Hava Durumu

Cezaevini Protesto Ederek 37 Kiloya Düştü! Nihal Candan Tahliye Edildi!

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerden Nihal Candan sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 16:30
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Cezaevini Protesto Ederek 37 Kiloya Düştü! Nihal Candan Tahliye Edildi!

İstanbul'da sosyal medya fenomeni olarak tanınan Nihal Candan, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla 5.5 ay önce tutuklanmıştı. Cezaevinde yaşadığı zorlu süreçte 'anoreksiya'ya yakalanan Candan, kilosunun 37'ye kadar düşmesiyle sağlık durumu endişe verici bir hal aldı. Durumunun kötüye gitmesi üzerine dün hastaneye kaldırılan Candan için yapılan muayeneler sonucunda, cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönündeki doktor raporu, tahliye kararının alınmasını sağladı. Bu gelişme üzerine Candan, cezaevinden serbest bırakıldı.

Nihal Candan ve kardeşi Bahar Candan geçtiğimiz yıl, fenomenlere yönelik düzenlenen dolandırıcılık ve kara para aklama operasyonları kapsamında tutuklanmıştı. Ucuz otomobil vaadiyle birçok kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Candan kardeşler, tutuklanmalarının ardından cezaevine gönderilmişti.

Nihal Candan, cezaevinde tutuklu bulunduğu süre içerisinde yeme alışkanlığını kaybederek anoreksiya hastalığına yakalanmıştı. Kilosunun aşırı derecede düşmesi ve psikolojisinin bozulması üzerine dün hastaneye kaldırılan Candan için doktorlar, cezaevinde tedavi edilemeyeceğine dair rapor vermişti. Mahkeme de bu rapor doğrultusunda Candan'ın tahliyesine karar verdi.

Anne Umut Candan, bu gelişmelerin ardından büyük bir mutluluk yaşadığını belirtirken, "Çok mutluyum, çok doğru oldu. Evimize güneş doğdu" şeklinde konuştu.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.