Hava Durumu

#Araliksiz

Yeni Marmara Gazetesi - Araliksiz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Araliksiz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

YILDIRIM’DA SALGINLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR Haber

YILDIRIM’DA SALGINLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Yıldırım Belediyesi, salgın ile mücadele sürecinde etkin önlemler almaya devam ederken, toplumun farklı kesimlerine olan desteğini de arttırarak sürdürüyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ilçedeki muhtarlıklara ulaştırılmak üzere 10 bin adet maskeyi, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak’a teslim etti. Öte yandan, ilçedeki dezavantajlı gruplara ulaştırılmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Yıldırım Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi’ne ise hijyen kitleri verildi. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadelenin başarıya ulaşmasının temel faktörlerinin vatandaşların duyarlılığının yanı sıra kurumlar arası iş birliği ile mümkün olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 'Salgın ile başa çıkabilmek ve bu süreci atlatabilmek için herkesin üstüne düşen sorumluluklar var. Salgının baş gösterdiği dönemden itibaren Yıldırım Belediyesi olarak etkin bir mücadele yürüttük. Bu süreçte hemşehrilerimizin yanı sıra, ilçemizdeki kurum ve kuruluşlara yönelik her türlü desteği sağladık. Bugün de mücadelemizi aynı kararlılık ve azimle sürdürüyoruz. Bu minvalde kurumlarımızdan ve hemşehrilerimizden gelen talepleri yerine getiriyoruz. Yıldırım Muhtarlar Derneği’mize, muhtarlıklara teslim edilmek üzere 10 bin adet maske temin ettik ve bunu belli periyotlarla sürdüreceğiz. Yine paydaş kurum ve kuruşlarla gerçekleştirdiğimiz iş birliği neticesinde temin ettiğimiz hijyen kitlerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere ilgili kurumlara teslim ettik' diye konuştu. Yıldırımlılara pandemi sürecinde bugüne kadar gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eden Başkan Yılmaz, sürecin tamamlanmadığını hatırlatarak, 'Merkezi hükümetimizin çalışmaları, bizim çabalarımız ve insanlarımızın duyarlılığı sayesinde önemli kazanımlar elde ettik. Ancak bu kazanımları kaybetmemek adına önlemlerimizi devam ettirmek zorundayız. Biz, Yıldırım Belediyesi olarak pandemi ile mücadele konusunda hiç vites düşürmedik. Çalışmalarımız aynı yoğunlukta devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da bu noktada biraz daha özverili olmalarını, özellikle ‘maske mesafe hijyen’ kurallarına riayet etmelerini istirham ediyoruz. Salgın sürecinde devletimizin gösterdiği çaba ve insanlarımızın özverisi, bu virüsün bizden daha güçlü olmadığını gösterdi. Bu özverimizi bir müddet daha devam ettirerek, süreci hep birlikte el birliğiyle atlatacağız' ifadelerini kullandı.

74 YILDIR ARALIKSIZ FIÇI YAPIYOR Haber

74 YILDIR ARALIKSIZ FIÇI YAPIYOR

Bursa’nın İznik ilçesinde 74 yıldır fıçı imâl eden 88 yaşındaki İsmail Alkış’ın parmaklarında kesilmedik yer kalmadı. 10 parmağını da fıçı üretimi yaparken testereye kaptıran fıçıcı dede, azmi ve işine olan aşkı ile dikkat çekiyor.Geçmiş yıllarda daha fazla kullanılan ahşap fıçıları 74 yıldır Bursa’nın İznik ilçesindeki atölyesinde üretmeye devam eden İsmail Alkış, enerjisi ile gençlere taş çıkartıyor. Zeytin yağı, sirke, şarap, şalgam suyu muhafaza etmek için 3 litreden 6 bin litreye kadar her boyda fıçıları torunu Mehmet Esen ile yapan İsmail Alkış, taleplere yetişemiyor. Fıçıcılığa 14 yaşında babasının yanında İznik’in Sansarak köyünde başlayan İsmail Alkış, meslekte 74 yılı geride bıraktı.İznik’in merkezinde evinin altındaki atölyesinde fıçıcılığa devam eden Alkış, bir fıçıyı tamamlamak için bazen bir, bazen de 2 gün uğraşıyor. Alkış, sobanın üzerinde yaptığı ıhlamuru gelen müşterilerine ikram ediyor.Parmakları kesilmişİlk günkü aşkla yılmadan, yorulmadan işini yapan İsmail Alkış, fıçı yaparken 10 parmağını da planyaya kaptırmış. Bu sebeple Alkış’ın, 10 parmağının da uçlarında kesikler var. Buna rağmen aynı makineyi kullanmaya devam eden ve taleplere yetişemeyen Alkış, mesleğini torununa öğrettiği için çok sevinçli. Bu meslekte yetiştirecek eleman bulamadıklarını ifade eden Alkış, ömrü el verdiği müddetçe fıçı yapmaya devam edeceğini söyledi. Mesleğe 14 yaşında babasının yanında başladığını ifade eden Alkış, 'Şu anda 88 yaşımdayım. Çocukluğumda babam bu işi yaparken yanından geçerken bakıyordum. Babam evimizin ikinci katında mesleğini yapıyordu. Babam ormandan odun keserken ben de kozalak toplardım. Daha sonra babamın yanında fıçı yapmayı öğrendim' dedi.Sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirten Alkış, 'Bir çok operasyonlara girdim, çok şükür hiçbir acı duymadım. Şimdi işleri biraz kolaylaştırdım. Bu fıçıların asıl maddesi meşe ağacıdır. Ağaçlar hazır olursa fıçıyı yapmam bir günümü alır. Eskiden gözüm kapıdaydı, bir kişi gelsin de fıçı siparişi versin diye. Şimdi ise müşteri gelince toruma devrediyorum, çünkü uğraşsam içinden çıkmak mümkün değil. İşlerimiz şu anda çok iyi. Bu fıçılara genelde sirke, turşu, peynir gibi gıdalar koyuluyor. 3 senedir torunum yanımda. Fıçıların kilo ve ebatları çok değişiyor 3-4 kilodan 5-6 tonluk fıçıya kadar yapabiliyoruz' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.