Hava Durumu

#Aci

Yeni Marmara Gazetesi - Aci haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aci haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Enkaz başında cebindeki bisküviyle yürekleri dağlamıştı, bisküviyi yediremediği oğlunun yanına gömüldü Haber

Enkaz başında cebindeki bisküviyle yürekleri dağlamıştı, bisküviyi yediremediği oğlunun yanına gömüldü

Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan 61 yaşındaki Şerif Ölmez’in 3 çocuğu ve eşi asrın felaketinde vefat etmişti. Cebindeki bisküviyle günlerce enkaz başında evlatlarının kurtarılmasını bekleyen baba, çocukları için sakladığı bisküviyle yürekleri dağlamıştı. Ölmez, 48 yaşındaki eşi Halime, çocukları; 14 yaşındaki Cansu, 16 yaşındaki Savaş ve 3 yaşındaki Oktay’ın hasretine dayanamayarak asrın felaketinden 2 ay sonra kansere yakalandı. Yaklaşık 9 ay boyunca yaşam mücadelesini sürdüren acılı baba, geçtiğimiz Çarşamba günü hayatını kaybetti. Vefat eden Ölmez, evlatları ve 3 çocuğunun mezarının bulunduğu Altınözü ilçesi Hacıpaşa Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi. Ölmez, vasiyeti üzerine elinde bisküviyle kurtarılmasını beklediği 3 yaşındaki evladı Oktay’ın yanına defnedildi. “Kanser olduğunu depremden 2 ay sonra öğrendik” Hülya Karataş, babası Şerif Ölmez’in kardeşlerinin ve annesinin acısına dayanamayarak vefat etiğini belirterek “Acımız çok büyük, depremle başladı her şey. Kardeşlerimi, annemi kaybettikten sonra babacığımda rahatsızlandı. Acıya dayanamadı ve rahatsızlandı. Öğrendiğimizde yıkıldık ama kendisi bilmiyordu rahatsızlığını. Çok erken oldu gidişi, hasretlerine dayanamadı. Kanser olduğunu depremden 2 ay sonra öğrendik. Karaciğer kanseriydi” dedi. “Küçük kardeşime çok düşkündü. Bisküvi verememişti, onun üzüntüsü vardı kendisinde Oktay’ın yanına gömüldü” Karataş, babasının bisküvi vermek için kurtarılmasını beklediği Oktay’ın yanına gömüldüğünü belirterek “Acımız çok büyük, dün anlamadım ama bu gün yokluğunu daha çok hissediyorum. 2 kardeşim orada yatıyor, 1 kardeşim ve annem burada. Eşinin ve Oktay’ın yanına gömüldü. Küçük kardeşime çok düşkündü. Bisküvi verememişti, onun üzüntüsü vardı kendisinde Oktay’ın yanına gömüldü. İnşallah cennette kavuşmuşlardır. Şuanda 3 kardeşim, annem ve babam aynı mezarlıkta. 5’i yan yana yatıyor” ifadelerini kullandı. “Vasiyeti üzerine, eşi ve çocuklarının yanına gömdük” Hacıpaşa Mahallesi Muhtarı Burhanettin İpek, Şerif Ölmez’in vasiyetini yerine getirdiklerini ifade ederek “Öncesinde bir hastalığı veya başka bir şeyi yoktu. Depremden sonra ağırlığı taşıyamadı, çok üzüntüden dolayı birden rahatsızlandı. Dün vefat etti. Vasiyeti üzerine, eşi ve çocuklarının yanına gömdük. Ben onlara gitmek istiyorum demişti. Vasiyetini yerine getirdik. Çocuklarının ve eşinin yanında defnettik. Rabbim rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

Şehit ateşi düştü Haber

Şehit ateşi düştü

İhbar üzerine Büyükçekmece'de şüpheli bir şahsın bulunduğu daireye giden polis memuru Cihat Ermiş'e içeriden ateş edildi. Silahlı saldırıda ağır yaralanan Ermiş, hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Ermiş şehit oldu. Şehidin haberi anne ve babasının yaşadığı Keçiören'e ve memleketi Haymana'da yaşayan dedesi ile babaannesine ulaştı. Yasa boğulan ailesi sinir krizi geçirdi. Anne ve baba İstanbul'a giderken, şehidin Haymana Sındıran köyündeki evine Türk bayrağı asıldı. Evin önünde taziye çadırı kuruldu. Şehidin Akrabası Ahmet Taşdelen, şehidin pırlanta gibi bir çocuk olduğunu söyleyerek, "İçine kapanık, gariban bir çocuktu. Babası ve dedesi de öyleydi. Bu köyden kimseye bir zararları dokunmamıştır. Böyle bir insanlardı. Allah herkese nasip etmez şehitliği. Şehitlik büyük bir şeydir ama Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" dedi. Şehidin bir diğer akrabası Mehmet Bakan ise acılarının çok büyük olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin, bayrağına bağlı ve çok sevilen bir çocuktu. Maalesef şehit oldu. Burada çok şehit vardır. Buralara gelir akrabalarıyla sohbet ederdi. Çok muhterem bir çocuktu. Bayramda buraya gelir kurbanı keserdi, babasıyla otururdu" diye konuştu. Öte yandan, evli ve iki yaşında bir erkek çocuk babası olan Şehit Ermiş, göreve 30 Temmuz 2018'de başlamıştı. Şehidin eşinin de İstanbul'da polis memuru olduğu öğrenildi.

Gürsu Belediyesi acı hatıralar için seferber oldu Haber

Gürsu Belediyesi acı hatıralar için seferber oldu

Daha önce engelli vatandaşlar için kurabiye yapıp, onları Dünya Engelliler Günü’nde onları ziyarete gidip çok önemli bir farkındalık çalışması yapan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, bu kez depremzede vatandaşlarımız için kolları sıvadı. Eşi Sümeyye Işık ile mutfağa giren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, özel yapım çikolataları hazırlayarak paketledi. Başkan Işık, depremzedeleri evlerinde ziyaret ederek, hatırların sordu ve çikolataları hediye etti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Ülke olarak yaşadığımız afetin yaralarını hep birlikte sararak, depremzede kardeşlerimizin iyileşmelerinde de yanlarında olmaya çabalıyoruz. Onların acı hatıralarını tatlı bir anı ile unutturmak istedik. Eşim Sümeyye Hanım ile birlikte depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik. Birlikte yaptığımız çikolatalardan ikram ederek, hatırlarını ve bizlerden istekleri var mı diye sorduk. Hep birlikte bu zor günleri de atlatacağız inşallah. Bir olmanın gücünü hissederek, sevgimizle yoğurduğumuz çikolataları yapmamızda ustalığıyla bize destek veren Şef Tolga Öztürk'e de çok teşekkür ederiz. Biz bir olunca çok güçlüyüz. Millet olarak kenetlenerek, inşallah bu günleri de geride bırakacağız” dedi. Depremzedelere yaptığı tatlı sürprizle, onların gönüllerini ısıtan Başkan Işık, Ramazan Ayı’nın bereketini paylaştı ve çocukların oyunlarına katılarak onların da gönlünü aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.