Hava Durumu

#112

Yeni Marmara Gazetesi - 112 haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, 112 haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Emniyetten’Sahte Polis’ seferberliği! İhbar edin Haber

Emniyetten’Sahte Polis’ seferberliği! İhbar edin

Polis ekipleri muhtemel dolandırıcılık olaylarına karşı 112 hattının aranmasını isterken, ihbarcıların kimliğinin gizli tutulduğunun altını çizdi. Vatandaşlara en önemli uyarı ise, "Hiç bir savcı, polis sizden altın, bilezik, döviz ve para istemez" oldu. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği koordinesinde dolandırıcılara karşı bilinçlendirme uygulaması yapıldı. Ekipler şehrin en işlek noktalarında broşür dağıtıp, bilgilendirme yaptı. Binlerce vatandaşı bilinçlendiren ekipler kendilerine şüpheli gelen şahıslara yönelik 112 Çağrı Merkezi'nin aranmasını istedi. Mücadale ile dolandırıcılık olaylarının azalması hedeflerken, uygulamaların da hız kesmeden devam edeceği duyuruldu. Polisin ana başlıklar halinde uyarıları ise şöyle: - Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. - Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği, hesaplarındaki paraların çekilerek devlet güvencesi altına alınacağı, şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı iddiasına kanmayın. - Gizli operasyon yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda gözaltı işlemi yapılacağı, ikamette bulunan altın ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında ele geçen eşyalar arasında olduğu söylemi yalandır. - Dolandırıcıların kullandığı, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı iddiası doğru değildir. - Benzer iddialar ve bilgilerle sizi arayan kişileri hemen 112 polis imdat hattına ihbar edin

Bursa'nın o hastanesinde okul! Fark edenler  o müdahale hayat kurtarıyor Haber

Bursa'nın o hastanesinde okul! Fark edenler o müdahale hayat kurtarıyor

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3.’sü düzenlenen ‘İnme Okulu’nda, doktorlar hasta ve hasta yakınları ile bir araya gelerek inme hastalığını, risk faktörleri, belirtileri ve tedavi yöntemlerini masaya yatırdı. Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime; Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Şenveli’nin yanı sıra sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları katıldı. İnmenin beyinde tıkanan damarın fonksiyon alanına göre oluşan bir fonksiyon kaybı olduğunu belirten Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Aygül Güneş, inmenin belirtileri arasında gösterilen kol-bacakta uyuşukluk, konuşamama, anlayamama, çift görme, baş dönmesi, bayılma gibi şikayetler oluştuğunda kişinin inme geçiriyor olabileceği bilgisini verdi. İnmeye çeşitli risk faktörlerinin sebep olabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Güneş, ‘Tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, sigara kullanımı, kalp hastalığı, ritim bozukluğu, aşırı kilolu olmak ve hareketsiz bir hayat sürdürmek risk faktörleri arasında yer alır. Eğer bunların önüne geçersek yüzde 70 oranda engelliliği ve inmeden kaynaklı ölümü engellemiş oluruz. Bu belirtiler olduğunda ise acilen 112’yi aramalıyız ve en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliyiz. Unutmayın ilk 3 saat içerisinde müdahale inmede hayat kurtarır” diye konuştu. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen eğitimde ayrıca; Dr. Mervehan Dilber Köktürk, Dr. Yusuf Yılmaz ve Hemşire Emine Yetim katılımcılara inme konusunda çeşitli bilgiler aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.