Hava Durumu

# Adliye

Yeni Marmara Gazetesi - Adliye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adliye haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2 eşli hırsız hem aile hem çete reisi! Milyonluk vurgun ve  lüks hayatla görüntülendi Haber

2 eşli hırsız hem aile hem çete reisi! Milyonluk vurgun ve lüks hayatla görüntülendi

Biri resmi diğeri dini nikahlı 2 eşi olduğu öğrenilen çete liderinin 2 eşi ve kuzeni ile birlikte hırsızlık yaptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Merkez, Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi’nde ki bir apartmanın önüne lüks bir otomobille gelen Orhan T., (28) yanında bulunan resmi nikahlı eşi Sıla T. (19), dini nikahlı eşi Burcu Ç. (26) ve kuzeni olduğu öğrenilen Murat T., (28)'yi bırakıp devam etti. Yüzlerini güvenlik kamerasından gizleyip siteye giren 3 şüpheli, girdikleri evden 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası çalıp taksiye binerek olay yerinden ayrıldı. İhbar üzerine düğmeye basan Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Cumhuriyet başsavcılığının koordinesinde teknik takip başlattı. Yüzlerce kamera görüntüsü izlenirken, lüks otomobille hırsızlık sonrası Ankara ve Osmaniye’ye gittiği belirlenen çete üyelerine operasyon düzenlendi. Ekipler, Orhan T. ve iki eşi Sıla T. ve Burcu Ç.’yi Ankara’da lüks bir dairede yakalarken kuzen Murat T. ise Osmaniye’de polis ekiplerince gözaltına alındı. Kayıplara karışan bir kadın şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Öte yandan, hırsızlık çetesinin daireye girdiği ve yüzlerini gizlemeye çalıştığı anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Madde bağımlısı genç babasını ve ablasını yaraladı! O olayda flaş gelişme! Haber

Madde bağımlısı genç babasını ve ablasını yaraladı! O olayda flaş gelişme!

Olay, 14 Ekim Cumartesi günü saat 06.30 sıralarında İnegöl'ün Hamzabey Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı Metin Y. (41), evde babası Sadettin Y.'yi (69) uyandırıp taşla darp etmeye başladı. O sırada diğer odada bulunan ablası Kadriye A. (49), odaya gitti ve engel olmaya çalıştı. Babasını defalarca darp edip ağır yaralayan şahsın, dinlendiği sırada ablası 112'yi aradı. Olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Eve giren sağlık ekibi Vahit B., Taşkın E. ve Tuğba E., yaralı adama müdahale etmeye başladı. SAĞLIK EKİPLERİNİ REHİN ALDI Saldırgan bu kez de sağlık ekiplerine bıçakla saldırmaya başladı. Sağlık ekipleri, odanın kapısını kapayarak saldırganı püskürtmeye çalıştı. O sırada saldırgan elindeki bıçakla, ablasını da elinden yaraladı. Yaşanan arbedede saldırgan elindeki bıçakla, kendini de yaraladı. Olay yerine gelen Jandarma Komutanlığı ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdi. Yaralı saldırgan, babası ve ablası ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Vücudundaki kemiklerde kırıklar oluşan baba, yoğun bakıma alınırken, elinden yaralanan abla tedavinin ardından taburcu edildi. Olayda kendini elinden yaralayan saldırgan ise, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nezaretinde Ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavinin ardından ifadesinde yaşanan olayı hatırlamadığını söyleyen Metin Y., sorgulamanın ardından Adliyeye sevk edildi. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasıtlı yaralama, hakaret ve silahlı tehdit suçlarından mahkemeye çıkarılan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yargıdan patrona tokat gibi cevap Haber

Yargıdan patrona tokat gibi cevap

Yıllar süren davaya son noktayı koyan Bölge Adliye Mahkemesi, soyut gerekçelerle işçi çıkarılamayacağının, geçerli fesih sebebinin işverence ispatlanması gerektiğine hükmetti. Kontrol analisti olarak çalışan işçi, değişen iş şartları sebebiyle pandemi sürecinde işten çıkarıldı. İş Mahkemesi'nin kapısını çalan mağdur işçi, fesih yasağının kaldırılmasıyla birlikte işverence kapı önüne konulduğunu öne sürdü. Herhangi bir evrak tebliğ almadığını, insan kaynakları sorumlusunun whatsapp üzerinden noter ihbarnamesinin ekran görüntüsünü gönderdiğini, feshin usulüne uygun olmadığını, tüm bu nedenlerle feshin geçersizliğine, davacının işe iadesine karar verilmesini talep etti. Davalı şirket avukatı ise; davacının pandemi sebebiyle ücretsiz izne çıkartıldığını, bu durumun davacıya tebliğ edildiğini hatırlattı. 'Değişen iş şartları ve iş organizasyonunda ihtiyaç bulunmaması' nedeniyle feshedildiğini, fesih yasağının sonuna gelindiğinde davacının iş görme ediminden faydalanılmaması sebebiyle davacının çıkarıldığını öne sürdü. Davacının iddialarının gerçeği yansıtmadığını, tüm bu nedenlerle davacının davasının reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme davanın kabulüne hükmetti. Kararı davalı avukatı istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Hukuk DAiresi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda, patronların kafasına göre soyut gerekçelerle personel çıkaramayacağı vurgulandı. Kararda şöyle denildi: "Dosyanın incelenmesinden ispat yükü üzerinde bulunan davalı işverenliğin dosyaya ibraz ettiği evraklarla istinaf dilekçesine konu yaptığı, hususları delillendiremediği anlaşılmıştır. Fesih bildirimindeki fesih sebebi ile bağlı olduğu, fesih bildiriminde fesih sebebi olarak değişen iş şartları ve organizasyonda ihtiyaç bulunmamasının fesih sebebi olarak bildirildiği ancak davalı tarafın iş yerinde bu şekilde bir yönetimsel karar alındığına dair herhangi bir karar norm kadro çalışması yapıldığına dair herhangi bir delil sunulmamıştır. Bu şekilde yasal olarak işletmesel kararını ibraz etmediği gibi bu kararı keyfilikten uzak, tutarlı, sosyal seçim kriterleri dikkate alınarak ve feshin son çare olma ilkesine uygun şekilde ispatlayamadığı ortadadır. İlk derece mahkemesi kararınıj objektif değerlendirmeye dayalı istinaf sebeplerini karşılar yeterli yasal gerekçeye sahip olduğu kanaatine varılarak istinaf müracaatının esastan reddine karar verilmiştir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.