Hava Durumu

#Başkani

Yeni Marmara Gazetesi - Başkani haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Başkani haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ana Kucağında ders: ‘Başkanı tanıyalım’ Haber

Ana Kucağında ders: ‘Başkanı tanıyalım’

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla’ 2019 yılında 6 merkezle başlattığı ve bugün adeta dev bir eğitim kurumuna dönüşen Ana Kucaklarında, Milli Eğitim müfredatının yanında ‘Şehrim Bursa’ dersi ile miniklere Bursa’nın değerleri de anlatılıyor. Bu yıl 21 merkezde, 180 öğretmen ve yaklaşık 2 bin öğrenci ile eğitimlerin devam ettiği Ana Kucaklarında, ‘Şehrim Bursa’ dersinin ‘Başkanımızı Tanıyalım’ konusu işlenirken, minik öğrenciler büyük sürprizle karşılaştı. Şirinevler Ana Kucağı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem minik öğrencilere kendini tanıttı hem de onlarla sohbet etti. Oldukça keyifli geçen derste çocuklar, Başkan Aktaş’a Hacivat Karagöz gösterisi sundu, şarkılar söyledi. Yeni Ana Kucakları geliyor Ana Kucaklarında miniklerin heyecanını gördükçe kendisinin de çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aktaş, ‘Şehrim Bursa’ dersi çerçevesinde Bursa’nın değerlerinin de çocuklara anlatıldığını söyledi. Zaman zaman yapılan gezi programları ile çocuklara Bursa’yı tanıttıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların donanımlı bir şekilde hayata hazırlanması tek amacımız. ‘Başkanı tanıyalım’ dersini işlerlerken geldim, hem kendimi tanıttım hem de heyecanlarına ortak oldum. Ana Kucaklarımızın sayısını daha artıracağız. Yeni Ana Kucakları ile daha fazla öğrencimizle bir araya gelmiş olacağız” dedi.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Yılmaz İmenç: “Allah’ın otuna bile sahip çıkamadınız” Haber

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Yılmaz İmenç: “Allah’ın otuna bile sahip çıkamadınız”

Şehit Erhan Öztürk parkında bulunan ağaç, çiçek ve bitkilerin yok olmasına en sert ve tek tepki Gelecek Partisi Kurucu İlçe Başkanı Yılmaz İmenç’ten geldi. İmenç, yapmış olduğu açıklamada; “Allah’ın otuna bile sahip çıkamadınız” diyerek belediyeye tepki gösterdi. Park içerisinde bulunan havuzunda rezilliğe değinen İmenç, mevcut halinin tehlike arz ettiğini de sözlerine ekledi. Gelecek Partisi Kurucu İlçe Başkanı Yılmaz İmenç, açıklamasında; “Bu yaz oldukça sıcak geçmekte. Özellikle geçtiğimiz hafta havalar çok sıcaktı. Belediye görevlileri bu yaz sokaktaki ağaç, çiçek ve bitkileri sulamıyor. Sulanmayan ağaçlar bir bir kurumaya başladı. Muhtemelen bu ağaçlar kuruyup gidecek. Yazık değil midir? Bir ağaç kaç yılda yetişiyor, büyüyor” diyerek ağaçların sıcak yaz günlerinde sulanmamasına tepki gösterdi. İMENÇ: “ARTIK BU KENTİN SORUNLARINI GÖRÜN” Başkan İmenç; “Bu sorun yılladır devam ediyor. Orhangazi beton şehir haline geldi. Doğal alanlarımız ne yazık ki bakımsızlıktan yok oluyor. İznik Gölü gibi devasa bir hazinemiz var ama etrafı bomboş. Bu kent neden yeşilliğe karşı ya da yeşil alanlar için neden çalışma yürütmüyor. Kentteki ağaçların kökleri çöplerle dolu ve susuzluktan kurumuş durumda kaderlerine terk edilmiş. Yetkililerin artık bunu görmeleri lazım. Yeşilliği olmayan bir şehir ölüme mahkumdur. Orhangazi’de ölüme mahkûm bir şehir konumunda. Artık bu şehrin sorunları değil, güzel işleri konuşulsun. Bir kez daha yetkililere çağrı da bulunuyoruz. Artık bu kentin sorunlarını görün” dedi.  

HÖH Genel Başkanı Karadayı’dan Gençoğlu’na teşekkür ziyareti Haber

HÖH Genel Başkanı Karadayı’dan Gençoğlu’na teşekkür ziyareti

Turhan Gençoğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı’yı kabul etti. Penguen Gıda Tesisleri’nde gerçekleşen ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Gökhan Sözüçetin’in de katıldığı ziyarette HÖH Genel Başkanı Karadayı’ya Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Şumnu İl Başkanı Aysel Rufad da eşlik ederken, ziyaret esnasında Karadayı tarafından Gençoğlu’na bir plaket takdim edildi. Karadayı, yaptığı açıklamada “Sayın Onursal Başkanımız, her şey için teşekkür ederiz. Bulgaristan’da bizim köylerimize gittiğimizde yaşlı dedelerimize siyaseti anlatırken, ‘Hak ve Özgürlükler Hareketimiz var’ deriz, dedemizin cevabı ise ‘Çok iyi anlatırsınız ama gidin başka birine anlatın, bizim DPS’miz, var onu biliriz başkasına oy vermeyiz’ olur. Bu açıdan biz de parti merkezinde yönetim olarak karar aldık DPS’yi uluslararası bir marka haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. "Desteğimiz devam edecek" Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balgöç Balkan Göçmenleri Federasyonu ve Brgk Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu ise, “Bulgaristan’daki, hepimizin tek temsilcisi olarak adlandırdığımız Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Sayın Genel Başkanı olarak sizleri burada görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum, onur duyuyorum. Biz bugüne kadar her zaman etle tırnak gibi olduk. Cenab-ı Allah bize müsaade ettikçe de, inşallah ömrümüz oldukça da sizlere desteğimiz her zaman devam edecek. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, onur duyuyorum. Sizlerle beraber olmak, sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir onur. Bu plaketi, bütün kardeşlerim adına alıyorum. Bizimle beraber çalışan kardeşlerim adına bu plaketi kabul ediyorum” diye konuştu. Ziyaret, gerçekleşen toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.