Hava Durumu

Tosuncuk, Seçil Erzan’ın Para Toplama Yöntemini Değerlendirdi

Mehmet Aydın, “Çiftlik Bank” sistemiyle yüzlerce kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla 29 aydır hapishanede bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 12:59
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Tosuncuk, Seçil Erzan’ın Para Toplama Yöntemini Değerlendirdi

Ancak şimdi, eski bankacı Seçil Erzan’ın Ponzi Seçil olayına “uzman” bir bakış açısı sunuyor. Aydın, Erzan’ın para trafiğini “piramit sistemi” olarak tanımlayarak, “Piramit sisteminin sonu bellidir. Giren herkes riski bilir ve girer.” Şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bu tür sistemlere katılan insanların yüksek gelir beklentisiyle hareket ettiğini ve herkesin bir risk sınırının olduğunu belirten Aydın, “Tüm bu insanlar çok yüksek faiz beklentisiyle yüksek risk almışlar.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Günümüzdeki finansal olayları da değerlendiren Aydın, Denizbank’taki yüksek faizli fon vurgununu eleştirdi. Para çıkışının sürekli olduğunu savunan Aydın, bankanın bu durumu sorgulaması gerektiğini belirtti.

Ünlü futbolcular ve kişilerin yüksek faiz vaadiyle milyonlarca dolar kaybetmeleri konusunda Aydın, sisteme girenlerin bilerek risk aldığını ve dolayısıyla suçlamaların tefecilik olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, piramit sistemlerinin sonunun kaçınılmaz olduğunu ve sürekli büyüyen bir kar topuna dönüşerek parçalandığını belirtti.

Mehmet Aydın, halen yargılandığını ve hakkında ciddi cezalar talep edildiğini hatırlattı. Kendi ifadesine göre, Çiftlik Bank üzerinden topladığı paraları iade ederek borçlarını ödeyebileceğini önerdi. Ancak banka olarak adlandırdığı sistemi nedeniyle de ceza aldığını vurguladı.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.