Hava Durumu

#Asirlik

Yeni Marmara Gazetesi - Asirlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Asirlik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

6 asırlık köprü hayâl perdesinde Haber

6 asırlık köprü hayâl perdesinde

Bursalı hayâlî Tayfun Özeren’in kaleme aldığı ‘Karagöz’ün Irgandı Kahyâlığı’ adlı oyunu, Karagöz Müzesi’nde sahneledi. Oyunda, Bursa’nın abide eserlerinden biri olan ve dünyada üzerinde çarşı bulunan 4 köprüden biri olan Irgandı Köprüsü de hayâl perdesine taşınmış oldu. Bursa’nın somut ve somut olmayan iki değerini hayâl perdesinde izleyici ile buluşturan Özeren, bundan yaklaşık altı asır önce köprüyü yapan Hacı Muslihiddin’in, köprü üzerindeki dükkânları kiraya vermesi için Hacivat’ı görevlendirmesini hayâl perdesinden aktardı. Yaklaşık 40 dakika süren oyunu çocuklar kadar yetişkinler de büyük bir beğeniyle izledi. Gölge oyununu yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak maksadıyla sürekli yeni oyunlar yazdıklarını ve 7’den 70’e bütün sanatseverleri Karagöz Müzesi’ne beklediklerini dile getiren Tayfun Özeren, “Günümüzde çocuklar zamanlarının büyük kısmını internette geçiriyor. Ancak gölge oyunu, çocuk gelişimi açısından çok önemli. Çocuklar, Karagöz ve Hacivat’ı kendileri için birer kahraman olarak görüyor. Hayâl güçleri gelişiyor, çoğu zaman perdenin arkasından oyunlara eşlik ediyorlar. Karagöz müzemiz zaten Türkiye’de tek. Bizler sürekli yeni oyunlar yazıp, hem Bursalılara hem de yabancı turistlere bu değerimizi en güzel şekilde anlatıyoruz. Bütün sanatseverleri yeni oyunlarımıza bekliyoruz” dedi.

İznik'in yarım asırlık matbaa ustası Haber

İznik'in yarım asırlık matbaa ustası

İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, 'Yaşayan İznik Hazineleri' projesi kapsamında, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatlarını belgeselleştirmeye devam ediyor. Matbaacılık ile geçimini sağlayan Ramiz Pancar (75), icra ettiği zanaatı ile genç yaştan bu yana yarım asırdır mesleğini aşkla devam ettiriyor. 1946 yılında İznik’te dünyaya gelen Ramiz Pancar, 1968 yılında başladığı matbaa çıraklığı ile iş hayatına atıldığını dile getirdi. Pancar, “1968 yılından bu yana matbaacılık mesleğiyle uğraşıyorum. 1972 yılında kendi dükkânımızı kurduk. O yıllarda aynı zamanda İznik’te Sur Gazetesi’ni çıkardık. Daha sonra İznik Gazetesi’ni çıkardık ve şu ânda da devam ediyor. Yarım asırdır yılmadan, usanmadan aynı aşkla mesleğimi devam ettiriyorum” diye konuştu. Mesleğe başladığı çocukluk yıllarından itibaren hayatını belgeselde anlatan Ramiz Pancar, “Evvela işinize severek başlayacaksınız. İçinizden gelerek, içinize sinerek yapacaksınız işlerinizi. Günümüzde gençlerde sabır ve sebat yok maalesef. Bunlar olmayınca da meslekler kayboluyor, meslek sahibi olunmuyor. Ben yarım asırdır bu işin içindeyim. Bu matbaadaki boya kokusunu duymadığım zaman rahatsız oluyorum” diye konuştu. Ramiz Pancar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’ya, gelecek kuşaklara aktarılan ve tarihe not düşülen bu belgeseller dolayısıyla teşekkür etti.

ÇEYREK ASIRLIK ÇEKİRDEK KAHVE LEZZETİ KÖFTECİ YUSUF RESTORANLARINDA Haber

ÇEYREK ASIRLIK ÇEKİRDEK KAHVE LEZZETİ KÖFTECİ YUSUF RESTORANLARINDA

Türkiye’de 1996’dan bu yana en lezzetli ürünleri hesaplı fiyatla sunan yerel restoran zinciri Köfteci Yusuf, yeni bir iş birliği hayata geçirdi. Anlaşma kapsamında Köfteci Yusuf, restoranlarında kahve çekirdeklerinin anında öğütülmesi ile oluşan kahve ürünlerini sunmaya başladı. Köfteci Yusuf restoranlarında servis edilen kahve çeşitleri arasında lungo, americano, sütlü kahve, caffé latte, mocha ve sıcak çikolata yer alıyor. 2019 yılında 80 milyon ziyaretçi ile rekor kıran Köfteci Yusuf, yeni dönemde özenle hazırlanan kahveleri müşterileriyle buluşturuyor. Çekirdek kahvelerinin, tüketici talebine göre anında öğütülmesiyle hazırlanan eşsiz lezzet, 4 TL fiyatıyla kahve severlere sunuluyor. 1996 yılında İznik’te kurulan Köfteci Yusuf, 33 ilde 181 noktada hizmet veriyor. Nestlé Professional, sene sonuna kadar tüm Köfteci Yusuf restoranları ve Köfteci Yusuf’un hizmet vermeye başladığı İDO seferlerinde, 230 makineyle hizmet vermeyi ve kahve satışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Anlaşma kapsamında 2021 yılı sonuna kadar toplamda 2 milyon 200 bin bardak kahve satışının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Firmanın Türkiye Genel Müdürü Ali Mansour iş birliğiyle ilgili görüşlerini, “Türkiye’nin önde gelen yerel restoran zincirlerinden Köfteci Yusuf ile birlikte hareket edecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Köfteci Yusuf müşterilerine en lezzetli kahveleri yüksek kalitede sunacağız. Kahve severler, sevdikleri, alışkın oldukları kahve lezzetine bundan böyle Köfteci Yusuf restoranlarında kolayca ulaşabilecek.” sözleriyle ifade etti. Köfteci Yusuf Kurucusu Yusuf Aktaş’ın yaptığı açıklamada, “Yerel lezzetlerimizle birlikte, dinamik ve güncel müşteri isteklerinden olan kahve talebini de karşılıyoruz. Bugüne kadar değişmeyen ‘sektörün en iyileriyle çalışma’ prensibimizi, bu kategoride de dünyanın en iyisiyle stratejik iş birliği yaparak uyguluyoruz. Hem fiyat hem kalite olarak misafirlerimizi birlikte memnun etme yolundaki iş birliğimiz için teşekkür ederiz.” dedi.

ASIRLIK ANNELERE ‘CENNET ANNELERİ’ FİDAN SERTİFİKASI Haber

ASIRLIK ANNELERE ‘CENNET ANNELERİ’ FİDAN SERTİFİKASI

 Dikilen fidanların sertifikaları ise Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve ilçe protokolü tarafından yaşlı vatandaşların evlerine gidilerek teslim edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, korona virüs salgını ile birlikte Türkiye genelinde bir kampanya başlattı. Cennet Anneleri Hatıra Ormanı ismi ile hayata geçirilen proje Türkiye genelinde 5 bin 529 100 yaş üzeri vatandaşın ismine yapılan Cennet Anneleri Hatıra Ormanı Projesinde binlerce fidan da toprakla buluştu. Sakarya’da belirlenen bir alanda düzenlenen fidan dikim töreni ile birlikte Türkiye genelindeki 5 bin 529 vatandaş için fidanlar toprakla buluşturuldu. Orhangazi’de 2 yaşlı var Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Cennet Anneleri Hatıra Ormanı projesinde Orhangazi’den de 100 yaşın üzerinde iki vatandaş yer aldı. Hatıra ormanında Orhangazi’ye bağlı Sölöz Mahallesi’nde yaşayan ve eski meclisi üyesi Turgay Peker’in de anneannesi olan 107 yaşındaki Pembe Peker ile Orhangazi Arapzade Mahallesi’nde yaşayan ancak yatağa bağlı olarak yaşamını sürdüren 103 yaşındaki Memnune Kara için de hatıra ormanına fidan dikildi. Cennet Anneleri Hatıra Ormanında toprakla buluşan iki fidan için hazırlanan sertifikalar ise Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Orhangazi Orman İşletme Şefleri ve diğer protokol üyeleri tarafından evlerinde ziyaret edilerek kendilerine teslim edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.