Hava Durumu

#Aday

Yeni Marmara Gazetesi - Aday haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aday haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kendi köyünde 6 erkeğe karşı aday oldu Haber

Kendi köyünde 6 erkeğe karşı aday oldu

Karlı köyünde 2 çocuk annesi Aycan Canan, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde kendi köyünde 6 adaya karşı yarışa girdi. Aracıyla zorlu yolları geçen Canan, köyde yaşayan bine yakın seçmenin evine tek tek gezerek destek istiyor. Erkek adaylara karşı iddialı olduğunu ve özellikle kadınlardan büyük destek aldığını belirten Aycan Canan, “Karlı köyü muhtar adayı olarak buradayım. Karlı köyü ve bağlı mezralardaki tüm haneleri tek tek dolaştım. İnsanların rızasını aldım, çok olumlu karşıladılar. Özellikle kadınların ve gençlerin desteği çok yüksekti. Köylerimiz tamamen hizmet odaklı işler istiyor. Bizde seçilirsek köyümüze ve bağlı mezralara en iyi hizmeti sumak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Köydeki eksikliklerden dolayı aday olduğunu ifade eden Canan, “Benimle birlikte 7 adayız, ben tek kadınım. Bunun için en iyi mücadeleyi vereceğim. Tek amacımız köyümüze en iyi hizmeti sunmaktır. Bana bu yolda en büyük destekçim olan eşim Kenan Canan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Muhtar adayı Aycan Canan’ın eşi Kenen Canan ise “Eşim Aycan Canan bir yola girdi. Bende bu anlamda kendisini destekliyorum. Kendi şahsi kararıdır. Benimde elimde ne gelirse yapacağım ve yanında olacağım. Çok iyi bir muhtar olacağından hiç şüphem yok. İnşallah devletimizin yasa ve kanunlarını en iyi şekilde köy halkına iletecektir. Şimdiden kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu sözleri sarf etti, "Bizim amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için milletimizin huzuruna Gerçek Belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır."  Erdoğan'ın paylaşımı şöyle; "Bunun için adaylarımızı tespit ederken şehirlerinin Her Anında Hep Yanında olacak ehil isimlerden olmasına bilhassa dikkat ettik. Aynı şekilde, AK Parti'nin hizmet belediyeciliğinden uzak şekilde yıllardır âdeta eziyet çeken il ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza da bir çağrımız var. Muhalefetin ideolojik dayatmaları ve korku siyaseti sebebiyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza Mecbur Değilsin, Şehrin Seninle Değişsin diyoruz. Nerede yaşarsa yaşasın hiç kimse hizmetsizliğe mahkûm değildir. Hiçbir insanımızın beceriksizlere "tıpış tıpış oy verme" mecburiyeti yoktur. İşte bu anlayışla: Kendini değil kentini düşünen... Laf değil proje üreten... Bahane değil çözüm peşinde koşan... Kendi hayatını değil halkın hayatını kolaylaştıran... Kibirle değil tevazuyla hareket eden... Velhasıl kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin ve orada yaşayanların gündemiyle yatıp kalkacak, kendini şehrine hizmet etmeye vakfedecek belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. Mahallî seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız, her birini kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirlediğimiz adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Mevla'm yolumuzu, bahtımızı açık etsin..."

Geleceğin şefleri büyük ödüller ambargo koydu Haber

Geleceğin şefleri büyük ödüller ambargo koydu

Son olarak 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri’nde boy gösteren aşçı adayları, yine tüm ödüllere ambargo koydu. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından 'Kıtalar Arası' unvanı alan; Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride 1.500 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla 13-16 Aralık 2023 tarihileri Tuzla Marina’da düzenlendi. 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri’nde Bursa'da aşçılık alanında üniversite düzeyinde tek eğitim veren BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Programı öğrencileri, katıldıkları dört farklı kategoride iz bırakmayı başardı. ‘En İyi Üniversite Ekip’ yarışmasında Rıza Babazade - İlyas Çakır ve Ufuk Efe (üç altın madalya+ 1.lik Kupası),Üniversite düzeyi ‘Modern Türk Mutfağı Ekip’ yarışmasında Aybüke Bekliyen-Elif Sena Abbak ve İlyas Karadağ (üç altın madalya+ 3.lük Kupası),Üniversite düzeyi ‘Balık’ yarışmasında Taner Doğan gümüş madalya,Üniversite düzeyi ‘Restoran Tatlı Tabağı’ yarışmasında ise Fatma Bayram bronz madalya kazandı. Gastronominin kalbinin attığı bu organizasyonda dikkat çeken bir olay ise Bursa Uludağ Üniversitesi aşçılık programı öğrencilerinin katıldıkları ekip yarışmaları oldu. Ekip olarak yarışan öğrenciler altın madalya derecesine sahip tabak yapmalarının yanı sıra EN İYİ ÜNİVERSİTE kategorisinde en iyi tabağı çıkararak 1.lik Kupasını ve Üniversite düzeyi ‘Modern Türk Mutfağı Ekip’ yarışmasında kategorinin en iyi 3. tabağını çıkararak da 3.lük kupasını aldı. Toplamda sekiz Madalya ve iki kupa ile dönen öğrenciler, Bursa ilini ve Bursa Uludağ Üniversitesi ismini gastronomi alanında tüm dünyaya ispatlamanın gururunu yaşadı. ÖĞRENCİLERE TEBRİK Öğrencilerin yarışmaya hazırlanması için Aşçılık Programı Öğr. Gör. Fatih Yıldırım ve Öğr. Gör. Erdoğan Bozan, emeklerinden dolayı öğrencileri tebrik etti. Gençlerin bu alanda başarı göstermeye devam edeceklerini vurgulayan akademisyenler; “Harmancık MYO’nunakademik ve idari tüm personeline, Üniversite-Sektör işbirliği çerçevesinde eğitim yapmayı amaç edinen Rektörlüğümüze, BUÜ Güçlendirme Vakfına, merkezi ve yerel yönetimlerimize, Özen GrossMarket’e, Bursa Aşçılar Derneği’ne, BonnaTabak firmasına ve diğer dış paydaşlara da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

AK Parti’de temayül  yoklaması heyecanı Haber

AK Parti’de temayül yoklaması heyecanı

Aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından başkan adaylarının belirlenmesi için il, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları asil yönetim, meclis üyeleri, mahalle başkanları, parti üyeliği devam eden önceki dönem milletvekilleri, parti üyeliği devam eden önceki dönem il ve ilçe başkanları ile il disiplin ve hakem kurulu üyelerini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde oy kullanılıyor. 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi 16.00’da sona erecek. Temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Bursa’nın güzide bir şehir olduğunu belirterek, “2019’da da ekibin başındaydım. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Burada her şey titizlikle planlanmış” dedi. Filistin’in özgürlüğünü desteklediklerini ve Gazze’ye dualar gönderen Kaya, “31 Mart seçimlerine 4 ay kala, bütün varlığımızla genç, yaşlı, kadın, erkek demeden herkesin evine gideceğiz. Bütün gönülleri kazanmaya çalışacağız. Seçim sonucunda belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, çok güçlü kadrolarla Allah’ın izniyle milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Temayül yoklamasını Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 2 bin 454 ilçe belediyesi için oy kullanılacağının altını çizen Kaya, “Yine büyükşehir içinde bin 337 kardeşimiz oy kullanıyor. Toplam 3 bin 791 teşkilat mensubunun Bursa’nın geleceği için fikrini alıyoruz. Bugün 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi 16.00 da bitecek ve Bursa’nın gönlünden geçenler Cumhurbaşkanımızın önüne düşecektir” diye konuştu. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise “Teşkilatlarla başlayarak yenilenme sürecine girmiştik. Bu sürecinde akabinde de seçimler öncesi yaptığımız temayüllerden bir tanesini daha uyguluyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da e-temayül ile teşkilatımızın gönlünden geçen adayları belirlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı

CHP’nin Bursa Büyükşehir adayı o isim oldu Haber

CHP’nin Bursa Büyükşehir adayı o isim oldu

Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir sürece başladıklarını belirten Yeşiltaş, "Yerel seçimlerde Türkiye genelinde büyükşehir, il ve ilçelerde iddialıyız. Adayımız Mustafa Bozbey'dir. Bursa'yı Mustafa Bozbey ile kazanacağız" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Nihat Yeşiltaş iki adaylı gerçekleşen kurultayda demokrasi şöleninin nasıl yapıldığını tüm Türkiye'ye göstermiş olduklarını belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük iki eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100'üncü yılında gerçekleşen kurultayda Bursa il örgütünün demokrasiye inanarak çıktığını vurgulayan İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Tüm delegelerimiz özgür bir şekilde oylarını kullandılar. Kimse kimseye müdahale etmedi. Çünkü delegeleri belirlerken örgütün iradesini yansıttık. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, gençlerimiz başta olmak üzere örgütümüzü temsil eden isimleri delege olarak belirledik. Dolayısıyla her delegemiz örgütüne danışarak oyunu kullandı. Sandığa da örgütün iradesi yansımış oldu. Artık kurultay gündeminden çıkmalıyız. Havuz medyası zaten aylardır gündemini CHP kurultayı üzerinden belirlemeye çalışıyordu. Ülkenin gerçek sorunları dağ gibi birikti. Hükümet bu sorunları çözmeye çalışacağına sadece CHP'yi konuştu. Artık gerçek gündeme odaklanılmalı. İnsanların geçim sorunu var. Bursa'nın yönetilemez sorunları var. Gerçek gündem bu. Bunları konuşmalıyız." dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir sürece başladıklarını söyleyen Yeşiltaş, "Yerel seçimlerde Türkiye genelinde büyükşehir, il ve ilçelerde iddialıyız. Yeni stratejilerle, yeni yaklaşımlarla vatandaşa dokunmayı, sorunlarına çözüm bulup uygulamaya koymayı sürdüreceğiz. Vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi'nden çok umutlu. Örgüt olarak bizler de hazırız. Yeni bir süreci hep birlikte inşa edeceğiz. Önce yerelde sonra Türkiye genelinde iktidara gelecek ve hep birlikte güzel günler göreceğiz. Son günlerde basında üzülerek bazı dedikodular duyuyoruz. Şunu net açıklıyorum.  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Bozbey'dir. Bunu zaten Genel Başkanımız Özgür Özel de seçildiği gün katıldığı canlı yayında Bursa için aday mutabakatının olduğunu ve kazandığımız kentlere ilk ekleyeceğimiz yer olduğunu vurguladı. Burada ortak adaydan kastı Mustafa Bozbey'dir. Çünkü Mustafa Bozbey'in sokakta müthiş karşılığı var. İnsanlar Mustafa Bozbey'i Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyor. Parti olarak bize düşen de vatandaşın isteğini gerçekleştirmektir. 2024 yılında Bursa'nın sosyal belediyecilikle tanıştığını göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.