Hava Durumu

#Ana

Yeni Marmara Gazetesi - Ana haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ana haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ana Kucağında ders: ‘Başkanı tanıyalım’ Haber

Ana Kucağında ders: ‘Başkanı tanıyalım’

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla’ 2019 yılında 6 merkezle başlattığı ve bugün adeta dev bir eğitim kurumuna dönüşen Ana Kucaklarında, Milli Eğitim müfredatının yanında ‘Şehrim Bursa’ dersi ile miniklere Bursa’nın değerleri de anlatılıyor. Bu yıl 21 merkezde, 180 öğretmen ve yaklaşık 2 bin öğrenci ile eğitimlerin devam ettiği Ana Kucaklarında, ‘Şehrim Bursa’ dersinin ‘Başkanımızı Tanıyalım’ konusu işlenirken, minik öğrenciler büyük sürprizle karşılaştı. Şirinevler Ana Kucağı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem minik öğrencilere kendini tanıttı hem de onlarla sohbet etti. Oldukça keyifli geçen derste çocuklar, Başkan Aktaş’a Hacivat Karagöz gösterisi sundu, şarkılar söyledi. Yeni Ana Kucakları geliyor Ana Kucaklarında miniklerin heyecanını gördükçe kendisinin de çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aktaş, ‘Şehrim Bursa’ dersi çerçevesinde Bursa’nın değerlerinin de çocuklara anlatıldığını söyledi. Zaman zaman yapılan gezi programları ile çocuklara Bursa’yı tanıttıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların donanımlı bir şekilde hayata hazırlanması tek amacımız. ‘Başkanı tanıyalım’ dersini işlerlerken geldim, hem kendimi tanıttım hem de heyecanlarına ortak oldum. Ana Kucaklarımızın sayısını daha artıracağız. Yeni Ana Kucakları ile daha fazla öğrencimizle bir araya gelmiş olacağız” dedi.

“Ana Kucağı”nda yeni dönem kayıtları başladı Haber

“Ana Kucağı”nda yeni dönem kayıtları başladı

2019 yılında 6 merkez ile faaliyetlerine başlayan çocuk merkezlerimizin sayısı, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 16’ya yükseldi. Bugüne kadar 1400 çocuğa okul öncesi eğitimler verilerek ailelere destek sağlandı. 2021-2022 döneminde Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerinde Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak, 48-68 aylık (Ocak 2016-Eylül 2017 tarihleri arasında doğan) çocuklara eğitim verilecek. Merkezlerde sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitim uygulanacak. Yeni eğitim döneminde tüm Çocuk Eğitim Merkezleri dezenfekte edilerek gerekli hijyen tedbirleri alındı. Bu süreçte sınıflara yeni düzenlemeler getirildi ve 15 kişilik sınıf sayıları 10’a, 20 kişilik sınıflar 15’e düşürüldü. Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezleri, öğretmenlere siperlikli maske, öğrencilere özel hazırlanmış maske, merkezlere hazırlanan hijyen panoları, el dezenfektanları ve ateşölçerleri ile yeni eğitim-öğretim dönemine gerekli tedbirleri alarak başlamaya hazır. Her merkezde bir adet yemekhane bulunurken, her gün sabah grubuna kahvaltı ve öğlen grubuna ikindi öğünü ücretsiz olarak veriliyor. Öğünler yemek firması tarafından bütün hijyen tedbirleri alınarak kişiye özel kapalı kutularda getirilip servis ediliyor. Çocukların çanta ve kırtasiye malzemeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ön kayıt başvuruları busmek.bursa.bel.tr adresinden online başvuru şeklinde yapılabilecek.

4 ana belirtiye dikkat! Çift doz aşı olanların koronavirüs belirtileri farklı Haber

4 ana belirtiye dikkat! Çift doz aşı olanların koronavirüs belirtileri farklı

Birleşik Krallık'ta 33 milyondan fazla insan şu anda Covid-19'a karşı tam olarak aşılandı ve 45 milyondan fazla kişi ilk doz koronavirüs aşısını aldı. Aşı olmak daha fazla koruma sağlarken, yine de virüsü kapabilir, bulaştırabilirsiniz. ZOE Covid Semptom çalışması kapsamında virüse yakalananların ana belirtilerden farklı semptomlar bildirdiği belirtildi. Çoğu durumda aşılanan kişilerin koronavirüs ile mevsimsel soğuk algınlığını ayırt edemediğinin altını çizen uzmanlara göre çift aşı olup virüse yakalananların gösterdiği en yaygın belirtiler ortaya çıktı. Pandeminin başlangıcından bu yana, Covid'e yakalanmış olabileceğinizin ana işaretleri yüksek ateş, sürekli öksürük ve koku veya tat alma duyunuzda bir kayıp veya değişiklik olmasıydı. Ancak ikinci doz aşı sonrası koronavirüs belirtilerinde başka semptomlar da yaşabileceğinizin altı çizildi. DÖRT BELİRTİYE DİKKAT! Buna göre 4 ana semptom belirlendi. İkinci doz aşıyı olanlar çoğunlukla baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı belirtileri gösteriyor. HAPŞIRMA BELİRTİSİYLE ORTAYA ÇIKIYOR Araştırmaya katılan uzmanlar, aşı olan kişilerin virüse yakalansa dahi hastalığı hafif geçirdiklerini ancak daha önceki COVID belirtilerininden farklı semptomlar bildirdiklerini söylediler. Aşı olan kişiler olmayanlara göre daha çok hapşırma belirtisi gösteriyor. Tabii, her hapşıran kişi virüs geçirmeyeceği gibi bunu anlayabilmenin yolu test yaptırmaktan geçiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.