Hava Durumu

#Aldi

Yeni Marmara Gazetesi - Aldi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aldi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mustafakemalpaşa’da açık lise mezunları diplomalarını aldı Haber

Mustafakemalpaşa’da açık lise mezunları diplomalarını aldı

Ortaokulun ardından liseyi de HEM’de tamamlayan Suzan Kara (60) ve Hafize Çelik Çandar (62), yıllar sonra diploma almanın sevincini yaşadı. Azimleriyle takdir toplayan mezunlar, lise diplomalarını Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’ın elinden aldı. Mustafakemalpaşa İsmail Hakkı Şenpamukçu HEM’de, Açık Öğretim Lisesi ((AÖL) eğitimlerini tamamlayan 2022 Yılı’nın 1’inci Dönem mezunları için diploma töreni gerçekleştirdi. 1302’si açık lise, 412’si ise açık ortaokul olmak üzere bu yıl 1714 öğrencinin eğitim gördüğü HEM’in Hamidiye Mahallesi’ndeki merkez binasında düzenlenen törende, 3 çocuk 6 torun sahibi 60 yaşındaki Suzan Kara ile 2 çocuk 3 torun sahibi 62 yaşındaki Hafize Çelik Çandar’da diploma heyecanı yaşadı. Törene katılan Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, yıllar sonra gelen mezuniyetle büyük sevinç yaşayan öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. Çalık, HEM Müdürü Zafer Göllü’nün de hazır bulunduğu programda öğrencileri tebrik ederek, diplomalarını takdim etti. Hedefi üniversite 60 yaşında lise diplomasına kavuşan Suzan Kara; “3 çocuğum ve 6 torunum var. Gençliğimde okumaya imkân bulamadığım için eğitimim yarım kaldı. Açık öğretim hizmeti ile önce ortaokulu daha sonra da liseyi bitirerek 3,5 yılda mezun oldum. Şimdi hedefim üniversiteyi bitirmek” dedi. Diğer mezun öğrenci Hafize Çelik Çandar ise eğitimin önemine dikkat çekerek; “62 yaşındayım. 2 çocuğum ve 3 torunum var. 4 yıl içerisinde hem ortaokulu hem de liseyi bitirerek diplomamı aldım. Çok mutluyum. Okumanın yaşı yoktur. Eğitimime devam edeceğim” diye konuştu. Törenin ardından Halk Eğitimi Merkezi’ndeki Kâğıt Rölyef Kursu’nda yapılan eserlerin bulunduğu sergiyi gezen Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’a kâğıt-rölyef sanatı hakkında bilgi verildi. Eğitici Türkan Bahçeci; “Rölyef, farklı boyutlardaki kâğıtların kabartılıp inceltilmesiyle oluşturulan bir tür kâğıt kabartma sanatıdır. Tarihi yapılar ya da insan figürlerinin, özel kâğıtlar kullanılarak tablolara 3 boyutlu halde yerleştirilmesidir” dedi. Veysel Çalık, Eğitmen Türkan Bahçeci ve kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İznik Motosiklet Spor Klübü tüm kupaları aldı Haber

İznik Motosiklet Spor Klübü tüm kupaları aldı

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) Kocaeli’nde düzenlediği 2022 sezonunun en iyilerinin yer aldığı şampiyonlar töreninde, İznik Motosiklet Spor Kulübü ve sporcuları Mehmet Emin Musaoğlu, Mert Koç, Emirhan Kurt ödüllerini aldı. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun 2022 sezonunda 8 branşta ve 70 sınıfta yarış gerçekleştirdi. Bu müsabakalara Türkiye’nin farklı yerlerinden 2 bin 500 aktif lisanslı sporcu katılarak sezon boyunca ter döktü. 2022 sezonunda katıldığı tüm yarışlarda birçok branşta kupayı evine taşıyan İznik Motosiklet Kulübü sporcuları, Süper Enduro Kulüpler klasmanında Üçüncülük kupasını evine getirdi. İznik Motosiklet Spor Kulübü sporcuları Mehmet Emin Musaoğlu, Mert Koç, Emirhan Kurt 2022 sezonu boyunca elde ettiği başarılar ile Enduro ve Süper Enduro branşlarında şampiyonluk kupalarını aldılar. İZMOK sporcusu Mehmet Emin Musaoğlu, 2022 sezonunda Süper Enduro branşında düzenlenen 5 yarışta mücadele ederek, 5 kupa, EGenç grubu şampiyonu, Enduro branşında düzenlenen 4 yarışın sonucunda 3 kupa , EGenç gurubunda ikincilikle 2 kupa ile sezonu tamamladı. Mert Koç Enduro branşında düzenlenen 4 yarışın sonucunda 3 kupa, EGenç gurubunu Şampiyonlukla, Süper Enduro branşında düzenlenen 5 yarışta mücadele ederek 4 kupa, EGenç grubu ikincilike 2 kupa ile tamamladı. Emirhan Kurt 2022 sezonunda Süper Enduro EGenç ve Enduro EGenç branşında düzenlenen yarışlarda 7 kupa elde ettiği derecelerde üçüncülükle 2 kupa ile tamamladı. İznik Motosiklet Kulübü yönetimi yaptığı açıklamada, “2022 sezonu boyunca düzenlenen Enduro ve Süper Enduro branşlarında kulüp olarak toplamda 29 kupa ile sezonu tamamladık. Sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Sezon boyunca bizleri her zaman destekleyen İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Gür, mesleki eğitim okulları hakkında bilgi aldı Haber

Milli Eğitim Müdürü Gür, mesleki eğitim okulları hakkında bilgi aldı

Gür, Yıldırım İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ile Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesinden Sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen ile birlikte katıldığı toplantıda mesleki ve teknik eğitim okullarında yürütülen çalışmalar hakkında okul müdürlerinden bilgi aldı. Meslek liselerinin sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasında lokomotif görevi üstlendiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür gerçekleştirilen toplantıda şunları söyledi: “Tarihi konumu ve günümüze ışık tutan geleneksel zanaat kültürüyle gerek üretim potansiyeli gerek mesleki ve teknik eğitim kapasitesi açısından ülkemiz ekonomisinin lokomotif şehirleri arasında yer alan Bursa’mızda okul-sanayi iş birliğini güçlendirmek üzere pek çok çalışmayı hayata geçiriyoruz. “Mesleki Eğitimde İş Birliği” protokollerimizin artması ve genele yayılması için Bursa’mızda sektör temsilcilerimizle ve ilgili STK’larla yoğun bir iş birliği içinde olduğumuzu ifade edebilirim. Güçlü Türkiye’nin yolu, güçlü mesleki eğitimden geçiyor. Tüm kurumlarımızın bu bilinçle hareket etmesi, daha fazla gencimizin üretime dâhil olmalarının önünü açacaktır. Küreselleşen ekonomik yapı içinde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi sektör-öğrenci arasındaki buluşmanın sağlanmasıyla mümkün olabileceğini biliyoruz. Okul müdürlerimizden de yapılan bu çalışmalara destek vermelerini ve bu çalışmaların içinde yer almalarını bekliyorum” dedi. Serkan Gür, toplantının ardından Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin idareci, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Okulda yürütülen atölye çalışmalarını yerinde inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Gür, öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

Gürsu Belediyesi Eurodesk Gönüllü Akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı Haber

Gürsu Belediyesi Eurodesk Gönüllü Akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı

“Gençlerimizin geleceğe umutla bakabilecekleri hayalleri olsun istiyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençlerimizin gelişen dünya koşullarına uyum sağlamaları, dünya gençliğiyle yarışabilecek vizyona sahip olmaları ve kendi yol haritalarını belirlemeleri için durmadan çalışıyoruz. Onların hayalleriyle yeşertecekleri umutlarının eseri olacak geleceğin Türkiyesi’ni oluşturmaları için temellerini sağlam kılmaya çalışıyoruz. İkincisini düzenlediğimiz Eurodesk Gönüllü Akademisi’nin mezunlarına sertifikalarını teslim ettik. Gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Eğitimlerle Avrupa fırsatları 2. Eurodesk Gönüllü Akademisi’nde gerçekleştirilen eğitimlerdegençler; proje yazım ve yürütme teknikleri, paydaş kurum bulma yöntemleri, iyi uygulama örneklerini inceleme olanağı, Avrupa Birliği erasmus ve gençlik projelerine ücretsiz katılım hakkı kazanırken, kariyer yönetimi ve network fırsatları, uzman mentörler sayesinde sektörel teknik eğitimler, girişimcilik ve dijitalleşme konularında gelişmeleri takip etme olanakları elde etmiş oldu. Gençler bütün bunların yanında düzenlenen seminerler, sunumlar, fuarlar, gençlik kampları, festivaller ve konserlerle sosyalleşme imkanı bulurken, düzenlenen yarışmalarla da sınırlarını zorlayarak gelişimlerine ivme kattı. Üç aylık program şeklinde uygulanan Eurodesk Gönüllü Akademisi sonunda düzenlenen sınavla sertifika alma hakkı kazanan gençler, Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası’nca gerçekleştirilen faaliyetlerde bulunarak gelişimlerini sürdürmeye devam etme olanağı da bulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.