Hava Durumu

#Alkol

Yeni Marmara Gazetesi - Alkol haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Alkol haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gece saatlerinde hareketli saatler! 25 yıl önceki eşe büyük özlem: ‘Bana Hülya’yı getirin’ Haber

Gece saatlerinde hareketli saatler! 25 yıl önceki eşe büyük özlem: ‘Bana Hülya’yı getirin’

Alkollü adamı polis ve bekçi ekipleri 1 saat dil dökerek sakinleştirdi. Olay, 02.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Aktarhüssam Mahallesi Ilgarlar sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, alkol aldıktan sonra eline bıçak alarak sokağa çıkan Murat A. (45), bağırarak çevreye zarar vermeye başladı. Murat A.’yı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, bekçi ve sağlık ekibi sevk edildi. ‘BANA HÜLYA’YI GETİRİN’ Polis ekiplerini gören Murat A., cinnet geçirerek ‘Bana Hülya’yı getirin’ diye bağırmaya başladı. Bıçak ile kendine zarar vermeye başlayan alkollü adama polis ve bekçi ekipleri ‘Nerede bu Hülya’ diyerek cevap verdi. Bunun üzerine ‘Çanakkale’de’ diye cevap veren Murat A., ekiplerin ‘Tamam elindeki bıçağı bırak, beraber gidip alacağız’ demesi üzerine sakinleşti. GECE KARTALLARINDAN HAYATİ MÜDAHALE Bir süre sakin kalan alkollü adam, tekrardan sinirlenerek bu sefer bıçağı boğazına dayadı. Polis ekipleri dil dökerken, arkadan dolaşan Çarşı Polis Merkezi’ne bağlı gece kartalları, alkollü Murat A.’nın elindeki bıçağı kendine zarar vermeden aldı. Etkisiz hale getirilen alkollü adam, sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. 25 YIL ÖNCEKİ EŞİNE BÜYÜK ÖZLEM Olay yerine gelen Murat A’nın babası Osman A., polis ekiplerine "Oğlumun 25 yıl önce eşiyle mutlu beraberliği vardı. Ayrıldılar, oğlum da ara sıra alkol alarak kendini kaybediyor. Sizlerden Allah razı olsun. Oğluma bir şey olmadan kurtardınız" ifadelerini kullandı.

Alkollü sürücüler yine dehşet saçtı! 10 aylık acı bilanço açıklandı Haber

Alkollü sürücüler yine dehşet saçtı! 10 aylık acı bilanço açıklandı

Kazalarda yaralanan 300 bin 281 kişi ise hastanelere kaldırıldı. Yılın 10 aylık döneminde alkol alıp direksiyona geçen 157 bin 876 sürücü hakkında ise yasal işlem uygulandı Alkollü bin 467 sürücü ise yaralamalı ve ölümlü kazaya karıştı. Bursa'da aynı dönemdeki kazalarda 87 kişi hayatını kaybetti. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Ocak- Ekim dönemine ait kaza istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Trafik canavarının frene basmadığı geçen Ekim ayında 49 bin 201 kaza meydana geldi. 272 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 31 bin 47 kişi de yaralandı. Yılın 10 aylık döneminde ise ülke genelinde 461 bin 10 trafik kazası vakası yaşandı. Resmi verilere göre; 2 bin 525 kişi kaza yerinde hayatını kaybederken yaralanan 300 bin 281 kişi de hastaneye kaldırıldı. On aylık dönemdeki 210 bin 452 kazaya sürücü kusurları damga vurdu. 21 bin 97 kazaya yayalar, 2 bin 780 kazaya araç kusurları, 759 kazaya yol ve bin 530 kazaya ise yolcular davetiye çıkardı. Kırmızı ışıkta durmadan geçen 5 bin 856 sürücü ölümlü ve yaralamalı kazaya karıştı. Bin 467 sürücü de alkol alıp direksiyona geçince kaza kaçınılmaz oldu. Aşırı hız yapan bin 829 sürücü ile yasak olan yere aracını park eden bin 42 sürücü de kazaya karıştı. BURSA'DA 87 CAN KAYBI Polis ve jandarma sorumluluk bölgesini kapsayan resmi kaza verilerine göre; yılın 10 aylık döneminde Ankara'da 135, Bursa'da 87, İstanbul'da 133 ve İzmir'de 106 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz Ekim ayında 740 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da, bir ay boyunca 8 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, bin 74 kişi yaralandı. 2023'ün ilk on ayında ise şehirde; 7 bin 249 yaralamalı kaza meydana geldi. 87 kişi kaza yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 10 bin 570 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Emniyet yetkilileri, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu. Kazalardaki can ve mal kaybını en aza düşürmeyi hedefleyen güvenlik güçleri, kural ihlali yapan sürücü ve yayalara ceza yağdırdı. Resmi rakamlara göre; 10 aylık dönemde ülke genelinde 15 milyon 763 bin 76 sürücü ve yayaya para cezası kesildi. Ocak - Ekim döneminde alkol alıp direksiyona geçen 157 bin 876 sürücü hakkında ise yasal işlem uygulandı. Çeşitli kural ihlalleri sebebiyle 954 bin 623 araç ise trafikten men edildi.

Bursa'nın 3 ilçesinde polisten huzur ve güven uygulaması Haber

Bursa'nın 3 ilçesinde polisten huzur ve güven uygulaması

4 bin 702 şahsın sorguladığı uygulamada çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alınırken, uygulamalarda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Çevik Kuvvet, TEM, KOM, Destek Hizmetleri, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin katılımıyla huzur ve güven uygulaması yapıldı. Sabit yol uygulamalarında toplam 4 bin 702 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Üzerlerinde uyuşturucu madde, kurusıkı tabanca, ruhsatsız tabanca bulunan ve çeşitli suçlardan aranan toplam 15 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahısların üzerlerinden 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, bu tabancaya ait 29 adet fişek, 119,32 gram esrar, 14 uyuşturucu hap, 1,60 gram metamfetamin, 3,51 gram bonzai ele geçirildi. Oturma izni geçen yabancı uyruklu bir şahıs ise İl Göç İdaresine teslim edildi. 100 BİN 505 LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI İş yerlerinde yapılan uygulamalarda, 6 iş yerinde 4207 sayılı Kanun'a muhalefet edildiği, 3 iş yerinde mesul müdür bulunmadığı, 2 iş yerinde açıktan alkollü içecek servisi yapıldığı, bir iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği, bir iş yerinde ise 3 çalışanın SGK bildirimi yapılmadığı tespit edildi. Ayrıca yapılan uygulamalarda 2 bin 253 araç kontrol edilirken, 43 araç sürücüsüne toplam 100 bin 505 lira idari para cezası uygulandı, 5 araç ise trafikten men edildi.

İş yerinde alkol alan şimdi yandı Haber

İş yerinde alkol alan şimdi yandı

Emekli asker, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde güvenlik amiri olarak çalıştığı kurumda nöbetçi güvenlikçilerinin bayramını kutlamak için çikolatayı alıp iş yerine gitti. Güvenlik müdürü gördüğü manzara karşısında hayatının şokunu yaşadı. ‘Bayramda iş yerine kimse uğramaz’ diye düşünen ve o gün nöbeti olmayan güvenlikçi çalışanlar, iş yerinin bahçesine masa kurarak içki içerken yakalandı. Durum karşısında şaşkına dönen amir, kurum müdürünü arayarak durumdan haberdar etti. Olay günü mesaisi olmayan güvenlikçi işten atıldı. İş Mahkemesi’nin yolunu tutan güvenlik görevlisi, çalışırken iş akdinin neden belirtilmeden feshedildiğini ileri sürerek kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin, fazla mesai, noter masrafı ve manevi tazminat alacaklarının hem taşeron şirketten hem de kamu kurumundan tahsilini talep etti. Mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmederken, güvenlik görevlisine kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğine karar verdi. Davalılar kararı temyiz edince devreye Yargıtay 22. Hukuk Dairesi girdi. Oy birliği ile alınan Yargıtay kararında, iş yerinde alkol alınmasının mesai saatleri içinde ya da dışında olmasının bir anlamı olmadığına dikkat çekildi. Kararda, “Mahkemece, davacının iş yerinde yedi yıldan fazla bir süredir çalışmakta olduğu, mesai saatleri dışında da olsa işyerinde alkollü olarak bulunmasının doğru bir davranış olmadığı ancak davacının alkollü olarak iş yerinde bulunduğu sırada karıştığı adli olayın bulunmadığına dikkat çekilmiştir. İş Mahkemesi; davacının işyerinde hoş karşılanamayacak bu davranışı, davacının kıdemi de değerlendirildiğinde bir disiplin cezası kapsamında değerlendirilebilecekken son çare olan fesih yoluna gidilmesinin doğru bulunmadığı, iş akdinin feshi yoluna gidilecek ise de somut olayda iş akdinin ancak geçerli nedenle feshedilebileceği ve geçerli nedenle fesih halinde de davacının kıdem ve ihbar tazminatı talep etme hakkı bulunduğu gerekçesiyle davacının kıdem ve ihbar tazminatı talep edebileceği sonucuna varmıştır. Davacının mesai saatleri dışında da olsa iş yerinde alkol aldığı ve sarhoş olduğu tutanak içerikleri ve tutanak tanığının beyanlarından anlaşılmaktadır. Davacının iş akdinin haklı nedenle feshedilebilmesi için 4857 Sayılı İş Kanun’un 25 II/d maddesi gereğince bu sebep yeterli olup işçinin alkollü bir şekilde iş yerinde bulunmasının iş akdinin haklı nedenle fesih sebebi sayılması için mesai saati içerisinde olmasına veya mesai saati dışında olup da işçinin adli bir olaya karışmasına gerek bulunmamaktadır. Bu sebeple davalı tarafça haklı fesih iddiası kanıtlandığından kıdem ve ihbar tazminatı isteğinin reddi gerekirken mahkemece hatalı değerlendirme yapılarak yazılı gerekçe ile kabulü bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.