Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan "Dolar Kuru" İddialarına Yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında "Merkez Bankası'nın raporu sızdı, dolar 15 gün sonra 40 TL olacak" şeklinde yer alan iddiaları kesin bir dille yalanladı. Yapılan açıklamada, piyasaları manipüle etmeye yönelik bu tür asılsız haberlere karşı dikkatli olunması ve itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 12:44
Kaynak: HANDAN EFE
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan "Dolar Kuru" İddialarına Yalanlama

Açıklamada, Merkez Bankası'nın her ay yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin manipülatif şekilde yanlış yorumlandığı ve kamuoyunda yanılgıya sebep olacak biçimde dezenformasyona konu edildiği ifade edildi. Anket sonuçlarının, finansal ve reel sektör katılımcılarının beklentilerini yansıttığı, ancak Merkez Bankası'nın resmi tahmin veya beklentilerini içermediği vurgulandı.

Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası'nın, söz konusu yalan haberlerle ilgili olarak piyasa bozucu bilinçli eylemler nedeniyle suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. İletişim Başkanlığı, piyasa katılımcılarının Mart ayı sonu dolar kuru beklentisinin 32,63 TL olduğunu açıkladı ve vatandaşları spekülatif haberlere karşı uyardı.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.