Hava Durumu

#Araba

Yeni Marmara Gazetesi - Araba haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Araba haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Takla atan cip alev aldı: 2 yaralı Haber

Takla atan cip alev aldı: 2 yaralı

 Kaza Detayları: - Kazanın nedeni, 19 LP 560 plakalı bir cipin kontrolünün sürücüsü Murat K. tarafından kaybedilmesidir. - Cip, şehir merkezinden Emniyet Kavşağı'nda seyir halindeyken direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. - Bu çarpmanın etkisiyle cip, takla atarak ters döndü ve yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra alev aldı. Kurtarma Operasyonu: - Kazayı gören diğer sürücülerin hızlı ihbarı üzerine olay yerine Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri ve sağlık görevlileri sevk edildi. - İtfaiye ekipleri, kaza sonucu yaralanan sürücü Murat K. ve yanında bulunan Emre T.'yi araçtan kurtarmak için hemen harekete geçti. - Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi'ne taşındı ve tedavi altına alındı.   Yangının Söndürülmesi: - Kazanın ardından cipteki yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü.   Soruşturma Başlatıldı: - Kazanın ayrıntılarını ve nedenlerini ortaya çıkarmak amacıyla resmi bir soruşturma başlatıldı. - Soruşturma, olayın detaylarını aydınlatmak ve gelecekte benzer kazaların önlenmesi için önemlidir. Bu trajik kaza, kazaya karışan aracın kontrolden çıkması sonucu meydana gelmiş olup, itfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi ile can kaybı önlenmiştir. Soruşturma sonuçları, kaza nedenleri hakkında daha fazla bilgi sunacaktır.

"Düşük faizli kredi vereceğiz" dediler! Banka hesabını eksiye düşürdüler Haber

"Düşük faizli kredi vereceğiz" dediler! Banka hesabını eksiye düşürdüler

Merkez, Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi'nde yaşayan sürücü kursu eğitmeni Seyithan Oymacı, pandemi döneminde oğluna araba almak için düşünürken, sosyal medya hesabında karşısına çıkan bir banka reklamını gördü. 0.84 faizle kredi imkanı sunan reklama göz gezdiren Oymacı, bağlantı linkine tıkladı. Karşısına çıkan formu dolduran Oymacı, bir gün sonra tanımadığı bir numara tarafından arandı. Düşük faizli kredi imkanından yararlanmak isteyen Oymacı’yı tuzağa düşüren dolandırıcılar, Oymacı’nın banka hesabına sızmak için kimlik ve onay bilgilerini istediler. Telefonuna gelen onay kodunu dolandırıcılara veren Oymacı, birkaç gün sonra özel ders verdiği öğrencisinin attığı para sonrasında hesabının ekside olduğunu gördü. Hemen hesaplarını kontrol eden adam, hesabından 30 bin liranın üzerinde kredi çekildiğini gördü. Savcılığın yolunu tutan Oymacı, kendisini dolandıran şüphelilerin bulunması ve ceza alması için şikayetçi oldu. Polis ekiplerinin çalışması sonrası, tespit edilen şüpheliler bulundu. Şikayet üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 3 şüpheliden biri tutuklanarak ceza evine gönderildi. İki şüpheli ise para cezasına çarptırıldı. Faiziyle birlikte yaklaşık 60 bin lira ödeyen Oymacı, “Ben emekli bir adamım, bu bizim için kolay bir borç değil. Bu zararının karşılanması için de yargıya başvuracağım” dedi. Dolandırıcıların tuzağına düşen Oymacı, “Pandemi dönemiydi. Oğluma araç almak için kredi bakıyordum. Bir ara 'sosyal medyada gezeyim' dedi. Bu esnada karşıma bir banka reklamı çıktı. Reklamda 0.84 faizli kredi çekileceğini söylüyordu. Ben de detaylarını merak ettiğim için linke tıkladım. Tıkladığım linkte bir form doldurdum. Bir gün sonra beni bir numara aradı ve bana kredi başvurunuzun tamamlanması için kimlik ve telefona gelen kodu söylememi istedi. Mobil bankacılık hesabıma kendi telefonlarından giriş yapmışlar. Ben şüphelenince telefonu kapatıp bankaya gittim. Bankada hesabımda hareketlilik olup olmadığını sordum. Banka görevlileri olmadığını söyleyince evime gittim. Bir öğrencime özel ders vermiştim. Daha sonra hesabıma para atınca, hesabımın eksiye düştüğünü gördüm. Hesaplarımı kontrol ettiğimde 30 bin lira üzerinde adıma kredi çekilmiş. Hemen savcılığa gidip şikayetçi oldum. Beni arayan numarayı polise verdim. Polis ekipleri sağ olsunlar çalışma sonrası, şüphelileri tespit etti. 13. Ağır Ceza Mahkemesi şüphelilerin beni dolandırdığını tespit etti. 2 tanesi idari para cezası alırken birisi de tutuklandı. Adalet yerini buldu. Şimdi de tek isteğim, kullanmadığım paranın bana olan iadesi” diye konuştu.

İkinci el otomobil için son hafta! 60 bin lirayı geçti: Panikle ucuza araba satmaya başladılar... Haber

İkinci el otomobil için son hafta! 60 bin lirayı geçti: Panikle ucuza araba satmaya başladılar...

Ticaret Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay yasal düzenleme yaptığı ve denetimlerine 15 Eylül’de başlanacak 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasında son 1 haftaya girildi. Galericiler panik halde elindeki sıfır aracın yasal düzenlemeye takılmaması için çeşitli kampanya ve indirimlerle satmaya çalışıyor. Galeri, online satıcı ve kurumsal şirketlerin elinde sektör uzmanları tarafından 50 binden fazla sıfır ikinci el olduğu ifade ediliyor. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen online kurumsal araç alım satımı yapan firmaların elinde 28 binden fazla sıfır araç olduğu ortaya çıkarken, galerilerin elinde ise 18 binden fazla sıfır ikinci el araç olduğu biliniyor. Kazancını katlamak isteyen ve ana işi otomotiv olmamasına rağmen al-sat yapan şirketlerle birlikte rakamın daha da yükseldiği yetkili satıcılar tarafından vurgulanıyor. SADECE İNTERNETTE 5 BİN SIFIR KİLOMETRE ARAÇ SATIŞTA Birçok firmanın ve bireysel satıcının da yer aldığı 'sarı site' olarak tabir edilen online araç satış platformunda galerilerin son 30 günde verdiği ilanlar arasında halihazırda 5 bine yakın sıfır ikinci el otomobil satışa hazır şekilde bekliyor. Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos’ta 700 bine yakın aracın devri yapıldı. Devri yapılan araçların yüzde 68'ini otomobiller oluşturuyor. Temmuzda yapılan 650 bin adede oranla yüzde 7 artış gösteren devir işlemi galericinin paniğini de 50 bin araçlık farkla ortaya koydu. SATILMAYAN ARACIN MALİYETİ 60 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKACAK Düzenlemeyle elde kalacak sıfır ikinci el araçların galericiye maliyeti ise pahalıya patlayacak. Satılamayan her aracın aylık ortalama giderinin kiralar ve saklama koşullarının yanı sıra sermayeyi çevirememe riskinin en uygun fiyatlı otomobillerde bile 10 bin lirayı bulduğunu ifade eden otomotiv yetkilileri, günümüz koşullarında aracın 6 aylık maliyetinin 60 bin lirayı geçeceğini söyledi. Yüksek fiyatlı araçlarda ise maliyet aynı oranda katlanıyor. CEZA MİKTARI ARTIRILACAK Yenişafak Gazetesi’nde yer alan haberde resmi makamlardan edinilen bilgiye göre, 6 ay ve 6 bin kilometre şartına uymayan kurumsal satıcıların cezasının düşük kaldığı gerekçesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının ardından yapılacak düzenlemeyle caydırıcı bir noktaya getirilmesi planlanıyor. Ticaret Bakanlığı'nın ceza miktarına dair açıklaması bulunmuyor. Ceza miktarının ise yüksek bir değere sahip otomobilde yüzdesel olarak caydırıcılığı hedefleniyor. Para cezasının yanı sıra işletmenin ticari faaliyetinin sınırlandırılması veya sonlandırılması da yaptırımlarda yer alması beklentiler arasında. NOTERLERDE ARAÇ SATIŞ MESAİSİ Son haftaya girilen 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesinin noterlerde yoğunluk oluşturması da bekleniyor. Elindeki aracı şahsi alıcıya satmaya çalışan veya devretmek isteyen kurumsal satıcıların yasal düzenlemeye takılmamak ve kapsama girmemek için 1 haftada noter işlemlerini halletmesi gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.