Hava Durumu

#Bekliyor

Yeni Marmara Gazetesi - Bekliyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bekliyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bungalov Evler Sakarya ile Muazzam Bir Tatil Sizleri Bekliyor Haber

Bungalov Evler Sakarya ile Muazzam Bir Tatil Sizleri Bekliyor

Bungalov evler Sakarya, artık çoğu insanın favorisi konumunda. Ekonomik tatil yapmak isteyenlerin beklentilerini optimal anlamda karşılayan bungalovlar, kusursuz bir tatil deneyimini olanaklı hale getirmeyi başarıyor. Dört mevsim boyunca eğlenceli ve bol huzurlu tatil için siz de bungalov evleri tercih edebilirsiniz.   Bungalov Evler Sakarya ile Ekonomik Tatil Fırsatı Bungalov evler Sakarya, işlerden bunalan ve sevdikleriyle eşsiz bir tatil deneyimi elde etmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Bu dinlenme süresi hem çalışanlara hem de şirkete fayda sağlar. Tatillerinizi önceden planlamanız, bekleyen işlerinizi çözmenize ve bu süreyi doyasıya yaşamanıza olanak sağlayacaktır. Beyin, farklı ve hatta bazen yeni bir ortamda kalarak farklı düşünür, böylece yeni ilham ve yaratıcılık kaynakları bulunur ve yeni öğrenmeler üretilir. Dinlenme günleri, onlardan keyif alan insanlara tatillerde daha verimli olma imkanı verebilir, böylece günler karlı geçer. Ayrıca dinlenmiş olarak işe dönülerek verimlilik artırılır.   Bungalov Evler Sakarya ile Büyüleyici Tatil Olanağı Bungalov evler Sakarya, günümüzün en popüler tatil seçenekleri arasında yer alır. Her bütçeye uyum sağlayan bungalovlar, ucuza tatil yapmanın en kolay yoludur. Ayrıca, Sakarya konum itibariyle de avantajlıdır. Herhangi bir kentten Sakarya kentimize ulaşmak oldukça kolaydır.   Kimse iyi bir tatilden nefret etmez, özellikle de sıcaklar artmaya başladığında ve son sürat çalışan bir sezonun yükü çok ağır geldiğinde tatile gereksinim çoğalır. Ayrıca bu konuda yapılan araştırmaların çoğu tatilin hem fiziksel hem de ruhsal açıdan faydalarını gösteriyor. Tatiller algılanan stres düzeyini düşürür. Stres düzeyinin düşmesi için sadece bir haftalık tatil yeterlidir. Birkaç günlük tatilimiz olduğunda, ister iş ister kişisel olsun, günlük sorunlardan kopmak daha kolaydır.  

İş dünyası yeni destek paketlerini bekliyor Haber

İş dünyası yeni destek paketlerini bekliyor

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Türkiye ekonomisinin Temmuz-Eylül dönemi büyüme performansını değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 artış kaydettiğini belirten Başkan Özer Matlı, “Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 ve ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüyen Türkiye ekonomisinin büyüme performansı, küresel büyümeye yönelik belirsizlikler ve jeopolitik risklere rağmen hız kesmiş olsa da dünyadan pozitif yönde ayrışmayı başarmıştır. Büyümeye iç talep 3,2 puan, net dış talep ise 0,7 puan katkı sağlarken, ikinci çeyrekte yüzde 2,9 oranında daralan tarım sektörü, yılın üçüncü çeyreğinde ise yüzde 1,1 artış kaydetmiştir” dedi. “Büyümenin devamı için desteklemeler sürmeli” Maliyetlerdeki artış ve tedarik sorunlarına rağmen Türk iş dünyası olarak üretim ve yatırım için çalıştıklarını belirten Başkan Özer Matlı, “Pandemi döneminin olumsuz etkilerine karşın sektör temsilcilerimizin her şeye rağmen üretime devam etmesi ve ihracat ağını yeni pazarlarla genişletmesi, Türkiye’nin büyüme dinamizmini sürdürmesinin en önemli belirleyicisi olmuştur. Avrupa’da resesyon krizinin derinleştiği önümüzdeki süreçte; üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümenin devamı için yüksek enflasyona odaklanılmalı, iş dünyasının üzerindeki maliyet baskısı azaltılmalı, katma değerli üretim modeli teşvik edilmeli, krediye ulaşımın kolaylaştırılarak ek destek paketleri hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

Herkes zehirli sanarak "yemeyin" diyor! Almak için 29 ülke sırada bekliyor Haber

Herkes zehirli sanarak "yemeyin" diyor! Almak için 29 ülke sırada bekliyor

Asıl mesleği aşçılık olan 67 yaşındaki Murat Mıhladız, 1994 yılında kapari bitkisinden çeşitli gıda ürünleri üretmeye başladı. Mıhladız, özel ürettiği kaparili gıda ürünlerinin bir kısmını tescil de ettirdi. Mıhladız'ın kapari bitkisinden ürettiği 17 farklı gıda ürünü, yurt içinin yanı sıra 29 ülkeye gönderiliyor. Kapari’den üretilen ürünler yurt dışında yoğun ilgi görüyor. BİRÇOK RAHATSIZLIĞA İYİ GELİYOR Kaparinin birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Murat Mıhladız, “Bu kapariyle tarladan sofraya kadar olan kısmıyla çalışmaya başladık. Aşçı olmam sebebiyle bu bitkiyi tanıdıktan sonra çok kıymetli ve şifalı olduğunu gördük. Bu bitkiden çeşitli gıdalar üretmeye karar verdik. Gıda maddesi olarak ürettiğimiz bu ürünlerin hepsinin ayrı ayrı hastalıkları iyileştirdiğini öğrendik. MS hastalığı, karaciğer, kanser, kan ve sindirim sistemi hastalıkları gibi rahatsızlıklara iyi geldiği anlaşıldı. İnsanlarda bu ürünlerimizin iyi geldiğini görünce üniversitelerde klinik çalışmalar yapmaya başladık” dedi. HERKESİN ZEHİRLİ BİLDİĞİ MEYVEYİ DÜNYAYA İHRAÇ EDİYOR Kapari karpuzu olarak adlandırılan meyvenin tüm dünyada zehirli olarak bilindiğini ancak araştırmalara göre öyle olmadığını belirten Mıhladız, “Kaparinin çayı, tomurcuğundan turşu, dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok yemekte kullanılıyor. Tabii ki dünya sadece tomurcuklarını tüketiyordu. Biz meyvesini kullanmaya başladık. Kapari karpuzu dediğimiz meyvesi için ‘Zehirlidir, sakın yemeyin’ diyerek insanlara lanse edilmiş. Ancak bunun zehirli olmadığını 2000 yılında TÜBİTAK Gıda Bilimi Araştırma Enstitüsü'nde zehirli olmadığını klinik çalışma yaparak belirledik” ifadelerini kullandı. İHA

Kral mezarı turizme kazandırılmayı bekliyor Haber

Kral mezarı turizme kazandırılmayı bekliyor

İznik ilçesinde Bithynia Kralı İkinci Prusias'a (M.Ö. 185-143) ait olduğu tahmin edilen mezarın son durumu görenleri üzüyor. Halk arasında Berber Kaya olarak bilinen yerdeki anıtın uzunluğu 5.5 metre. Çok eski yıllarda uzak bir yerden İznik ilçesine getirilen lahdin kaydırılırken düştükten sonra parçalandığı tahmin ediliyor. Uzun seneler sonra 1960'lı yıllarda onarılan lahit, art niyetli kişiler tarafından tekrar tahribe uğradı. İçerisinde mezar olmayan lahdin etrafının temizlenerek turizme kazandırılması isteniyor. Helenistlik döneme ait tek eser Öte yandan bu kral lahdi İznik’te Helenistlik döneme ait tek eser. Tek parça taştan yapılan eser, üçgen alınlıklı ve kırma çatılı. Lahdin üzerinde sade dekoratif benzemeler, silimler ve kabartma göbeği motifler yer alıyor. Sanat tarihçisi Doğan Özgün Kolaç, “Halk arasında Berber Kaya olarak bilinen yerdeyiz. Burada İznik’te Helenistlik döneme ait tek eser olarak biliniyor. Uzunluğu 5.5, yüksekliği 4 ve eni de 4,5 metreden oluşuyor. Büyük bir lahit. Bu lahit, taşınması sırasında devrilmiş ve kırılmış. 1950’li yıllarda da tahribata uğrayıp 17 parçaya ayrılmış. Üzeri kırma çatılı, alınlığında kabartma şeklinde kalkan motifi yer alıyor” dedi. Lahdin yaklaşık 2200 yıl önce oğlundan kaçarak İznik’e (Nicaea) sığınan Bithynia Kralı İkinci Prusias'a (M.Ö. 185-143) ait olduğunun tahmin edildiğini belirten Özgün Kolaç, “Gri kalker taşından yapılmış bir lahit. Zamanla tahribata uğramış. Bakımsızlıktan üzerinde incir ağacı çıkmış. Taşlara yazılar yazılmış. Bir an önce korumaya alınarak turizme kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.