Hava Durumu

#Akıllı

Yeni Marmara Gazetesi - Akıllı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Akıllı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

EYT'de işverene hazine garantili destek Haber

EYT'de işverene hazine garantili destek

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından yararlanacakların kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için işverene verilecek Hazine garantili düşük faizli kredi desteği başlıyor. Kredi Garanti Fonu kefaletinin 50 milyar liraya çıkarılmasıyla yaklaşık 68 milyar liralık kredi hacmi oluştu. Kıdem tazminatı kredisi kamu ve özel bankalar aracılığıyla kullandırılacak. Faiz oranı bütün bankalarda standart olup, 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Fon destekli kıdem tazminatı kredisinde işletme, sektör sınırlaması söz konusu olmayacak. Kredinin direkt çalışanın hesabına aktarılabileceği, işverene verilmesi halinde ise çalışanın hesabına yatırıldığına ilişkin belge istenebileceği belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıdem tazminatı ödeyecek işletmelere 25 milyar kefalet limiti ile 34 milyar liralık kredi hacmi oluşturan EYT Destek Paketi'ni açıklamıştı. Daha sonra bu kefalet limiti 50 milyar liraya çıkarıldı. Böylece yaklaşık 68 milyar liralık bir kredi hacmi oluştu. EYT'Lİ LİSTESİ SUNULACAK Bankalar da işletmelere kredi desteği için çalışmaları hızlandırırken ödemelerin bu hafta başlaması bekleniyor. Birinci adımda işletmeler çalışanlarının EYT başvurularıyla bankaya giderek, emekli olacak personele ödenecek kıdem tutarını bildirecek. Banka da Hazine kefaleti ile kullandırılacak kredi tutarını belirleyecek. Kredinin kıdem tazminatı ödemelerinde kullanılması için işyerinde EYT nedeniyle istifa edip ayrılan bulunması koşulu aranacak. Kıdem tazminatı desteğinin doğrudan çalışanın hesabına yatırılması yönünde görüş ön plana çıkarken, işverenin alması seçeneği de tartışılıyor. İş Kanunu'na göre kıdem tazminatının peşin ödenmesi zorunluluğu bulunuyor, taksitli ödeme için çalışanın onayı gerekiyor. Taksitlendirilen kıdem için yazılı sözleşme yapılması çalışanın lehine olup, bölünen taksit sayısı ve ödeme takviminin kayıt altına alınması mağduriyetleri de önleyecektir. KREDİ DESTEĞİ ALIP ÖDEMEZSE! EYT Destek Paketi kapsamında kullandırılacak kredinin emekliliğe hak kazananların kıdem tazminatı olarak ödenmesi zorunlu olacak. Aksi bir durumda çalışanın arabulucu ya da mahkemeye gitme hakkı bulunuyor. Ödenmeyen kıdem tazminatına mevduata uygulanan en yüksek faiz işletilir. İşverenin aldığı krediyi başka bir hesaba transfer seçeneği olmayacak. İHBAR TAZMİNATI ÖDENMEYECEK Normal koşulda iş akdini fesheden tarafın karşı tarafa, işyerindeki çalışma süresine bağlı olarak 2 hafta ile 2 aylık ücret tutarı arasında değişen ihbar tazminatı ödemesi gerekiyor. Emeklilik gerekçesiyle iş akdinin feshi durumunda ihbar tazminatı hakkı doğmuyor, çalışan böyle bir talepte bulunamıyor. 

Akıllı depoların inovatif markası ÜÇGE DRS, Win Eurasia’da Haber

Akıllı depoların inovatif markası ÜÇGE DRS, Win Eurasia’da

Yenilikçi depolama çözümleri anlayışı ile hizmet veren ÜÇGE DRS Depo Raf Sistemleri; lojistik, perakende ve sanayi sektörleri için depo raf sistemleri ve robotik depolama çözümleri ile dünyanın önemli tedarikçileri arasında yer almaktadır. Üretim ve teknoloji gücü ile global bir marka olan ÜÇGE DRS, bu yıl “Endüstriyel Dönüşüm” teması etrafında şekillenen WIN Eurasia’daki standında; 46 yıllık köklü geçmişi, ileri teknoloji yatırımları ve sektöre büyük katkı sunan depolama çözümleri ile ziyaretçilerini ağırladı. Başarılı geçen fuarda gerçekleştirdikleri önemli görüşmelere ve gelecekte büyük projelere imza atmaya devam edeceklerine vurgu yapan ÜÇGE DRS Robotik Yönetmeni Tunçer Yıldız fuarı şöyle değerlendirdi; “Depolama ve lojistik sektöründen pek çok önemli profesyonel isim ile bir araya gelme fırsatı bulduğumuz WIN Eurasia’da, depolama sektörüne yön veren ileri teknoloji gücümüzle, yenilikçi ürün ve çözümlerimiz ile ön plana çıktık. ÜÇGE DRS olarak, Endüstri 4.0’a uyumlu yatırım planlayan tüm sektörlerde öne çıkan hızlı, sorunsuz ve entegre hizmet beklentilerini; Tam otomatik, yüzde yüz yerli, akıllı depo çözümleri Asrs Paşa, Multipal ve Odis ile karşılıyoruz. Ayrıca mobil raf Mobipal ve mekik AUTOPAL yarı otomatik sistemlerimiz ve de manuel depolarda dijital takip sağlayan, görüntü işleme yazılımlarımızla, artan maliyetlere karşın azalan metrekareler için rekabetçi çözümler üretiyoruz. Tüm bunların yanında, sanayinin ve lojistiğin birçok aşamasında ihtiyaç duyulan cep depolar ve sarf malzemelerin yönetimi için geliştirdiğimiz yerli ve özgün çözüm, tam otomatik dikey istifleme sistemi Odis ile de fark oluşturuyoruz. Depolama ve lojistik alanında anahtar teslim projeler üreten, yüzde yüz yerli sermayeli ve dünyanın sayılı firmalarından biri olarak bu gücümüzü, bu büyük buluşmada gördüğümüz ilgi ile bir kez daha hissettik ve gururlandık. Toplamda dört gün süren fuarın başından sonuna kadar yoğun görüşmeler gerçekleştirdik ve ÜÇGE DRS Ekibi olarak pek çok işbirliği fırsatları ile döndük.” dedi. ÜÇGE DRS, hayata geçirdiği depolama sistemleri ile hem yurt içinde hem de yurtdışında tüm sektörlerin gerekli bütün ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler üretiyor. Geçmişinde ‘Türkiye’nin ilk tam otomatik akıllı depo sistemlerini üretmek, halen tek yerli üreticisi olduğu mobil depo sistemlerini geliştirmek’ gibi pek çok önemli ilkleri gerçekleştirip, sektörün hizmetine sunan ÜÇGE DRS; geleceği şekillendirecek çalışmalarına hızla devam ediyor.

MSS Akıllı Ofis Mobilyaları görücüye çıkıyor Haber

MSS Akıllı Ofis Mobilyaları görücüye çıkıyor

Sevim, “MSS Ofis Mobilyaları 25 Kasım 2021’de kurduk. Aslında çok yeniyiz. Tabi bu durum MSS Akıllı Ofis Mobilyaları konsepti için geçerli. Mobilyada, özellikle ofis mobilyaları sektöründe, köklü bir geçmişe sahibiz. Komplike mobilya üretimi noktasında da 1980 yılından beri süregelen çok önemli adımlar atmış birçok firma altyapımız var. Dolayısıyla bütün birikimimizi MSS Akıllı Ofis Mobilyaları konseptinde buluşturduk. Akıllı ofis mobilyaları isminin altında farklı bir detay var. Teknoloji ile birleşen, insanların sağlığıyla bire bir örtüşen, teknolojik desteklemelerle birçok çalışma ortamını rahatlatan ve insanların çalışmalarına doğru şekilde kanalize olmalarını sağlayan ve destekleyen bir üretim anlayışımız olacak” ifadelerini kullandı. “2 MART’TA İZMİR’DE FUARDAYIZ” Firma yetkilisi Mustafa Sevim, “Hedeflerimiz arasında Ortadoğu ülkeleri ya da kendi bölgemizdeki ülkeler tabiki var. Ama asıl hedefimiz Avrupa ülkeleri. Biz tasarımla ilgili çok önemli Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Sadece görsele,  görüntüye değil, aynı zamanda teknolojik orantıyla konfora da hitap eden önemli adımlar atıyoruz. Bu anlamda da İzmir’de 2 Mart’ta uluslararası bir fuar düzenlenecek. Bu fuarda da MSS Akıllı Ofis Mobilyaları olarak, şu andaki ilk çıkışımız perakende mağazacılık anlayışının dışında toptan anlamda da İzmir Fuarı ile gerçekleşmiş olacak. Güzel bir süreç yaşıyoruz ve heyecanlıyız. Çok özel sürprizlerimiz var. Fuara gelen insanlar, akıllı ofis mobilyaları konseptinde farklı şeylerle karşılaşacaklar” şeklinde konuştu. ÖZEL HABER / DUYGU AKSAKAL

ULUTEK'te Bursa Büyükşehir ile akıllı şehircilik zirvesi Haber

ULUTEK'te Bursa Büyükşehir ile akıllı şehircilik zirvesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ULUTEK Teknopark’ta akıllı şehircilik alanında ulusal ve uluslararası çalışmalar yürüten firmaların temsilcileri ile buluştu. Bursa’da dijitalleşme yolunda atılan adımların masaya yatırıldığı zirvede Büyükşehir Belediyesi ile firmaların iş birliği ile hayata geçirebileceği projeler hakkında istişare yapıldı. Sanayinin başkenti Bursa’da yer alan ULUTEK Teknopark’ın, kentin dijitalleşme sürecini hızlandırarak teknolojik üretim ihtiyacını karşıladığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “ULUTEK Teknoloji Sahnesi etkinliğinin konuğu olduğumda bir söz vermiştim ve Belediyemiz ile Teknoparkımız’ın ortak projeler gerçekleştirilmesi amacıyla bir araya geldik. Bu buluşma, Bursa’ya dijital şehircilik alanında katma değeri yüksek kazanımlar sağlayacak. Bursa’nın akıllı şehircilikteki dönüşümüne ivme kazandırmak için kentimizde verimlilik sağlanacak alanlara yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 160’ı aşkın firmayla yenilikçi teknolojik üretimin temellerinin atıldığı ve durmadan gelişiminin artırıldığı ULUTEK firmaları ile çözüm ortağı olarak, şehrimizin dijital dönüşüm noktasında ekonomik büyüme sağlamasını hedefliyoruz. Firmaların yaptıkları sunumlardan çok etkilendim. Kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirebileceğimiz iş birlikleri olacak. Kent hayatını daha konforlu ve güvenli hale getirmek için firmalarımızın uzmanlıklarına ihtiyacımız olacak. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz çalışmaların, karşılıklı fayda sağlayan ve teknoloji altyapımızın güçleneceği sonuçlar doğacağına inanıyoruz. Bu attığımız ilk adımların sonuçlarını ele almak için yakın zamanda firmalarımız ile yeniden bir araya geleceğiz” dedi. Firmaların dijital şehircilik konusunda sunumlarını gerçekleştirdiği toplantıda Başkan Aktaş’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz de “Bursa, sanayideki varlığının yanı sıra dijitalleşen ve gelişen yaşam standartlarındaki hızlı adaptasyonuyla da ülke çapında adından söz ettiriyor. ULUTEK olarak biz de kentimizin bu potansiyelinin ve dinamiğinin harekete geçirilmesi adına bu toplantının büyük önem teşkil ettiğinin bilincindeyiz. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz buluşmanın; hem kentimiz, hem Teknopark’ımıza, hem de firmalarımıza çok değerli katma değerler sağlayacağına inanıyoruz. İnovatif çağın gerisinde kalmadan, teknoloji üreten ve dünyaya ihraç eden bir ülke olmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bölgemizdeki firmalar da kentin daha iyi noktalara gelmesi adına ellerini taşın altına koymaya hazır. Şehirde yaşamın daha kaliteli olması adına ULUTEK Teknopark olarak dinamo işlevi görmek bizi gururlandıracaktır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.