Yıldırım’da 15 Temmuz’un Hafızası Fotoğraflarla Yaşatılıyor
Serginin açılışına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri sergide yer alan fotoğrafları inceleyerek 15 Temmuz gecesini anlatan kareler hakkında bilgi aldı.
Açılışta konuşan Başkan Oktay Yılmaz, 15 Temmuz’un Türkiye’nin demokrasi tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, milletin o gece bağımsızlığına ve milli iradeye sahip çıktığını ifade etti. Yılmaz, 15 Temmuz’un birlik ve beraberlik ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andı.
Türk milletinin cesareti, demokrasiye bağlılığı ve milli birlik ruhunu yansıtan fotoğraf sergisi, 20 Temmuz tarihine kadar Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda ziyaret edilebilecek.