Hava Durumu

#Bariş

Yeni Marmara Gazetesi - Bariş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bariş haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İşte bir isim daha Bursaspor başkan adaylığını açıkladı: “Dünya çapında bir firmayı kazandırmaya çalışıyoruz” Haber

İşte bir isim daha Bursaspor başkan adaylığını açıkladı: “Dünya çapında bir firmayı kazandırmaya çalışıyoruz”

Bekir Ön’den sonra Raşit Barışıcı da adaylığını açıkladı. Barışıcı, “Genel Kurul kararı alınması yapacağımız anlaşmalarda ciddiyet sağlayacaktır. Dünya çapında bir firma ile görüşüyoruz. Eğer bu anlaşma gerçekleşirse transfer tahtası gibi bir sorun da kalmayacak” dedi. Bursaspor Başkanı Recep Günay’ın kulübü terk etmesinden sonra mevcut yönetimin yaptığı çağrıya Bekir Ön’den sonra Raşit Barışıcı da karşılık verdi. Başkan adaylığı için Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ne gelen Raşit Barışıcı ve Bursaspor 2. Başkanı Metin Genç basın toplantısı düzenledi. Barışıcı, “Bursaspor bir amaçsa onun için toplandık. Adaylığımızı belli bir süreden beri konuşuyorduk. Resmi olarak da açıklıyoruz. Yönetim, Genel Kurul kararı alırsa, çalışmalarımıza hızlıca devam etmek istiyoruz. Tüm çalışmalarımızı yaptık. Kısa sürede de Bursa içinden ve dışından önemli destekler gördük. ‘Genel Kurul kararı aldınız mı?’ sorusu sordular her zaman. Anlaşmalar yapabilmemiz için bu ciddiyete kavuşulması lazım. Bursaspor Kulübü’nün alacağı bir Genel Kurul kararı Bursaspor’un önünü açacaktır. Bu vakitten sonra da çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde daha açıkça anlatacağız. Bizim sloganımız güven ve şeffaflık üzerine yürüyecek. Özellikle de barış Bursaspor’un artık bir barış içinde yürümesi lazım. Herkese layık olmamız gerekiyor. Bunun için çalışacağız. Yönetim kurulu listemiz de belli. Görüştüklerimiz de var. Bursa’da bir heyecan var. Onu da iyi yöne yönlendirmek bizim elimizde. Yapacağımız toplantılarda sizlere daha açık ve net ifadeler kullanırız” dedi. “DÜNYA ÇAPINDA BİR FİRMAYI KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ” Transfer tahtasının açılıp, açılmayacağı ile ilgili yöneltilen soruya Raşit Barışıcı şu cevabı verdi: “Transfer tahtası hepimizin derdi. Kara bir tahta Yaptığımız çalışmalarda iki aşamalı sürecimiz var. Allah yardım ederse, dünya çapında bir firmayı Bursa’ya kazandırma imkanını elde edebilirsek ki onlar da Genel Kurul kararını bekliyorlar. Bu gerçekleşirse tahta ile ilgili hiçbir sorunumuz kalmayacak. Sponsorlarımızla da görüşüyoruz ve Bursaspor’un geleceğini sağlam temellere oturtmak için elimizden geleni yapacağız. Genel Kurul kararı çok önemli.” “KONGRE KARARI ALIRSAK YÖNETİCİLER YETKİSİZ KALIR” Bursaspor 2. Başkanı Metin Genç ise, “Bizler Bursaspor’un önünü kapatmak için burada değiliz. Kongre kararı alındığında hiçbir yöneticinin yetkisi kalmıyor. Burada futbol kulübü var. Futbolcusunun ödemesi var, doğalgazı var, kampı var, uçağı var, yemeği var Biz sahipsiz mi bırakalım? Bursaspor’un önünü açmak için bunu yaptık. Bizler yönetim kurulu olarak yapmamız gerekeni yapıyoruz. İyi günde herkes Bursasporlu, önemli olan kötü günde Bursasporlu olmaktır” ifadelerini kullandı.  

Kız çocuklarının dünyaya mesajı var Haber

Kız çocuklarının dünyaya mesajı var

Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer ile bir araya gelen çocuklar dünyaya barış ve dostluk çağrısında bulundu. Nilüfer Belediyesi 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde Almanya, Filistin ve Polonya’dan Türkiye’ye gelen çocukları ağırladı. Nilüfer Kent Konseyi’nin Dünya Kız Çocukları Günü ile ilgili Erasmus Projesi çerçevesinde Almanya, Polonya ve Filistin’den gelen 24 kız çocuğu, Nilüferli gençlerle bir araya geldi. Bir haftalık programda kentin farklı mekanlarını gezen çocuklar, Nilüfer Belediyesi’ni de ziyaret etti. Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleşen buluşmada çocuklar, Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer ile biraraya geldi. Çocuklara ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Özer, projenin önemine dikkat çekti. Nilüfer Kent Konseyi’nin Dünya Kız Çocukları Günü ile ilgili Erasmus Projesi'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Dr. Sibel Özer, “Farklı kültürlerden gelen gençler bu projede bir araya gelerek ortak amaçları olan daha güzel bir dünya için çaba gösteriyorlar. Böyle bir projede yer aldığınız için öncelikle sizleri gönülden kucaklıyorum. Biliyorsunuz yaşadığımız dünya ne yazık ki her birey için eşit ve adil şartlar sunmuyor. Özellikle az gelişmiş ülkelerde kız çocuklarının eğitim ve sosyal haklara erişim konusunda sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Dünyada her yıl milyonlarca kız çocuğu ayrımcılıkla mücadele ediyor, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle karşı karşıya kalıyor. Savaşların bitmediği bir dünyada yaşıyoruz. Bütün bu saydığım sorunların mülteci kız çocukları için çok daha ağır şartlarda yaşandığını da söylememe gerek yok sanırım. Bu can yakıcı sorunlara dikkat çekmek amacıyla 11 Ekim tarihi, Dünya Kız Çocukları Günü ilan edilmiş” dedi. Her insanın bir kadın tarafından yetiştirildiğinin altını çizen Özer, “O kadın ne kadar özgür, ne kadar eğitimli ve bilinçli, ne kadar haklarına sahip ise, yetiştireceği çocuk da o seviyede olacaktır. İnsani değerlerimizin, eşitlik, özgürlük, adalet gibi evrensel değerlerin yeryüzüne hakim olması, dolaylı olarak kadınların eğitimine bağlıdır. O nedenle bir kız çocuğunun kurtarılması, insanlığın kurtarılması demektir. Bir kız çocuğunun bile bu sorunlardan arındırılıp, bu çağın gerektirdiği eğitim ve sosyal haklara sahip, bilinçli bir birey olarak yetiştirilmesi insanlığa yapılacak en güzel katkılardan biridir. Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demek. Ben bu düşüncelerle hepinizin Dünya Kız Çocukları Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu. Sibel Özer, toplantıda Filistinli çocuklara da seslenerek destek mesajında bulundu. Bölgede yaşanan savaşın bitmesi için çağrıda bulunan Özer, barış ve dostluğun hakim olması dileğinde bulundu. Ziyarete katılan çocuklar da Nilüfer’de ağırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Kız çocukları için farkındalık oluşturan projenin önemine vurgu yapan genç konuklar, dünyada barışın hakim olması dileğinde bulundular. Toplantı sonrası gençler Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde pankart açarak barış ve dostluk mesajı verdiler.

Başkan Dündar, Sofya’dan barış mesajı verdi Haber

Başkan Dündar, Sofya’dan barış mesajı verdi

Sofya’daki soydaşlarla mübarek geceyi idrak eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vererek Ukrayna’daki savaşın son bulmasını temenni etti. Peygamber efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da ilahi huzura yükseldiği Miraç Gecesi, Bulgaristan’da büyük bir huşu içinde idrak edildi. Sofya Bölge Müftülüğü’nün Osmanlı mirası Kadı Seyfullah Efendi Camii’nde Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği Miraç Kandili Özel Programı’na; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Sofya Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Ulucami Baş İmam Hatibi Tahsin Karanfil ve Bursa’dan hafızlar katıldı. “Barış, Sevgi ve Hoşgörü Ortamı Çoğalsın” Sofya’daki soydaşların büyük ilgi gösterdiği programda tüm İslam aleminin kandilini tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada barış ve kardeşliğe vurgu yaptı. Daha önceki yıllarda kandil programlarını Haskova, Gümülcine ve Üsküp’te de düzenlediklerini hatırlatan Başkan Dündar, “Bu mübarek gecelerin güzelliğini ve bereketini hep birlikte yaşayıp idrak ediyoruz. Bu programları Türkiye’de çok fazla yapıyoruz ama bu topraklardaki programların ayrı bir güzelliği, ayrı bir anlamı var. Sizlere, Bursa’daki, Türkiye’deki kardeşlerinizin selamını getirdik. Dostluk ve kardeşliğimizin daha ileri gitmesi için sürekli birlikte olmaya gayret gösteriyoruz. Böyle güzel bir gecede, güzel insanlarla bir arada olduğumuz için Allah’a şükrediyoruz. Bu güzellikler, kandil vesilesiyle ileriye doğru artarak devam etsin. Barış, sevgi ve hoşgörü ortamı daha da çoğalsın. Miraç Kandili’nin manasına uygun şekilde yükselsin. Bu mübarek gecede hemen yanımızda devam eden savaşın da bir an önce bitmesi için dua ediyoruz” dedi. Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş de yaptığı konuşmada, Sofya’da yıllar sonra ilk defa böylesine coşkulu ve kalabalık bir kandil programı yaşandığını belirterek, “Sofya, sadece Hristiyanların şehri değil aynı zamanda Müslümanların da yaşadığı bir şehirdir. Sofya’da İslam da var, ezan da var. Miraç gecesini de hep birlikte idrak edebiliyoruz. Bu güzel gecede Yeşil Bursa’dan buraya kadar gelen Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar başta olmak üzere tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” diyerek tüm Bursa’ya selamlarını gönderdi. Sofya Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet de bu güzel programı organize edip değerli imam hatip ve hafızlarla Sofya’ya gelerek kendileriyle birlikte oldukları için Başkan Dündar ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu. İlahilerle başlayan programda Bursa’dan gelen imam hatiplerin Kur’an-ı Kerim tilaveti huşu içinde dinlendi. Mevlid-i Şerif ve duaların edilmesinin ardından program ikramlarla sona erdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sofya programı kapsamında Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş’i makamında ziyaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.