Hava Durumu

#Akademisyen

Yeni Marmara Gazetesi - Akademisyen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Akademisyen haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BUÜ’lü akademisyenden büyük gurur Haber

BUÜ’lü akademisyenden büyük gurur

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 60. Genel Kurulu'nda Akademi üyelerinin oylaması sonucu; 5 Konsey Üyesi ve 19 yeni Akademi Üyesi seçildi. 113’ü Asli Üye, 20 Asosiye üye, 72 Şeref Üyesi olmak üzere 203 seçkin bilim insanından oluşan TÜBA Genel Kurul toplantısında akademi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen oylama sonucu BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız TÜBA Asli Üyeliği’ne seçildi. 2015 yılında TÜBA GEBİP(Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü’nü alan ve 3 yıl TÜBA-GEBİP üyesi olan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, 2020 Yılında TÜBA Asosiye üyeliğine ve 2 Aralık 2023 tarihinde de TÜBA Asli üyeliğine seçilmeyi başardı. “ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN AZİMLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM” Konu hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, “Karşılaştığım birçok zorluklara karşın yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde sabır, azim ve kararlılıkla sürdürdüğüm akademik çalışmalarımıntakdir görmesi neticesinde Türkiye’nin alanında en seçkin bilim insanlarından oluşan TÜBA’ya Asli üye olmaktan çok mutlu oldum. Bu benim için büyük onurdur. Hayata geçireceğim yeni projeler ile mezunu ve mensubu olduğumBursa Uludağ Üniversitesi’nin marka değerinin arttırılması için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğim” dedi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da yayımladığı mesaj ile TÜBA Asli Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’ı tebrik ederek, araştırma faaliyetlerini sürdürmesi konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

“World Top yüzde 2 Scientists List 2022'' adlarını yazdırdılar Haber

“World Top yüzde 2 Scientists List 2022'' adlarını yazdırdılar

ABD Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından hazırlanan ‘“World Top yüzde 2 Scientists List 2022’de BTÜ’den 6 akademisyen yer aldı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi bilim insanlarınca hazırlanan “World Top yüzde 2 Scientists List 2022” (Dünyanın En İyi Bilim İnsanları Listesi) yayınlandı. Hollandalı bilim insanlarının da katkı sunduğu liste, atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenler ele alınarak hazırlandı. Dünyadan 210 bin 198, Türkiye’den ise bin 395 bilim insanının bulunduğu listeye, BTÜ’den 6 akademisyen adını yazdırdı. 2022 yılında yapılan faaliyetlerin incelendiği listeye BTÜ’den Prof. Dr. Abdullah Emin Akay, Prof. Dr. Şeref Doğuşcan Akbaş, Prof. Dr. Mehmet Ferdi Fellah, Prof. Dr. Ender Gökhan Gece, Doç. Dr. Ahmet Mert, Doç. Dr. Deniz Uçar girme başarısı gösterdi. Araştırmanın, bilim insanlarının tüm akademik kariyeri boyunca yaptığı çalışmalarının dikkate alınarak oluşturulan sıralamasında ise toplam 204 bin 643 bilim insanı yer aldı. Türkiye’den bin 40 bilim insanın bulunduğu listede, BTÜ’den ise Prof. Dr. Şeref Doğuşcan Akbaş ve Prof. Dr. Ender Gökhan Gece yerini aldı. Akbaş ve Gece listenin iki kısmında da yer alarak büyük bir başarıya imza atmış oldu. Başarılarından dolayı akademisyenleri kutlayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ’nün bilimsel çalışmalar ve akademisyenleri ile adından bahsettirmeye devam edeceğini kaydetti. Çağlar, “BTÜ, bugün olduğu gibi yarın da en iyiler listelerinde ön sıralarda yer almayı sürdürecek. Listeye girerek gururumuz olan tüm hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

BUÜ’lü genç akademisyen, “Oxodes” ile en iyiler arasına girdi Haber

BUÜ’lü genç akademisyen, “Oxodes” ile en iyiler arasına girdi

İstanbul Ticaret Odası’nın (İSO) destekleriyle gerçekleştirilen İTÜ Çekirdek BigBangStartup Challenge 2022 tamamlandı. Yarışmanın finalinde 2022’nin en iyi girişim projelerine ödülleri takdim edildi. BUÜ’lü genç akademisyen Araştırma Görevlisi Mert Ali Özel’in sahip olduğu Oxodes Teknoloji, en iyi 4 girişim projesi arasında yer alarak 350 bin lira büyük ödülü almaya hak kazandı. Yarışmada “iyiMetal, “Tayko Pil” ve MYTH.Ai” girişimleri de aynı ödüle layık görüldü. Geleceğin mühendis adayından büyük başarı Aynı yarışmaya kurduğu AxMagShift isimli girişim projesi ile katılan BUÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi Emrecan Uyar ise en iyi 71 girişim arasında gösterildi. Henüz öğrenci olmasına rağmen büyük bir başarı elde eden Emrecan, final töreninde sahneye çıkarak 150 bin liralık ödül çekini jüri üyelerinin elinden aldı. “Gurur duyuyoruz” Araş. Gör. Mert Ali Özel ve öğrenci Emrecan Uyar’ın elde ettiği başarıları büyük bir gururla takip ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversite yönetimi olarak her zaman genç girişimcilerin yanında olduklarını söyledi. Türkiye’nin düşünen, araştıran ve üreten gençlere ihtiyaç duyduğuna işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu gençlerimizin sayısının artması için bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Bu anlayış ile tüm akademik ve bilimsel altyapımızı geliştirmeye, öğrencilerimizin de bu donanımlardan daha fazla yararlanması için çalışıyoruz. Akademik kadromuz da bu konuda ciddi bir sorumluluk üstleniyor. Hep birlikte geleceğin girişimcilerini, bilim insanlarını ve akademisyenlerini yetiştirmek için gayret ediyoruz. Girişim projeleri ile kıymetli bir ödülü hak eden öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu. BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ise genç akademisyen ve öğrencisini tebrik ederek, başarılarının devamı temennisinde bulundu. Dekan Etemoğlu, fakülte olarak destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.