Hava Durumu

#Başkan

Yeni Marmara Gazetesi - Başkan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Başkan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

O notun sahibi ortaya çıktı, belediye başkanı duygulandı Haber

O notun sahibi ortaya çıktı, belediye başkanı duygulandı

Akdeniz Belediyesi, her yaz düzenli olarak gençlik kampı düzenliyor. Bu kamplara çocuklarla birlikte anneler de katılıyor. 2020 yılında yine belediyenin düzenlediği kampa katılan bir anne, kamp sonunda teşekkür notu bıraktı. Notta, "Ömrümde ilk defa tatile geldim. 36 yaşındayım. Bize bu tatili sunanlara, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Teşekkürler" yazan anne, ismini yazmamıştı. 3 yıl sonra Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın Huzurkent Mahallesi’nde bulunan kültür sanat evi ziyaretinde ortaya çıkan Aysel Bağrıyanık, notu kendisinin bıraktığını, yüz yüze de teşekkür etmek için geldiğini söyledi. 2020 yılında ilk defa kızlarıyla tatile çıktığını belirten Bağrıyanık, "Kızlar ve anneleri için gençlik kampı vardı. Çok memnun kaldım. Benim gibi daha oraları görmeyen çok kişi var. Oraya teşekkür amaçlı küçük bir not bırakmıştım. Sonra gazetede gördüm o notumu. İsim yazmamıştım. O bendim. Çok teşekkür ediyorum. Çok güzeldi, hani giderken oradan çıkarken küçük bir not bırakmak istedim teşekkür amaçlı. Benim gibi yanımda birçok kişi vardı, ilk defa gitmiştiler. Devamını da istiyoruz inşallah" dedi. "Bunu kimseye parayla söyletemezsin" Bu kampların devamının geleceğinin müjdesini veren Başkan Gültak ise, "Aysel ablanın sözleri dünyayı bana verdi. Çünkü kendi içinden söylüyor. Yoksa içinden gelmese bunu kimseye parayla söyletemezsin. Geldiğimiz günden beri Silifke Kapızlı Kampı’na biz annelerimizi, kızlarını, gazi ve şehit yakınlarını, gençlerimizi kamplara yolluyoruz. Az önce hanımefendiyi de dinlediniz. Maalesef bölgemizde dezavantajlı aileler çok fazla. Tatile gitmemiş aileler çok fazla. O yüzden bölgemizde tüm devlet imkanlarını kullanıyoruz. Servis araçlarımızla bölgemizdeki turistik mekanlara da hanımefendileri günübirlik gezilere götürüyoruz. Kamplara götürüyoruz. Böylelikle onların mahallelerden çıkıp, evlerinden çıkıp farklı bir dünya olduğunu da onlara göstermiş oluyoruz. Onların mutluluğu, gençlerin mutluluğu, kadınlarımızın mutluluğunu bizi mutlu ediyor. Tabi bunların hiçbiri daha önce Akdeniz Belediyesinde yapılmıyordu. Hepsinde ilk diyebilirsiniz. Dolayısıyla tekrardan bunları yapmamızda en büyük destekçimiz olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş'tan gençlere tavsiyeler: ''Muhakkak bir hedef belirleyin. Ufkunuzu geniş tutun'' Haber

Başkan Aktaş'tan gençlere tavsiyeler: ''Muhakkak bir hedef belirleyin. Ufkunuzu geniş tutun''

Başkan Aktaş, “Sosyal mecralarda size gösterilen hayatların büyük ekseriyette gerçeği yansıtmıyor. Bunların etkisinde kalmanız size her yönden zarar getirir, sizi kendinize yabancılaştırır” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kız Lisesi’nde düzenlenen programa katıldı. Bursa Kız Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Öğretmenler günü arifesinde gençlerle ve öğretmenlerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Salonda son sınıf öğrenciler ekseriyette. Muhakkak bir hedef belirleyin. Ufkunuzu geniş tutun. Hangi mesleği seçerseniz seçin en iyisini yapmaya hazırlanın. Eğer inanırsanız yapamayacağınız, başaramayacağınız şey yok. Üniversite sınavı elbette önemli. Ama hayata dair tecrübe paylaşımları da mutlaka size olumlu tesir edip, bakış açınızı değiştirecek, geliştirecek. Hatta tatillerde veya boşluklarınızda hayata da karışmayı ihmal etmeyin. Eğitimden sonra karşılaşacağınız hayata da hazırlıklı olmanız gerekiyor. Özellikle yabancı dil konusunu önemseyin. Günümüzde ikinci, üçüncü bir yabancı dili dahi şart koşuyor firmalar. Dil öğrenimini asla geri plana atmayın” dedi. SOSYAL MEDYA UYARISI Sosyal medya kullanımına da değinen Başkan Aktaş, “Sosyal mecralarda size gösterilen hayatların büyük kısmı gerçeği yansıtmıyor. Bunların etkisinde kalmanız size her yönden zarar getirir, sizi kendinize yabancılaştırır. Ailenizin sizden beklentisi iyi bir eğitim sonrası iyi bir kariyer sahibi olmanız. Türkiye’de gençlerin sosyal medya kullanım oranı günlük ortalama 7,5 saat. Sizler de kullanımlarınızı kısıtlayarak kitap okumaya, ders çalışmaya, yabancı dil eğitiminize ayırdığınız zamanı arttırabilirsiniz” diye konuştu. Gençlik Kulübü uygulamasını hatırlatıp, gençlerden oradaki fırsatları takip etmelerini isteyen Başkan Aktaş, BURSKOOP uygulamasının da gençler için önemli bir fırsat olduğuna değindi. Okul Müdürü Seher Yıldız, programa katılımlarından ötürü Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Söyleşi sonunda gençlerin sorularını yanıtsız bırakmayan Başkan Aktaş, Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere çiçek takdim ederken gençlere de çeşitli hediyeler dağıttı.

Başkan aday adayı Işık: "Masa başında değil, sahadayız" Haber

Başkan aday adayı Işık: "Masa başında değil, sahadayız"

Işık, “Masa başında siyaset yaparak değil, sahadaki çalışmalarımızla ilçenin röntgenini çekiyoruz” dedi. AK Parti Osmangazi Belediye başkan aday adayı Serkan Işık, yaklaşan yerel seçimler öncesi saha çalışmalarına devam ediyor. İlçenin ana gündem maddesi olan kentsel dönüşümün haricinde, spor faaliyetlerinde de en üst seviyeye çıkması adına incelemelerde bulunduklarını kaydeden Işık, yarım asrı aşkın süredir Bursa futboluna hizmet eden AVP Cihanspor’u ziyaret etti. AVP Cihanspor Başkanı Hüseyin Eker ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyaret kulübün Alacahırka’daki tesislerinde gerçekleşti. Cihanspor’un, Bursa amatör futbolunun mihenk taşlarından biri olduğunu ifade eden Serkan Işık, “Osmangazi’mizin her değerini parlatmak için kolları sıvadık. En büyük vaadimiz olan Osmangazi’yi 3 yıl içinde eski binalardan kurtarmak için çalışmalarımızı sürdürürken, diğer taraftan sosyal dönüşümü de hesaba katmalıyız. Şehrimizdeki genç nüfusu zararlı alışkanlıklardan korumak ve geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini sağlamak adına sporun rolü oldukça büyük. Bu çerçevede 50 yılı aşkın süredir Bursa futboluna hizmet eden Cihanspor’u ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk. Bizi son derece güzel bir şekilde ağırlayan başta Kulüp Başkanı Hüseyin Eker olmak üzere tüm Cihanspor camiasına teşekkürlerimi sunuyorum. Her ne kadar ziyaretimizin ana konusu spor olsa da Cihanspor tesislerinin bulunduğu Panayır-Alacahırka-Demirkapı bölgesindeki yapı stoğunu da bir kez daha yerinde inceleme imkanı bulduk Zemin olarak sağlam bölgede bulunan evlerin diğer taraftan nerdeyse tamamı yapı denetim uygulaması başlamadan önce inşa edilmiş. Ayrıca dar sokaklar, muhtemel bir afette, müdahale şansını zorlaştırıyor. Diğer yandan sosyal donatı anlamında da bazı atılması gereken adımlar var. Osmangazi’nin her köşesi bizim için değerli. İnsanlarımıza dokunarak, istişare halinde ilçemizi çok daha ilerilere taşıyacağız. Bizim hizmet anlayışımızda masa başında siyaset yok. Sahada çalışarak Osmangazi’nin röntgenini çekiyoruz. Her Osmangazilinin aklından ve gönlünden geçeni tespit etme adına yoğun mesai harcıyoruz” dedi. Kulüp tarafından ziyaretle ilgili yapılan açıklamada ise şu cümlelere yer verildi; “Oldukça verimli geçen görüşmemizde kulübümüzün çalışmaları ve ihtiyaçları ile ilgili kendilerini bilgilendirdik. Seçim çalışmalarında Serkan Işık başkana başarılar.”

Tartışılan ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ afişi: Başkan yanıt verdi Haber

Tartışılan ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ afişi: Başkan yanıt verdi

Açıklamada, “Öğrenciler için yapılan çalışmaya onaylanmamasına rağmen yanlışlıkla sadece birkaç noktada uygulandığı fark edilir edilmez, kaldırılmıştır. Yani tepkiler üzerine kaldırılmamıştır. Hata fark edilir edilmez değiştirilmiştir. Ve Mustafakemalpaşa billboardlarında bu hafta sadece Başöğretmen Atatürk’ün yer aldığı kutlama yer almaktadır. Konu bundan ibarettir. Hakaret, karalama söz konusu değildir, olamaz” dedi. Mustafakemalpaşa’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan afişlere tepki gelmesinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Kanar yazılı açıklama geldi. Açıklamada 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlarken, “Adını taşımaktan gurur duyduğumuz Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve başımızın tacı tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Özetle; arkadaşlarımız 24 Kasım için iki çalışma planlıyor. Birincisi öğrencilerin dikkatini çekecek bir çalışma ve okullar bölgesinde kullanılacak, diğeri bu hafta billboardlar da yer alan Başöğretmen Atatürk’ün yer aldığı öğretmenler günü kutlaması. Öğrenciler için yapılan çalışmaya onaylanmamasına rağmen yanlışlıkla sadece birkaç noktada uygulandığı fark edilir edilmez, kaldırılmıştır. Yani tepkiler üzerine kaldırılmamıştır. Hata fark edilir edilmez değiştirilmiştir. Ve Mustafakemalpaşa billboardlarında bu hafta sadece Başöğretmen Atatürk’ün yer aldığı kutlama yer almaktadır. Konu bundan ibarettir. Hakaret, karalama söz konusu değildir, olamaz. Olumsuz, olumlu tüm eleştirilere sözümüz yok. Bizim Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve öğretmenlerimize saygısızlığımız söz konusu dahi olamaz. Yine de değerli öğretmenlerimizi kırdıysak özür dileriz. Bu durumdan, çirkin ve pervasızca netice sağlamak isteyenlere ise sözümüz yok” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Sen Başkanı Yünkül'den İsrailli doktorlara tepkili açıklama Haber

Sağlık Sen Başkanı Yünkül'den İsrailli doktorlara tepkili açıklama

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül yaptığı açıklamada, Doktorun olduğunu belirterek, “Bir grup doktorun masum insanlara yönelik öldürün çağrısı yapması insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. İsrailli bir grup doktorun ‘Gazze'deki hastanelerin bombalanması’ çağrısı, siyonist zihniyetin karanlık emellerini açıkça ortaya koymaktadır. Doktorluğun bile İsrail toplumunda terörize bir hâl aldığı bu bildiri ile görülmektedir. Her türlü etik ve ahlak yasasını çiğneyen bu tür bildiriler tıp fakültelerinde, tarih kitaplarında insanlığın ve hekimliğin utanç tabloları olarak anlatılacaktır. Bu çağrı, doktorluk gibi kutsal bir mesleğe sürülen kara lekedir. Bu kara leke vicdanlarda yer bulmayacak ve dünyanın dört bir yanında görev yapan doktorlar tarafından asla kabul görmeyecektir. Filistin’deki masum insanların kanı, İsrailli doktorların ellerine ve beyaz önlüklerine bulaşmıştır. ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem’ diyen bir milletin mensubu olarak bu vahşiliği asla kabul etmiyoruz. Hastane, okul demeden bombalamak, savaş suçuna ortak olmak ‘önce zarar verme’ diyen sağlık çalışanlarının kabul edeceği bir tavır değildir. Bu insanlık dışı bakış açısı ve barbarca tavır karşısında Dünya Sağlık Örgütü'nü göreve davet ediyoruz. Bu insanlık dışı çağrıya karşı ‘önce insan hakları’ diyen Avrupa ülkelerindeki ve tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını da ortak tavır sergilemeye davet ediyoruz. Biz bu ülkenin hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları olarak her zaman yardıma muhtaç insanlara umut olacağız, yaralarını saracağız. Göz göre göre işlenen savaş suçunun, soykırımın ve vahşetin karşısında da durmaya devam edeceğiz. Tüm dünyayı, 21. yüzyılda yaşanan bu katliama dur demeye bir kez daha çağırıyoruz” dedi.

Destici, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığına yeniden seçildi Haber

Destici, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığına yeniden seçildi

Destici, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen BBP 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda kullanılan 794 oyun, 771'ini alarak yeniden genel başkan oldu. 23 oy ise geçersiz sayıldı. Sonucun açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Destici, partisinin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ve minnetle anarak, "Tabii kalıcı olan davadır, harekettir, misyondur. Onun için biz, bu davaya, bu misyona, bu fikre bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle birlikte çok güçlü bir şekilde sahip çıkacağız." dedi. Destici, milletin daha onurlu bir hayat yaşaması, devletin daha güçlü olması, ülkenin birlik ve beraberliğini koruması için çalıştıklarını belirterek, "Sadece ülke sınırlarımız içindeki kardeşlerimiz, vatandaşlarımız değil, gönül coğrafyamızdaki Türkistan'dan Adriyatik'e kadar, Kafkaslardan Balkanlara, Türkmeneli'ne kadar bütün bu coğrafyalardaki soydaşlarımız, dindaşlarımız, daha doğrusu bütün yeryüzü mazlumları daha güzel bir hayat yaşasın, zulüm çekmesinler, zalimlerin zulmü altında inim inim inlemesinler diye bu hareketi kurduk." diye konuştu. BBP'nin Türk siyasetindeki etkisinin aldığı oy miktarının üzerinde olduğunu söyleyen Destici, bunun sandıklara yansıması için çalışmalarındaki eksiklikleri gidermeleri gerektiğini kaydetti. Destici, gelecek yerel seçimlerden itibaren oylarını artırmaları gerektiğini ifade ederek, "İlk seçimde belki bunu yapamayız, belki ikinci seçimde de yapamayız ama üçüncü, dördüncü seçimlerde bunu yapmamız gerekiyor. Eğer bunu yapamıyorsak o zaman bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. Onun için bunu da sorgulayacağız, bunu da konuşacağız." değerlendirmesinde bulundu. Tekrar genel başkan seçilmesinden dolayı delegelere teşekkür eden Destici, "Teveccühünüz için şükranlarımı sunuyorum. Şehit liderimiz Muhsin başkanımızın emanetini taşıyoruz. Beni tekrar bu göreve layık gören tüm delege kardeşlerime, tüm dava arkadaşlarıma, hareketimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.