Hava Durumu

#Ani

Yeni Marmara Gazetesi - Ani haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ani haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Cumhuriyetin 10. yılı kutlanan yere 100. yılda 23 metrelik bayrak diktiler Haber

Cumhuriyetin 10. yılı kutlanan yere 100. yılda 23 metrelik bayrak diktiler

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Uluçam köyünde yaşayan vatandaşlar, 3 yıl boyunca kendi aralarında biriktirdikleri parayla, köyün en yüksek tepesine bayrak dikti. Çınarcık tepesine dikilen bayrak, cumhuriyetin 100. yılı olması nedeni ile 23 metrelik bayrak direğine asıldı. Ayrıca köy meydanında bulunan cumhuriyetin 10. yılına özel yapılan anıt, bayrağın altına taşındı. Bayrağın bir diğer yanına ise 100. yıla özel yeni bir anıt daha yapıldı. 10. yıl anıtı üzerinde “Cumhuriyet’in 10. yılı burada kutlandı” yazarken 100. yıl anıtında ise “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı da burada kutlandı” yazısının altına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü yazıldı. Uluçam Köyü Muhtarlığı ve Uluçam Köyü Dayanışma Derneği (UKDER) katkılarıyla açılış töreni gerçekleştirildi. 3 YIL BOYUNCA PARA BİRİKTİRDİLER Alış töreninin ardından konuşan UKDER Başkanı Ersin Ayar, köy sakinlerinin 3 yıldır hayalini kurduğu bayrağı 100. yılda diktiklerini belirterek, “Biz yaklaşık 3 yıldır kendi aramızda para topladık. Köylümüz, gençlerimiz yardımcı oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır 23 metre uzunluğundaki bayrağımızı dikmeye karar verdik. Ne mutlu bize bu günleri gördük” ifadelerini kullandı. TÜM KÖYÜN KATKISI OLDU Bayrağın yapımında tüm köyün destek olduğunu söyleyen Uluçam Köyü Muhtarı Kamil Almaz, “3 yıldır köyümüzün gençlerinin hayaliydi. Gecikmesi biraz vesile oldu. Cumhuriyetin 100. yılına denk geldi. Çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Köylümüzün büyük destekleri oldu, büyüğünden küçüğüne herkesin bir katkısı oldu. Burasına biz Çınarcık Tepesi diyoruz. Doğancı Barajı’ndan Çaybaşı Köyü’ne kadar bu bayrak görülebiliyor” dedi. 10. YIL ANITININ YANINA 100. YIL ANITI YAPILDI 10. yıl anıtının günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaştığını, 100. yıl anıtının da uzun yıllar Çınarcık tepesinde duracağını belirten Almaz, “Köy meydanında cumhuriyetimizin 10. yılı kutlanmış. Günün anısına böyle bir taş dikilmiş. Bu taş günümüze kadar ulaşmış. Biz de yanına 100. yıl anıtı yaptırdık. Bu anıtın da uzun yıllar burada duracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR' YAZDI, GÖKTÜRK 1 O ANI 700 KİLOMETRE YUKARIDAN ÇEKTİ Haber

ÖĞRENCİLER 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR' YAZDI, GÖKTÜRK 1 O ANI 700 KİLOMETRE YUKARIDAN ÇEKTİ

Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) Dünya Uzay Haftası’nda bini aşkın öğrenci 'İstikbal göklerdedir' yazısını oluşturdu. Bu anın fotoğrafını ise Göktürk-1 uydusu yaklaşık 700 kilometre yukarıdan çekti.GUHEM, 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası’nda Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte tarihi bir çalışmaya imza attı. Bini aşkın öğrenci Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İstikbal göklerdedir' sözünü GUHEM’in bahçesinde oluşturdu. Yazının oluşturulmasının ardından Keşif Uydu Komutanlığı kontrolündeki Göktürk-1 uydusu yaklaşık 700 kilometre yukarıdan çektiği fotoğrafla bu anı ölümsüzleştirdi.GUHEM’in uzay ve havacılığı her yaştan gence sevdirmeyi misyon edindiğini belirten GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, Dünya Uzay Haftası’nı anlamlı bir çalışma ile taçlandırdıklarını söyledi. 'Dünya Uzay Haftası 4 Ekim 1957 tarihinde insan yapımı ilk uydu Sputnik-1’in uzaya başarıyla gönderilmesi anısına kutlanıyor. Biz de bu haftayı GUHEM’e yakışır bir şekilde kutladık ve uzay ile ilgili birçok faaliyet yaptık. Bu haftayı sonlandırırken binin üzerinde öğrenci arkadaşımızla beraber Atatürk’ün güzel sözü ’İstikbal Göklerdedir’ yazdık. Yaklaşık 700 kilometre yukarıdan Göktürk-1 uydumuz da bu anın görüntüsünü çekti. Milli Savunma Bakanlığı desteğiyle Keşif Uydu Komutanlığı tarafından özel bir çalışma ile bu görüntüyü elde ediyoruz. Bu güzel haftada yaptığımız etkinlikleri anlamlı bir çalışma ile tamamladığımız için çok mutluyuz' dedi.Daha önce GUHEM’e okuluyla birlikte gelip çok beğendiğini dile getiren 6. sınıf öğrencisi Miray Öztürk, bugünkü etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Etkinliğe katılan öğrencilerden Muhammed Fatih Sera ise, 'Bugün okulumdaki tüm arkadaşlarımla beraber Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünü GUHEM’in bahçesine yazdık. Uzayda yer alan uydu bizim fotoğrafımızı çekti. İlk defa böyle bir etkinlikte yer alıyorum. Bu yüzden çok mutluyum. Benim için çok güzel bir anı oldu' diye konuştu.Dünya üzerinde herhangi bir bölgeden coğrafi kısıtlama olmaksızın görüntü alabilen Göktürk-1 uydusu, Avrupa Uzay Ajansı’na ait VEGA fırlatma sistemi ile Fransız Guyanası’ndan 5 Aralık 2016 tarihinde fırlatılmıştı. Altı yıldır uzaydaki gözümüz olan Göktürk-1, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Keşif Uydu Komutanlığı tarafından kontrol ediliyor. Dünya etrafında yaklaşık 90 dakikada bir turunu tamamlayan uydu, 0.5 metre çözünürlüklü görüntü çekebiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.