Hava Durumu

#40

Yeni Marmara Gazetesi - 40 haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, 40 haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Antalyaspor - Kayserispor: 4-0 Haber

Antalyaspor - Kayserispor: 4-0

8'inci dakikada Fredy'nin derinlemesine pasında Haji Wright'ın ceza alanı içerisinden yaptığı vuruşu kaleci kornere gönderdi. 9'uncu dakikada Bünyamin'in sağ kanattan yaptığı ortada meşin yuvarlak savunmadan sekerek Fernando'nun önünde kaldı. Fernando'nun ceza alanı dışından yaptığı sert vuruş üstten auta çıktı. 23'üncü dakikada Bünyamin Balcı'nın sağ kanattan ceza alanı içerisi altıpas üzerine yaptığı ortaya iyi yükselen Fredy'nin kafa vuruşu üstten az farka auta gitti. 33'üncü dakikada sol kanattan Güray Vural'ın altıpas içerisine derinlemesine pasında arka direkte Bünyamin Balcı'nın vuruşu yakın direğe çarptı. Dönen topu önünde bulan Haji Wright meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-0. 52'nci dakikada sol kanatta topla buluşan Haji Wright, Kayserispor savunmasını geçerek ceza alanı içerisine girdi. Wright'ın pasında altıpas içerisinde bulunan Fredy topa dokunarak golü attı: 2-0. 67'nci dakikada sol kanattan Güray Vural'ın ortasına ceza alanı altıpas içerisinde iyi yükselen Fredy'nin kafa vuruşu üstten auta çıktı. 68'inci dakikada sağ kanattan Ndao'nun ortasına penaltı noktasında iyi yükselen Haji Wright kafayla topu ağlara yolladı: 3-0. 73'üncü dakikada sol kanattan Ramazan Civelek'in pasında topla buluşan Uzodimma'nın sert vuruşunu kaleci Leite kornere çeldi. 90+6'ncı dakikada sağ kanattan Sam Larsson'un ortasına Emrecan Uzunhan kafayı vurdu. Altıpas içerisinde topu önünde bulan Bertuğ Yıldırım topu ağlara yolladı: 4-0. Antalyaspor, sahasında Kayserispor'u 4-0 yendi. STAT: Corendon Airlines Park Antalya HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Mehmet Emin Tuğral, Erdem Bayık ANTALYASPOR: Helton Leite - Bünyamin Balcı, Emrecan Uzunhan, Veysel Sarı, Güray Vural (Dk. 88 Cemali Sertel), Fredy (Dk. 76 Erdal Rakip), Fernando (Dk. 88 Nakajima), Ufuk Akyol, Ndao (Dk. 71 Ghacha), Larsson, Haji Wright (Dk. 71 Bertuğ Yıldırım). KAYSERİSPOR: Bilal Bayazit - Gökhan Sazdağı (Dk. 75 Ackah), Kolovetsios, Arif Kocaman, Uzodimma, Campanharo, Cardoso (Dk. 46 Gavranovic), Kemen (Dk. 75 Mensah), Ali Karimi (Dk. 16 Ramazan Civelek), Mane (Dk. 65 Emrah Başsan), Thiam GOLLER: Dk. 33 ve Dk. 68 Haji Wirght, Dk. 52 Fredy, Dk. 90+6 Bertuğ Yıldırım (Antalyaspor) SARI KART: Fernando (Antalyaspor)

KOZA HAN’DA KAHVENİN HATIRI 40 YILI DA AŞTI Haber

KOZA HAN’DA KAHVENİN HATIRI 40 YILI DA AŞTI

Bursa’yı gastronomi turizminde de öne çıkarmak amacıyla Türk Mutfağı Haftası’nı birbirinden farklı etkinliklerle geçiren Büyükşehir Belediyesi, etkinlikler çerçevesinde ipeğin zarafetini kahvenin lezzeti ile buluşturdu. Yaklaşık 6 asır önce 2. Bayezid tarafından yaptırılan, Osmanlı döneminde ipek ticaretinin merkezi olan Koza Han da etkinlik çerçevesinde kapılarını Bursalılara açtı. Normalde geceleri kapalı olan Koza Han’ın tarihi atmosferine geç saatlerde eşlik etme imkanı bulan vatandaşlar, kahvelerini yudumladı, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü saz sanatçıları eşliğinde Ayaz Toprak’ın seslendirdiği türkülerle keyifli bir akşam geçirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan da vatandaşların tarihi mekandaki kahve sohbetine ortak oldu. Bursa’nın adeta kalbinin attığı tarihi Koza Han’da vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkanvekili Yıldız, “Anadolu’da ‘Kahve bahane, sohbet şahane’ derler. ‘Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var’ derler. Ancak maalesef bugün yabancı hayranlığının had safhaya çıktığı, yabancı markalara, gıdalara özenildiği bir durumu yaşıyoruz. Oysa dünyanın en güzel yemekleri ülkemizde, dünyanın en güzel, en çalışkan insanları ülkemizde. Bu nedenle değerlerimize sahip çıkmalıyız. Gelenek, görenek ve adetlerimize, tarihimize sahip çıkmalıyız” dedi. Etkinlikte, bir dönem ipek ticaretinin merkezi olan Koza Han’da o günlerle ilgili bir de nostalji yaşatıldı. Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ekipleri tarafından geleneksel yöntemlerle kozadan ipek iplik oluşturulması, uygulamalı olarak gösterildi. Büyükşehir Belediyesi turizm rehberleri de hem Bursa’nın hem de Koza Han’ın tarihi hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durarak mesaj verdiler Haber

Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durarak mesaj verdiler

40 dakika hareketsiz durdular Okulunun girişinde düzenlenen sergi açılışında konuşan lise müdürü Fatma Doğlar Dağ, "Bu serginin amacı, özellikle gelişen teknolojinin hayatımıza çok fazla yansıması ve doğru olarak kullanıldığında faydalı olan bu teknolojinin bizi bir anlamda esir almasını biraz ironik bir şekilde gözler önüne sermek istedik. Özellikle öğrencilerimizi ve gençlerimizi hedefledik. İnşallah beğenirsiniz. Emek ve gerçekten büyük bir çaba var üstünde. Umarım amacına ulaşacak bir sergi olacak. Sergimizin en büyük özelliklerinden birisi öğrencilerimiz bu şekilde kıpırdamadan 45 ila 60 dakika arasında durabilmeleri. Gözlerini dahi kırpmadan, gülmeden. Bununla ilgili de daha önce egzersizler yaptılar. Her 40 dakikada bir molayla gün içerisinde diğer öğrencilerimizin de sergiyi gezmelerini sağlayacağız. Bu da epeyce bir emek ve çaba istedi gerçekten" dedi. Önemli bir konu Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ise, "Benzer bir çalışmayı yapmıştı Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz. Ben arkadaşlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Çok önemli bir konuya değiniyorlar ve farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyorlar. Ben hem öğrencilerimizi kutluyorum hem Fatma hanımı ve ekibini tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde kitapla ilgili bir çalışmamız oldu. Okullarımızdaki 110 bin olan kitap sayısını 305 bine çıkardık. En büyük desteği de yine bu okulumuz, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz verdi. Aynı zamanda teknoloji bağımlılığının da önüne geçecektir inancıyla biz hareket etmiştik. Ben ayrıca kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum" diye konuştu. Fazlası zarar Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, "Malum teknoloji bir hastalık boyutuna gerçekten ulaşmak üzere. Hepimizin evlatları, bazen de kendimiz günlerce teknolojiyle alakalı kendimizi işin içine verip gidebiliyoruz. Günde 5-6 saatimizi geçirebiliyoruz. Teknolojiden faydalanmak güzel bir durum ama bunun fazlası her şeyde olduğu gibi zarar. Özellikle çocuklarımızla alakalı son zamanlarda iş hastalık boyutuna geldi. Umarım bu yapılan çalışmayla birlikte çocuklarımız biraz daha farkına varırlar. Ben emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu tarz güzel çalışmaların da devamını diliyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.