Hava Durumu

#Belediyesi

Yeni Marmara Gazetesi - Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gürsu Belediyesi acı hatıralar için seferber oldu Haber

Gürsu Belediyesi acı hatıralar için seferber oldu

Daha önce engelli vatandaşlar için kurabiye yapıp, onları Dünya Engelliler Günü’nde onları ziyarete gidip çok önemli bir farkındalık çalışması yapan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, bu kez depremzede vatandaşlarımız için kolları sıvadı. Eşi Sümeyye Işık ile mutfağa giren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, özel yapım çikolataları hazırlayarak paketledi. Başkan Işık, depremzedeleri evlerinde ziyaret ederek, hatırların sordu ve çikolataları hediye etti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Ülke olarak yaşadığımız afetin yaralarını hep birlikte sararak, depremzede kardeşlerimizin iyileşmelerinde de yanlarında olmaya çabalıyoruz. Onların acı hatıralarını tatlı bir anı ile unutturmak istedik. Eşim Sümeyye Hanım ile birlikte depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik. Birlikte yaptığımız çikolatalardan ikram ederek, hatırlarını ve bizlerden istekleri var mı diye sorduk. Hep birlikte bu zor günleri de atlatacağız inşallah. Bir olmanın gücünü hissederek, sevgimizle yoğurduğumuz çikolataları yapmamızda ustalığıyla bize destek veren Şef Tolga Öztürk'e de çok teşekkür ederiz. Biz bir olunca çok güçlüyüz. Millet olarak kenetlenerek, inşallah bu günleri de geride bırakacağız” dedi. Depremzedelere yaptığı tatlı sürprizle, onların gönüllerini ısıtan Başkan Işık, Ramazan Ayı’nın bereketini paylaştı ve çocukların oyunlarına katılarak onların da gönlünü aldı.

İnegöl Belediyesi genç çiftçileri İzmir Tarım Fuarı’na götürdü Haber

İnegöl Belediyesi genç çiftçileri İzmir Tarım Fuarı’na götürdü

45 yaş altı çiftçilerin götürüldüğü fuar gezisinde, tarımdaki son teknolojiler ve yöntemler yerinde incelendi. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dört büyük tarım fuarından biri olan Agroexpo-18. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de açıldı. 01-05 Şubat 2023 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olan fuara, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçiler akın etti. Fuarda sektör temsilcileri; Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Türkiye Cumhuriyetleri’nden katılacak bine yakın alıcı firmayla bir araya gelecek. 45 yaş altı 41 çiftçi fuara götürüldü 2,5 milyar dolarlık iş hacmi hedefiyle düzenlenen ve 100 ülkeden bin 80 katılımcısıyla 400 bine yakın ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen fuara İnegöl Belediyesi de özel bir gezi düzenledi. 45 yaş altı 41 çiftçinin katıldığı gezi ile İnegöllü üreticilerin tarımdaki son gelişmeleri, teknolojileri ve yöntemleri incelemesi imkanı sağlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ile İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Sinan Kağan’ın da katıldığı gezide, üreticiler tarıma dair yeniliklere şahitlik etti. “Nerede bir yenilik varsa takip etmeliyiz” İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, düzenlenen fuar gezisine ilişkin açıklamalarda bulundu. İnegöl’ün ticaret ve sanayi şehri olduğu kadar verimli topraklarıyla bereketli bir tarım şehri olduğuna da dikkat çeken Başkan Taban, “Biz gerek tarım gerek hayvancılık noktasında şehrin bu değerinin geliştirilerek sürdürülmesini arzu ediyoruz. Ne yaptığını bilen, kendisini sürekli geliştiren, yenileyen bir şehir haline dönüşmek istiyoruz. Bunu da bu alanda uğraş veren paydaşlarımızla yapacağız. Nerede bir yenilik varsa, nerede yeni model, bir çalışma varsa gelişmeleri takip etme adına bunları izlemeliyiz. Bu düşünceyle İnegöl’ümüzdeki 45 yaş altı çiftçilerimizle İzmir’de düzenlenen Agroexpo-18. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına gezi düzenledik” dedi. “Çiftçimizin her zaman yanındayız” Özellikle genç çiftçilerin tarımdaki yenilikleri görüp keşfederek İnegöl’e kazandırılmasına katkı sunmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Alper Taban, “İzmir’de sektör liderlerini bir araya getiren bu fuara özellikle 45 yaş altı çiftçilerimizi, yeni nesil üreticilerimizi götürmek istedik. Yenilikleri fark etmek ve burada uygulamak önemli. Burada en önemli nokta insana olan yatırım. İnsanın ufkunu, vizyonunu gözünü açabilecek olan ve yeni bir şeyler yapabilme kabiliyetini geliştirecek olan o gelişim hususu... Dolayısıyla buradaki ben genç çiftçilerimizin her birine teşekkür ediyorum. Zaman ayırdılar ancak ufuk açıcı bir gezi oldu. Her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanlarındayız” açıklamalarında bulundu.

Gürsu Belediyesi 2 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı Haber

Gürsu Belediyesi 2 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı

“İstihdam odaklı birçok proje ve hizmete imza atarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 50 istihdam buluşmamızda, 5 bin vatandaşımıza iş imkanı sunduk” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İstihdam buluşmalarımıza katılan 5 bin vatandaşımız arasında 2 bin 500’ü iş sahibi oldu. Firmaların ihtiyaç duyduğu personellerde aranan niteliklere göre iş arayan hemşehrilerimizin başvuru yapmasını sağlayarak, iş ihtiyacı olan kişilerin de kendi beklentilerine uygun işlere başvuru yapmalarına imkan sunuyoruz. Gürsu sınırları doğrultusunda başlattığımız istihdam buluşmalarımızda geldiğimiz noktada artık Gürsu dışından da başvuruların yapılıyor olması yaptığımız hizmetin faydasını görmemiz açısından bizleri motive ediyor. 2021 yılında faaliyete aldığımız Kollektif Kariyer Merkezi’miz, Gürsu ve Bursa’mızın sınırlarını aşarak birçok ilden de talep alır hale geldi” dedi. Gürsu Belediyesi'nden 50. istihdam buluşması Gürsu Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen 50. istihdam buluşmasında, Yazaki Firması yetkilileriyle 'üretim operatörü' pozisyonuna uygun olan adayların görüşmesi sağlandı. İstihdam buluşması çerçevesinde başvuru ve mülakat işlemleri gerçekleştirilerek, 18-40 yaş arası kişilerin iş görüşmesi gerçekleştirmesi için fiziki ve psikolojik bir ortam oluşturuldu. “İstihdam seferberliğine katkı sunmak amacıyla çalışma arkadaşlarımızla birlikte dikkate değer bir çaba ortaya koyuyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz Kollektif Kariyer Merkezi’mizle, belediyemize iş başvurusunda bulunan kardeşlerimizle firmalarımız arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Her yönüyle işin özelliklerinin belirtildiği duyurularımızla organize ettiğimiz istihdam buluşmalarında, iş arayan hemşehrilerimizin kendilerinin beklentileri ve yeterliliklerine göre iş başvurularını yapmalarını sağlıyoruz. Tüm iş kollarında hizmet veren firmalarla kurduğumuz bağlantılarla tüm hemşehrilerimizin kendilerine uygun niteliklerde iş imkanları elde etmelerine imkan sunuyoruz. Böylece şirketlerin eleman ihtiyaçlarını gidermelerine, iş arayan vatandaşlarımızın da iş imkanlarına ulaşmalarına destek olarak dertlerine derman oluyoruz. Hem iş arayan kardeşlerimize hem de personel ihtiyacı olan firmalarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında sanayicimizin en çok ihtiyaç duyduğu iş dallarında eleman yetiştirilmek üzere meslek edindirme kursları, girişimcilik kursları da düzenliyoruz. Böylece şirketlerin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacının giderilmesine katkı sağlıyoruz. İstihdam buluşmalarımıza katılan tüm firmalara istihdama destekleri için teşekkür ediyorum“ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.