Hava Durumu

Türkiye Diyanet Vakfı Görevlisinden Büyük Vurgun: 5,1 Milyon Lira Zimmete Geçirildi

Giresun'da Türkiye Diyanet Vakfı'nın Giresun Şube Temsilcisi olarak görev yapan Fatih Ahmet Akkaya, vatandaşların kurban bağışı olarak yaptığı 5,1 milyon lirayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Olay, Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 15:09
Kaynak: NURCAN ŞENER
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Türkiye Diyanet Vakfı Görevlisinden Büyük Vurgun: 5,1 Milyon Lira Zimmete Geçirildi

Müftü Kılıçbay, Akkaya'nın işlediği iddia edilen suçlarla ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın 2023 yılında başlatıldığını belirtti. Akkaya'nın görevine son verildiğini ve gerekli belgelerin savcılığa iletildiğini açıkladı.

Müftü Kılıçbay, "Ahlaksızla, hırsızı bekleyemezsiniz. Bunların başına 10 tane de polis dikseniz, Allah korkusu olmayınca yapacağını yapıyor" diyerek yaşanan durumun vakfın itibarını zedelediğini ifade etti. Ayrıca, zararın genel merkez kaynaklarıyla karşılandığını ve kurbanların kesildiğini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın teftiş kurulu raporunda da Akkaya'nın 5,1 milyon lirayı zimmetine geçirdiği belirtilerek, bu durumun vakfa ciddi mali zarar verdiği ifade edildi. Raporda, "Fatih Ahmet Akkaya'nın usulsüz işlem yapmasına, önemli miktarda parayı zimmetine almasına zemin oluşturduğu" vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.