Hava Durumu

#Beraat

Yeni Marmara Gazetesi - Beraat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beraat haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

3 yaşındaki kızın yaralandığı kreş kazasına beraat Haber

3 yaşındaki kızın yaralandığı kreş kazasına beraat

 Asliye Ceza Mahkemesi’nin sanıkların beraatine yönelik kararını Yargıtay da onadı. Çalıştıkları için 3 yaşındaki kızlarını kreşe veren anne baba hayatının şokunu yaşadı. Kreşteki görünmez kazada yaralanan 3 yaşındaki çocuk, hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildi. Anne babanın şikayeti üzerine özel kreş sahibi ile öğretmen hakkında ‘Taksirle yaralama’ suçundan Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme. Her iki sanığın da beraatine hükmetti. Kararı davalı velilerin temyiz etmesiyle devreye Yargıtay 12. Ceza Dairesi gidi. Emsal nitelikteki kararda şöyle denildi: “Kreşte öğrenci olarak bulunan katılanın 3 yaşındaki kızının olay günü öğretmenin uyku saati olması sebebiyle yatakları düzeltmek üzere arkası dönük olduğu bir sırada kendisiyle aynı yaşta başka bir öğrenci ile çarpışması sonucu düşerek basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı ortadadır. Olayda sanıkların gerçekleşen kazayı önlemek adına alabilecekleri tedbir bulunmadığından kendilerine atfı kabil kusur bulunmadığı anlaşılmıştır. Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç açısından sanıkların taksirinin bulunmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılanın herhangi bir nedene dayanmayan temyiz itirazının reddiyle, beraate ilişkin hükümlerin isteme uygun olarak onanmasına oy birliği karar verildi.”

5 yıldızlı oteldeki köpek ısırması davasından beraat kararı çıktı Haber

5 yıldızlı oteldeki köpek ısırması davasından beraat kararı çıktı

6 yıl önce konaklamak için gittiği lüks otelin çevresinde yürüyüş yapan vatandaş, iddiaya göre köpeğin saldırısına uğradı. Yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı. Olayda otelin güvenlik müdürünün kusuru olduğunu öne süren yaralı vatandaş, oteli şikayet etti. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan otelin mesul ve güvenlik işlerinden sorumlu müdürü hakkında beraat kararı verildi. Davacı vatandaş kararı temyiz edince devreye Yargıtay 12. Ceza Dairesi girdi. Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi: “Davacının konaklamak için otele giriş yaptığı, iddiasına göre otel sınırları içerisinde yürürken otel içindeki bir köpeğin saldırısına uğradığı belirtilmektedir. Adli Şube Müdürlüğü’nün raporunda basit tıbbi müdahale ile giderilemez şekilde yaralandığı anlaşılmaktadır. Sanığın olayın geçtiği otelin mesul ve güvenlik işlerinden sorumlu müdürü olduğu, otel konaklama sırasında müşterilerin can ve mal güvenliğine yönelik tüm tedbirleri alması hukuken zorunlu olduğundan cezai sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle sanık hakkında TCK'nın 89/1. maddeleri uyarınca cezalandırılması istemiyle dava açılmıştır. Bu suçun failinin hayvan üzerinde fiilen gözetim yükümlülüğü bulunan ve hayvanı ihmali veya icrai suretle serbest bırakma eylemini bizzat gerçekleştiren kişi olacağı, katılan tarafından kabulünde olduğu üzere katılanı ısıran köpeğin sokak köpeği olduğu, eylemin kamuya açık alanda gerçekleştiği ortadadır. Bir an için katılanın otel içerisinde saldırıya uğradığının kabul edilmesi halinde dahi suça konu köpeğin sanığın fiilen gözetim yükümlülüğü altında bulunan köpek olmadığı anlaşıldığından unsurları oluşmayan müsnet suçtan sanığın beraatına karar verilmiştir. Olayda yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre katılan vekilinin eksik incelemeye, olayın otel sınırları içinde olduğuna ve sair nedenlere ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak onanmasına oy birliği ile karar verildi.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.