Hava Durumu

#Beledi̇ye

Yeni Marmara Gazetesi - Beledi̇ye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beledi̇ye haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

KORONAYI ATLATAN İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI YAŞADIKLARINI ANLATTI Haber

KORONAYI ATLATAN İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI YAŞADIKLARINI ANLATTI

Vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Başkan Alper Taban, 'Test sonucum pozitif çıktığında buna inanamadım. Bu işin şakası yok. Lütfen kurallara uyalım' dedi. 300 bin nüfuslu İnegöl İlçesi’nin Belediye Başkanı Alper Taban eşiyle bu hastalığa yakalandıklarını, tedavi ve karantina sürecinin ardından testinin negatife döndüğünü açıkladı. Zorlu sürecin ardından tekrar görevinin başına dönen Belediye Başkanı Alper Taban yaşadıklarını anlattı. Durumunun iyi olduğunu ancak zor bir süreç geçirdiğini kaydeden Başkan Taban, 'Özellikle korona virüse yakalanmayan vatandaşlarımızın daha çok dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle sağlıklı olanlar, bu virüsün kendisini yakalamayacağını düşünebilir. Ancak vakaların ne zaman nasıl karşımıza çıkacağını hiç birimiz bilemiyoruz. Olayın ciddiyetini anlamak için hastalığa yakalanmaya da gerek yok. Onun için herkesin kendi alacağı kişisel tedbirler yeterli olacak. Bireysel olarak alacağımız tedbirlerle virüse yakalanma riskimizi azaltabiliriz' dedi. 'Eski sağlığına kavuşmak kolay olmuyor' Sürecin zorlu olduğunu, bugün binlerce insanın hastanede tedavi gördüğünü, 5 binden fazla kişinin de ağır hasta olduğunu hatırlatan Başkan Taban, '10 gün boyunca evde karantinada kaldım. İlk 3 gün yüksek ateşle mücadele ettim. Bu beni çok halsiz bıraktı. Hekimlerimiz ilaçlarımızı kullanmamızı söyledi ve kesinlikle kullanmalıyız. Ben ve eşim de kullandık. Hastalık 3 günden sonra normal grip semptomları gibi devam etti. Eşim ve bende farklı semptomlar vardı. Vücutta kırgınlık, halsizlik, ateş gibi. Tabi süreç bittikten sonra da bunları halen kısmen de olsa hissediyorum. İnsanın tekrar eski sağlığına kavuşması kolay olmuyor. O kadar vitamin almanıza rağmen vücut eski haline hemen dönmüyor. Evde karantina günlerini yaşamama adına; önce bireylerinin kesinikle maskelerini takmaları lazım. 'Bana bir şey olmaz' düşüncesinin içerisine girmeden kendisini koruyup kollaması lazım.' diye konuştu. 'Bu işin şakası yok' İnsanların sağlığın kıymetini bilmesi gerektiğini, bunun hastalanınca daha iyi anlaşıldığını ifade eden Alper Taban, 'Bu hastalıktan korkun' diye defalarca söylemiştim. Hakikaten bu hastalıktan korkmakta fayda var. Her gün ölenleri görüyoruz, duyuyoruz. Vakaların sayısı son bir ayda arttı. Bu işin gerçekten şakası yok. Sağlıklı insanlara bakıyoruz. Birkaç gün sonra 'hastalığa yakalandığı için öldüğü' bilgisini duyuyoruz. Gerçekten bu şakası olmayan bir hastalık. Test yaptırdığımda pozitif çıktığına gerçekten inanamadım. Çünkü hiç bir belirtim, semptomun yoktu. Eşimin rahatsızlanması sebebiyle ben de test yaptırdım. Normal şartlarda belki eşim rahatsızlanmasa pozitifiz ama ortalıkta gezinmeye, taşıyıcı olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda insanların kendilerini koruyup kolladığı kadar başkalarına da zarar vermemesi noktasında tedbirlere yüzde yüz uyması lazım' diye konuştu.

YILDIRIM BELEDİYE MECLİSİ’NDE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ Haber

YILDIRIM BELEDİYE MECLİSİ’NDE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Yıldırım Belediyesi 2019-2024 Seçim Dönemi’nin 14. Olağan Meclis Toplantısı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.Korona virüs tedbirleri nedeniyle son olarak Mart ayında olağan ve Mayıs ayında olağanüstü olarak toplanan Yıldırım Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı ile çalışmalarına kaldığı yerden başladı. Uzun bir aranın ardından Yıldırım Belediye Meclisi olarak ilçe sakinlerine ve şehre hizmet aşkıyla çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Oktay Yılmaz, '2020 yılı başladığı gibi yine olumsuzluklarla geçiyor. Korona virüs tehdidi halen tam anlamıyla geçmiş değil. Yeni normal dönemde de adımlar attık fakat tedbirlerimizi çok daha güçlü bir şekilde devam ettirmeliyiz. Korona virüs tedbirleri nedeniyle toplantılarımıza geçici süreliğine ara vermek durumunda kalmıştık. Yıldırım Belediye Meclisi olarak ilçe sakinlerine ve şehre hizmet aşkıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimizin bizden beklediği önemli hizmetler var. Hepimizin ortak paydası, ortak düşüncesi, hemşerilerimiz için en iyi hizmeti üretmek. Bizim temel önceliğimiz ortak akıl. Ortak akıl ve ortak dil ile idealleri gerçekler ile harmanlayarak, milletimize hizmetimizi sürdüreceğiz' dedi. Oybirliği ile belirlendi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33. Maddesi doğrultusunda Encümen Üyeleri ve 24. Maddesi doğrultusunda İhtisas Komisyonları Üyeleri seçimi Belediye Meclisi’nde gerçekleştirildi. Encümen Üyeliği’ne Sevim Parlak, Ahmet Sağdıç ve Cemal Abdulnasır Yaşar seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na Hilmi Pakyürek, Şefik Kaya, Ali Çiftçi, İsmail Tekin ve Mücahit Bozkurt seçildi. İmar Komisyonu’na Merve Ekmekci, Fatih Kara, Mücahit Bozkurt, Nurettin Sanatçı ve Burak Alp Özbek seçilirken, Hukuk Komisyonu’na İmren Çavuşoğlu, Nazlı Merve Eryılmaz, Hızır Çetinkaya, Servet Çağıl ve İhsan Bilgili seçildi. Çevre Sağlığı, Sağlık ve Sportif Hizmetler Komisyonu’na Selim Yolgeçen, Süleyman Öztürk, Cahit Güner, Ali Haydar Efe ve İsmail Turan seçilirken, Eğitim ve Hizmet Güvence Komisyonu’na Şenol Çulcu, Ahmet Aksu, Feridun Özyüksel, Cemil Ocak ve Salih Barış seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na ise Nazlı Merve Eryılmaz, İmren Çavuşoğlu, Sevim Parlak, Turgay Ferahlıerve Mustafa Engin Kargılı seçildi. Encümen Üyeleri ve İhtisas Komisyonları Üyeleri’nin tamamı oy birliği ile belirlendi.

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ÇALIŞAN KADINLARI UNUTMADI Haber

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ÇALIŞAN KADINLARI UNUTMADI

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle fabrikalarda çalışan kadınlarla bir araya geldi. Başkan Erdem 'Üreten kadını destekliyoruz. Kadının hem sözü, hem de ekonomik gücü ve özgürlüğü olmalı' dedi.Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) çalışan kadınlarla bir araya geldi. Kadın çalışanların yoğun olduğu TI Otomotiv Sanayi, Orau Orhan Otomotiv Kontrol Sistemleri ve Fıcosa İnternational Otomotiv Sanayi fabrikalarını ziyaret eden Turgay Erdem, 'Bütün kadınların ama özellikle de sizlerin, çalışan, üreten, ailesine ve ülke ekonomisine katkı sağlayan emekçi kadınların dünya kadınlar gününü yürekten kutluyorum. Üreten kadını destekliyoruz. Kadının hem sözü olmalı hem de gücü olmalı diyoruz. Bizler kadınların örgütlenmesini, dayanışma içinde hareket ederek, birlikten doğan güçle hayatın her alanında güçlenmelerini yükselmelerini istiyoruz. Çünkü hayat, birlikteyken güzel, omuz omuza dayanışma içinde yol almak güzel. Şiddete karşı, her tür eşitsizliğe karşı kadınların hak mücadelesine yürekten destek veriyoruz' diye konuştu.Erdem’e ziyaretlerde Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer ve Zafer Yıldız ile Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Koçer de eşlik etti. Başkan Erdem, fabrikaların genel müdürlerini ve idari kadrolarını, işletmelerinde kadın istihdamına verdikleri önem nedeniyle kutlayarak, üreten kadınlarla birlikte pasta kesti ve günün anısına hediye verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.