Hava Durumu

#Bayrak

Yeni Marmara Gazetesi - Bayrak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bayrak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Boyalı parmaklardan “İzlerimiz farklı, hislerimiz aynı” Haber

Boyalı parmaklardan “İzlerimiz farklı, hislerimiz aynı”

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İzlerimiz farklı, hislerimiz aynı’ temasıyla hazırladığı etkinlikte Bursalılar, boyalı parmaklarıyla bıraktıkları izlerle dev bir Atatürk silueti oluşturdu. Tayyare Kültür Merkezi’nde ‘Fotoğraflarla Atatürk’ ve “Atatürk’ün Bursa Ziyaretleri” temalı iki fotoğraf sergisi ziyarete açılırken, Büyükşehir Belediye Binası önünde de anma töreni düzenlendi. Heykel’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma törenleri çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Fotoğraflarla Atatürk’ ve 'Atatürk’ün Bursa Ziyaretleri' temalı iki fotoğraf sergisi ziyarete açıldı . Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz’un da katıldığı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milli mücadelenin başkomutanı, Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıldönümünde rahmet ve minnetle andı. Türk milletinin, cesareti, kararlılığı ve vizyonuyla yokluk içinde bir milleti ayağa kaldırmış bir lidere sahip olduğu için çok şanslı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Onun açtığı bağımsızlık yolunda bizlere düşen en büyük görev Atatürk’ü ve 100. Yıl gururunu yaşadığımız Cumhuriyeti anlamak ve yaşamaktır. Bu anlayışla onun emanet ettiği ilke ve değerleri koruyarak kendimize örnek alıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikir ve eserleriyle tarihimizden kültürümüze, dilimizden sanatımıza kadar her alanda aramızda yaşamaya devam ediyor. Ruhu şad, mekanı cennet olsun, tüm şehitlerimizi de bu vesileyle rahmetle anıyorum” dedi. PARMAK İZLERİYLE ATATÜRK SİLUETİ Bursa’nın cadde ve sokaklarını bir tuval gibi kullanıp, kente estetik bir değer kazandıran Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü de anlamlı bir etkinliğe imza attı. “İzlerimiz farklı, hislerimiz aynı” temasıyla düzenlenen etkinlikle Büyükşehir Belediyesi’nin ressamları, dev bir pano üzerine Türk Bayrağı ve Atatürk silueti çalıştı. Bayrak ve siluetin oluşacağı alanlar bantlarla belirlenirken, dev pano Orhangazi Parkı’na getirilerek, projeye 7’den 70’e tüm Bursalılar dâhil edildi. Vatandaşlar, bardaktaki siyah ve beyaz boyalara parmaklarını batırıp, parmak izleriyle esere katkı sağladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk Silueti bulunan dev pano 1 saat gibi kısa bir zamanda tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli de anma töreni için belediye binası önündeki tören alanında toplandı. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başlayan anma töreninde Türk Bayrağı yarıya indirildi, tüm personel hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andı. Büyükşehir personeli, buradaki törenin ardından Atatürk’ün Bursa ziyaretlerinde çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı sergiyi de ilgiyle gezdi.

Bayrak sevgisiyle gönüllerin ve o ilçenin kralı oldu Haber

Bayrak sevgisiyle gönüllerin ve o ilçenin kralı oldu

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Ercan Akyol’u evinde ziyaret ederek ona Türk Bayrağı hediye etti. Gürsu’da, geri dönüşüm malzemeleri toplayarak geçimini sağlayan 32 yaşındaki Ercan Akyol, akşam mesaisinde bir çöp konteynerinde Türk bayrağı olduğunu fark etti. 3 çocuk babası Akyol'un çöpten bayrağı alıp düzelterek akülü aracına astığını gören bir kişi, bunu kendisinden ondan habersiz cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından çok sayıda kişi, Türk bayrağına gösterdiği hassasiyetten dolayı Akyol'u kutladı. Akyol'un evine getirdiği bayrağı ise eşi yıkayıp temizleyerek balkonlarına astı. Sosyal medyada Ercan Akyol’u izleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Akyol ve ailesine evlerinde ziyarette bulundu. Başkan Işık, Ercan Akyol'a yeni Türk Bayrağı hediye etti. Başkan Işık ile aile bireyleri, balkondaki yıpranmış bayrağı indirerek yerine bu bayrağı astı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ziyarette yaptığı konuşmada, millet olarak vatana ve bayrağa karşı sevincin ve hassasiyetlerinin çok fazla olduğunu söyledi. Bu anların sosyal medyada paylaşıldığını hatırlatan Işık, "Ercan kardeşimizin ne kadar güzel, ne kadar hoş bir davranış yaptığını Türk milleti de benimsemiş oldu. Kardeşimizi bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyorum. Çünkü biliyorsunuz biz Türk milleti olarak vatan ve bayrak bizim için çok önemlidir. Ercan evine asmak için daha büyük bir Türk bayrağı istedi. İnşallah daha büyüğünü Ercan'ın binasından aşağı sallandıracak şekilde kendisine vereceğiz." diye konuştu. Ziyaretten son derece mutlu olan Akyol ailesi Başkan Işık ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

‘Bayrak’ resitali fotoğraf yarışmasının kazanan ismi o oldu Haber

‘Bayrak’ resitali fotoğraf yarışmasının kazanan ismi o oldu

Yıldırım Belediyesi Cumhuriyetin 100’üncü yılını bir dizi etkinlikle coşkulu bir şekilde kutladı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlen ‘Bayrak’ Temalı Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Türk Milletinin simgesi olan bayrağımızın güzelliğine ve saygınlığına vurgu yapmak hedefiyle düzenlenen ve 457 eserin katıldığı yarışmanın ödül Töreni Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde düzenlendi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ümmühan Fidan ve fotoğraf sanatçıları katıldı. Yarışmada Salih Kuş, ‘Cumalıkızık Sabahı’ eseriyle birinci olurken, Serdar Kan ‘Osmangazi’ eseriyle ikinci, Mustafa Kılıç da ‘Yıldırım Külliyesi’ eseriyle üçüncü oldu. Samet Doğru, Murat İbranoğlu ve Mustafa Mesut Şık’ın eserleri mansiyona layık görülürken, Salih Kuş’un ’15 Temmuz Meydanı’ eseri de jüri özel ödülünün sahibi oldu. Yarışmaya katılan 40 eser de Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde sergilendi. Cumhuriyetin 100’üncü yılında düzenlenen yarışmada yer alan eserlerin bu anlamlı günü daha da anlamlı hale getirdiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bayrak bütün toplumlar için önemli ve özeldir. Ancak bizim için anlamı çok daha fazladır. Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız bizim en kutsal değerlerimizden birisidir. Sanatçılarımız da eserleri ile bayrağımızın güzelliğine güzellik katmışlar. Yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı kutluyor ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren katılımcılara ödülleri verilirken, program Altay Cem Meriç’in “Cumhuriyetin 100.yılında İnsani Değerler” söyleşisi ile tamamlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.