ve Meridian Premium Ses Sistemi ekletilmiştir. Şu an satışa sunulan TOGG'ların menzili ve donanımı en yüksek versiyonudur (ful + ful). Araca ait tüm ayrıntılara, kendi sitesinden ulaşabilirsiniz. Burada tek tek yazmıyorum."

İNCELEME BAŞLATILDI

Bu gelişme sonrası RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklama yayınlayarak, "KESK Konfederasyonu'na bağlı Haber Sen Şube Başkanı Sadık Canyurt isimli çalışanımızın yerli ve millî gururumuz TOGG üzerinden akıl almaz bir fiyat manipülasyonuna giriştiği yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.