Hava Durumu

#Asgari

Yeni Marmara Gazetesi - Asgari haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Asgari haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2024 asgari ücret ne kadar olacak? Haber

2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı konusunda yaşanan son dakika gelişmeleri kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" ifadelerini kullanırken, yıl sonunda asgari ücret üzerinde bu yükü hafifletmenin önemli olduğunu bildirdi. Peki, "2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?" İşte 2024 asgari ücret zammında son durum... BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmeleri öncesi işverenlere mesaj verdi. "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" diyen Işıkhan, yıl sonunda asgari ücret üzerinde bu yükü hafifletmenin önemli bir gündemleri olduğunu söyledi. 2023 OCAK AYI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? Asgari ücret zammı Aralık ayında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında belirlenmektedir. Hatırlanacağı gibi Temmuz ayı ara zammında net asgari ücret 8 bin 506 liradan, 11 bin 402 TL'ye yükseltilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Vedat Işıkhan, "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" dedi. Bu tahmine göre 6 aylık artış oranı tahmini yüzde 38 civarında kaydedilecek. Bakan Işıkhan'ın "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" açıklaması göz önünde tutulduğunda asgari ücret zammıyla ilgili yüzde 40 oranında zam gelmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Asgari ücrete yüzde 40 oranında zam yapılması halinde asgari ücret 15 bin 962 liraya yükselmiş olacak. Hemen belirtleim ki, kesin oran Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda alınacak kararla netleşecek. ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacak. Asgari ücret tespit komisyonu Hükümetten 5 temsilci, İşveren Sendikası’ndan 5 temsilci ve İşçi Sendikası’ndan 5 temsilci olmak üzere toplam 15 kişi ile bir araya geliyor. Asgari Ücret tespit komisyonu toplantılarının Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Kazanç haftası geldi: Asgari ücretliye, emekliye, kamu çalışanına, işsizlere ödemeler başladı... Toplam 8 bin 672 lira yatırılacak Haber

Kazanç haftası geldi: Asgari ücretliye, emekliye, kamu çalışanına, işsizlere ödemeler başladı... Toplam 8 bin 672 lira yatırılacak

Milyonlarca SGK’lı çalışan ve memur ile emekliler için kazanç haftası geldi. Bu hafta yaklaşık 13 milyon emekli ve işçiye ikramiye ödenecek. Ayrıca memur emeklileri de maaşlarını erken alacak. İşsizlik ödenekleri de bu hafta hesaplara yatırılacak. Emekli ikramiyelerinin yanı sıra bu hafta yaklaşık 700 bin kamu işçisi için de ikramiye yani ilave tediye haftası olacak. BAYRAM ÖDEMELERİ BAŞLIYOR   EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ BUGÜN HESAPLARA YATIYOR 2018 yılında başlayan emeklilere bayram ikramiyesi bu sene de devam ediyor. 12 milyon emekliyi kapsayan karar ile bayramlarda emekliler, dul ve yetim aylığı alanlara 1100 lira ikramiye yatırılacak. İşçi statüsündeki emekliler ikramiyelerini bugün ve yarın. Bağ-Kurlu emeklilerin ikramiyeleri 29 ve memur emeklilerinin ise 29 Nisan’da hesaplarına yatırılacak. İŞSİZLİK MAAŞLARI DA ERKEN ÖDENECEK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan 2022 yılı Nisan ayına ilişkin işsizlik sigortası ödemelerinin, Ramazan Bayramı nedeniyle 29 Nisan’da hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bilgin, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlattı. 13 GÜNLÜK TEDİYE Bu hafta yaklaşık 700 bin kamu işçisi için de ikramiye yani ilave tediye haftası olacak. Her yıl 4 taksit halinde yapılan ödemeden yaklaşık 1 milyon işçi yararlanıyor. Bu yıl ilk taksitin ödemesi 28 Ocak’ta yapılmıştı. İkramiyenin diğer taksiti ise 29 Nisan’da (cuma) hesaba geçecek. Maden işletmelerinin yeraltı işlerinde çalışan işçilere ise ödemeler tek seferde 23 Aralık’ta yapılacak. TOPLAM 8 BİN 672 LİRA En düşük ikramiye, asgari ücretten yapılan hesapla 2 bin 168 lira olacak. Bu hesap 13 güne göre yapılıyor. Böylece bu yıl kamu işçilerinin eline en az toplam 8 bin 672 lira geçmiş olacak. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmıyor. BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR? ● Emekli: 1.100 TL ● Ölüm aylığı (% 75): 825 TL ● Ölüm aylığı (% 50): 550 TL ● Ölüm aylığı (% 25): 275 TL ● 2 aylık alana: En yüksek ödeme getiren dosya üzerinden ● İş göremezlik ödeneği alana: İş göremezlik derecesi oranında İŞÇİLER NE KADAR ALACAK? Brüt maaşı 5004 lira olan çalışanlar net 13 günlük tediye ile 1550,21 lira ek ücret alacak. 6 bin lira brüt maaşı olanlar 1858,76 lira, 7500 lira alanlara ise 2323,45 lira ek ücret ödenecek.

Bakan Bilgin bir bir yanıtladı! Emekliye bayram ikramiyesi, asgari ücrete zam, EYT, 3600 ek gösterge... Haber

Bakan Bilgin bir bir yanıtladı! Emekliye bayram ikramiyesi, asgari ücrete zam, EYT, 3600 ek gösterge...

Bakan Bilgin milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyeleriyle ilgili , 'Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda maliyeti 25 milyar lira' dedi. Bakan Bilgin'in konuşmasından satır başları şöyle: Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep'te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz. Bu bir kurs, eğitim v.s. değil doğrudan istihdam yaratan bir proje. Bazı şartlar var merak edenler İŞKUR'un sitesinden takip edebilir. Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. İşveren elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz. BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI? Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Bu konu her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum. ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ OLACAK MI? Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz. 3600 EK GÖSTERGE 3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis'e gelir. Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum. 3600 EK GÖSTERGE MALİ HAKLARI NASIL ETKİLEYECEK? Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı. EYT ÇALIŞMASINDA SON DURUM Şu anda bizim gündemimizde bu yok. 530 BİN GEÇİCİ SÖZLEŞMELİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA 3600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz o olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları bu sene içinde çözeriz. 1 MAYIS AÇIKLAMASI 1 Mayıs demokrasinin olduğu yerde bayramdır. Bazı gruplar kendi politik amaçları için kullanıyorlar. Bu sene 1 Mayıs'ı farklı şekilde kutlayarak bir sürpriz de yapacağız.  

Son Dakika: 2021 asgari ücret belli oldu! Haber

Son Dakika: 2021 asgari ücret belli oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün belirlediği 2021 asgari ücret tutarı son dakika haberine göre belirlendi. İşçi kesimini Türk-İş'in, işveren kesimini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) temsil ettiği toplantıda, 2021'de geçerli olacak asgari ücret rakamı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. Binlerce çalışanın 2021 asgari ücret zammı ne kadar oldu sorusunun yanıtı belli oldu. Asgari ücret tespit komisyonu 2021 yılı ücretini karara bağladı. Buna göre asgari ücret, brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamaları; "2020 yılı tüm dünyayı etkisi altına alan salgına karşı mücadele ile geçti. Bu vesile ile salgınla mücadelemizi etkin bir şekilde sürdürebilmemizi sağlayan çalışan mesai arkadaşları olmak üzere tüm emekçi kardeşlere bir kez daha teşekkür etmek isterim. Hükümet olarak bu süreçte önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak oldu. Çalışma hayatını salgın önemli ölçüde etkiledi. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde ilk aydan itibaren birçok teşvik ve destek programı başlattı. Biz de bakanlık olarak sosyal koruma kalkanını hızlı bir şekilde hayata geçirdik. Asgari ücret tespit çalışmaları 5'er üye ile temsil edilen bağımsız bir komisyon tarafından yapılmakta. Sendikalarımızın temsilcilerinin görüşleri, teklifleri kapsamlı şekilde ele alınıyor. Bugün son toplantıyı bakanlığımız ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. 2021 yılında uygulanacak asgari ücreti karara bağlandı. 1 Ocak'tan itibaren brüt 3577 lira 50 kuruş, net 2825 lira 90 kuruş olarak belirlenmiştir. Geçen yıla göre 500 lira artmıştır. Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat'ın açıklamaları: Komisyonun görevlendirdiği TÜİK 2792 lira olarak belirledi ama bu hesaplamanın içinde ailenin harcamaları yok. İşçi kesimi olarak net 3000 liranın üzerinde bir rakam teklif etmelerini beklerdik. Birlikte belirledikleri net asgari ücret yetersizdir. Bugünün geçim şartlarına bile yetmeyecek bir rakam belirlenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin 'Gönlünüzden geçen rakam nedir?' sorusuna "Belli bir yere gelsin ondan sonra cevap vereceğiz." dedi. ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona yaklaşılıyor. İlk toplantısını 4 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında yapan Komisyon, ikinci toplantısını 15 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Komisyon, işçi kesimini temsil eden Türk-İş'in ev sahipliğinde üçüncü toplantısını yine çevrim içi yöntemle yaptı. TÜİK DÜN ÖNERİSİNİ SUNDU Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamındaki üçüncü toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde çevrim içi yaptı. Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda, Türk-İş heyeti görüş ve taleplerini sunarken, heyette yer alan asgari ücretli işçi Özgül Yardımcı da asgari ücretlilerin sorunlarını dile getirdi. AĞIR İŞLERDE ÇALIŞANLAR İÇİN 2 BİN 792 LİRA Toplantıda, TÜİK temsilcisi de bekar bir işçinin asgari geçim tutarını açıkladı. TÜİK, bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını komisyonla paylaştı. Bu arada komisyonun dördüncü ve son toplantısını gelecek hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapacağı öğrenildi. Asgari ücret belirleme sürecini bu yıl Hak-İş ve DİSK ile iletişim içinde yürüten Türk-İş, insan onuruna yakışır bir ücret talep ederek, ilk rakamı işveren ve hükümetin masaya getirmesini istemişti. Komisyonda işveren kesimini temsil eden TİSK ise asgari ücret işveren desteğinin yüzde 5'ten yüzde 6'ya yükseltilmesi ve bu oranın toplu iş sözleşmeli iş yerlerinde yüzde 7 olarak uygulanmasını talep ederken, istihdamın korunması, ilave istihdamın sağlanması, yeni yatırım ortamının oluşması ve salgın nedeniyle zor durumdaki sektörlerin yaşadığı baskının azaltılması için dengeli bir asgari ücretin belirlenmesi görüşünü dile getirdi. YENİ ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR? Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve hükümet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.