Hava Durumu

#Ay

Yeni Marmara Gazetesi - Ay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ay haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Dikkat! NASA’nın yeni keşfi! Haber

Dikkat! NASA’nın yeni keşfi!

NASA'dan Uzayda Yaşam Arayışında Büyük Adım  NASA'nın (ABD Uzay Dairesi) yaptığı yeni bir araştırma, uzayda yaşamın varlığını araştırmakta yeni ufuklar açıyor. Kurum, su varlığı ve muhtemelen uzaylı yaşama ev sahipliği yapabilecek 17 ötegezegenin varlığını keşfetti. Keşfedilen Ötegezegenler ve Yaşam İmkanları NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden Dr. LynnaeQuick, bu gezegenlerin buzla kaplı yüzeylere ve iç ısıtmaya sahip olabileceğini belirtti. Bu durum, gezegenlerin altında okyanuslar barındırabileceği ve yaşam olasılığını artırabileceği anlamına geliyor. Araştırmanın Önemi ve Yöntemler Bu çalışma, Güneş Sistemi dışındaki bu gezegenlerin yaşam barındırma potansiyelini ortaya koyuyor. Araştırma ekibi, ötegezegenlerdeki gayzer aktivitesini hesaplayarak, uzak dünyalardaki yaşam belirtilerini gözlemlemek için yeni bir yöntem geliştirdi. UFO Sırlarının Açıklanması Talebi Bu araştırmanın ardından, ABD'de emekli hava subayı David Grusch'un iddialarına ve Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in UFO şeffaflık yasa tasarısına dikkat çekildi. Schumer, hükümetin UFO bilgilerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğini vurguladı. Geminid Meteor Yağmuru  Ayrıca, Geminid meteor yağmurunun bu akşam zirveye ulaşacağı ve gökyüzünü aydınlatacağı belirtildi. NASA, meteor yağmurunun Türkiye'den de izlenebileceğini ve ışık kirliliği olmayan yerlerden gözlemlenebileceğini duyurdu. HABER:ENGİN ÖZKONUK

Ay tutulması nedir? Ay tutulması nasıl ve hangi evrede olur? Haber

Ay tutulması nedir? Ay tutulması nasıl ve hangi evrede olur?

AY TUTULMASI NEDİR? Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. AY TUTULMASI NASIL OLUR? Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Güneş, karşı düğüm noktasında veya ona yakın olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya'nın gölgesi Ay'a düşer. Bu 42.000.000.000 km uzanan gölge konisi Ay'ın uzaklığından yaklaşık 8800 km geniştir. Ay, saatte 3456 km hareket ettiği için ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 5O dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün Ay'ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir. Ay'a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan Güneş ışınları Dünya'nın atmosferi tarafından kırıldığı için, Ay tutulmasında Ay, tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya'nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahallî atmosferik şartlara bağlı olarak Ay'ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır.Bunun sonucunda Ay tutulması olur. Dünya, Ay ve Güneş'in bazı değişik durumları kısmi Ay tutulmasını sağlar. Bu durumlarda Ay'ın üzerine Dünya'nın tam gölgesi değil, kısmi gölgesi düşer. Ay tutulması genellikle yılda iki kere ortaya çıkar. Bazı özel durumlarda Ay tutulmasının hiç ortaya çıkmadığı veya üç defa ortaya çıktığı da olabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.