Hava Durumu

#Başvurular

Yeni Marmara Gazetesi - Başvurular haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Başvurular haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İNEGÖL’DE ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN GASTRONOMİ ATÖLYESİNE BAŞVURULAR BAŞLADI Haber

İNEGÖL’DE ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN GASTRONOMİ ATÖLYESİNE BAŞVURULAR BAŞLADI

İnegöl Belediyesi, ara tatilde anne ve çocuklar için özel bir etkinlik düzenliyor. 6-9 yaş aralığındaki çocuklar ile annelerin katılacağı 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi için kayıtlar başladı.İnegöl Belediyesi, 2 haftalık sömestr tatilinde çocuklar ve anneleri için özel bir etkinlik hazırladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi etkinliği gerçekleştirilecek. Kayıtları 25-30 Ocak tarihleri arasında alınacak etkinlik, 31 Ocak 02 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.Çocuklar ve anneleri, etkinlik çerçevesinde İnegöl köfteli pizza yapacak. Başvuruların alınmasının ardından 31 Ocak Salı günü başlayacak atölye çalışması, 3 gün boyunca 14.00’da gerçekleştirilecek. 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi için kayıtlar İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinden, ayrıca 0 224 713 70 55 numaralı telefondan yapılabilecek.Belediye Başkanı Alper Taban, 6-9 yaş aralığındaki çocuklar ile annelerinin katılacağı etkinliğe ilişkin açıklama yaparak çocuklara ve annelerine davette bulundu. Kontenjanın sınırlı olacağı etkinlik için katılmak isteyenlerin zaman kaybetmeden kayıt yaptırmasını isteyen Başkan Taban, '15 tatili öğrencilerimiz ve velilerimizle renkli bir etkinlikle kutlamak istedik. Gastro İnegöl çalışmalarımıza da dikkat çekmek adına lezzetli bir çalışma ile velilerimiz ve öğrencilerimizi buluşturacağız. Etkinliğe katılmak isteyenler bugün itibariyle kayıtlarını yaptırabilirler. İnegöl’ümüzün küçük aşçıları ve annelerinin hünerlerini hep birlikte göreceğiz' dedi.

Bursa'da Liselerarası Müzik Yarışması’nda başvurular başladı Haber

Bursa'da Liselerarası Müzik Yarışması’nda başvurular başladı

Bursalı genç müzisyenlere performanslarını sergileme fırsatı sunan ve bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nda hazırlıklar sürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin, Mix Müzik AkademiX iş birliğiyle düzenlediği müzik yarışması, bu yıl da büyük heyecana sahne olacak. Başvuruların 13 Mayıs Cuma gününe kadar devam edeceği yarışma, “En iyi orkestra”, “En iyi dörtlü”, “En iyi üçlü”, “En iyi ikili”, “En iyi solist”, “En iyi beste”, “En iyi enstrüman” kategorilerinde gerçekleşecek. “En İyi Enstrüman” ya da “En İyi Alternatif Enstrüman” kategorileri için de orkestra, solist, beste, dörtlü, üçlü, ikili gruplarda çalınacak şarkılar ile katılım sağlanabilecek. Bir okul, en fazla üç kategoride yer alabilecek. Ön elemeler 28-29 Mayıs’ta Bursa’nın tamamındaki okulların katılabileceği Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nda heyecan, 28-29 Mayıs tarihlerinde Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde yapılacak ön eleme yarışmasıyla başlayacak. Liseli gençlerden oluşan müzik grupları, finale çıkabilmek için ön elemelerde en iyi performanslarını sergileyecek. 9 Haziran tarihinde de Fethiye Kültür Merkezi’nde yapılacak olan finalde de jüri üyeleri, Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nın kazananını belirleyecek. Başvurular elden teslim edilecek Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’na katılmak isteyen öğrenciler, https://www.nilufer.bel.tr/lmy adresinden şartname ve başvuru formuna erişebilir. Genç müzisyenler, doldurdukları başvuru formunu, 13 Mayıs Cuma gününe kadar Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’ne elden teslim ederek, Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’na katılabilecek.

Türk şiirine katkı sunan yarışmaya başvurular başlıyor Haber

Türk şiirine katkı sunan yarışmaya başvurular başlıyor

Nilüfer Belediyesi, sanatın birçok alanında olduğu gibi Türk şiirine de katkıda bulunacak etkinlikler düzenliyor. Bu çalışmalardan biri de bu yıl 6. kez düzenlenecek olan Mehmet H. Doğan Ödülü. Hem Türkçe’de yayımlanmış şiir eleştirilerinin önemine dikkat çekmek, hem de çağdaş Türk şiirinin önemli eleştirmenlerinden Mehmet H. Doğan’ın anısını yaşatmak hedefiyle düzenlenen ödüller için süreç yeni yılla birlikte başlıyor. Ödüller, 1 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 tarihleri arasında yayınlanmış, Türkçe şiir eleştirisi, inceleme, araştırma kitapları ve aday olan Türkçe makaleler arasından Seçici Kurul’un seçtiği bir kitaba ve bir makaleye verilecek. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yüksek lisans derecesi almış araştırmacılara açık olan makale ödülü, Türk şiiri konulu akademik makaleler için verilecek. Makaleler, genel olarak Türk şiiri, bir dönemi, bir olgu, bir kavram, bir sorun ya da tek bir şair hakkında olabilecek. Kitap ödülü 9 bin TL, tez ödülü de 3 bin 500 TL olan Mehmet H. Doğan Ödülü için başvuru süreci 3 Ocak’ta başlıyor. Başvuruları 4 Şubat’ta sona erecek yarışmanın seçici kurulu; Asuman Susam, Gültekin Emre, Haydar Ergülen, Metin Celal, Nilay Özer, Orhan Alkaya ve Orhan Tekelioğlu’ndan oluşuyor. Yarışmaya katılmak isteyenler ödüle ilişkin şartname ve başvuru formunu www.nilufer.bel.tr/kutuphane adresinden temin edebilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.