Hava Durumu

#Bi̇n

Yeni Marmara Gazetesi - Bi̇n haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bi̇n haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

YILDIRIM’DA 27 BİN SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ Haber

YILDIRIM’DA 27 BİN SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 3,5 yılda 27 bin 90 sokak hayvanını tedavi ederken, 2 bin 188’ini de sahiplendirdi.Can dostlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayan Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvalara kavuşturuyor. Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2019 yılından bu yana toplamda 27 bin 90 hayvanı tedavi ederken, 2 bin 188 hayvanı da sahiplendirdi. Sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturan Yıldırım Belediyesi, sahipsiz hayvanların beslenme faaliyetlerini de ihmal etmiyor. Ekipler, farklı noktalarda kurulan beslenme noktalarına her gün mama koyarak hayvanların beslenmesini sağlıyor.Köklü bir medeniyetin ruhunu taşıyan Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 'Dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınmayla ve iklim koşullarıyla mücadele ediyor. Bu yüzden, hizmetlerimizi insanla sınırlı tutmuyoruz. Yaşamın içinde yer alan her canlıyı, güzelliği korumak ve yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur. Ekiplerimiz her koşulda can dostlarımız için çalışıyorlar. Ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda, vatandaşların talepleri ve önerileri doğrultusunda hayvanlarımızın barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Can dostlarımızı sadece sağlığına kavuşturmuyor onları sıcak yuvalarla da buluşturuyoruz. Dağdaki kurdu, kuşu düşünen ve dert edinen bir medeniyetintemsilcileri olarak; şehrimizin sessiz sakinlerine gönlümüzü açıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.

İZNİK’TEKİ DİKİLİTAŞ, 2 BİN YILDIR AYAKTA Haber

İZNİK’TEKİ DİKİLİTAŞ, 2 BİN YILDIR AYAKTA

İznik’e 5 kilometre uzaklıkta şeftali bahçelerinin tam ortasında yer alan Roma dönemi mezar anıtı obelisk, ihtişamı ile görenleri şaşırtıyor. Üç yüzeyli, yukarıya doğru yükselen ve birbiri üzerine demir kamalarla oturtulmuş beş beyaz mermer bloktan oluşan anıta, bundan dolayı ‘dikilitaş’ ismi verilmiş. Anıtın geniş olan birinci taşı üzerindeki Grekçe kitabede; 'C.Cassius Philiscus, C.CassiusAsklepiodotus’un oğlu, 83 yıl yaşadı' yazılı. Yerli yabancı turistlerin ilgi gösterdiği dikilitaş ihtişamı ile herkesin ilgi odağı haline geldi. Dikilitaş, Asklepiodos’un oğlu L. Cassius Philiscus anısına II. yüzyılda dikilmiştir. Kare prizma bir kaide üzerinde, altta kalın ve üstte doğru düzenli bir biçimde incelerek yükselen, bu görünümüyle bir kama veya meç izlenimi uyandıran anıtın, başlangıçta 6 parça ve 15.5 metre yüksekliğinde olduğu ve ucunda bir ’kuş’ heykelciğinin bulunduğu öne sürülmektedir. Zamanla en üsteki kuş heykelciği bir nedenle yok olmuştur. Kaidede üçgen prizmatik dikili taşın iki yanında, görülen ayak izleri ve bağlantı yuvaları, bu kısımda bronz heykellerin bulunduğunu işaret etmektedir. Anıtın alt kısmında toprağa gömülü olan bölümde mezarın yer aldığı, zaman zaman yapılan kaçak kazılar tarafından da görülen çukurlarda iri moloz taşlar ve duvar izlerinin bulunması, buranın bir tümülüs mezar odası sitilinde yapılmış olduğunu belgelemektedir. Günümüzde kaidesi üzerinde beş parça halinde 12 metrelik bölümü durmaktadır. Halk arasında 'Beştaş', 'Dikilitaş', 'Nişantaşı' olarak adlandırılmıştır.

220 BİN KIŞ ÇİÇEĞİ Haber

220 BİN KIŞ ÇİÇEĞİ

Osmangazi Belediyesi, kış dönemi için çiçek ekme çalışmalarına başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yürütülen ekim çalışmaları kapsamında 220 bin adet lale soğanı, menekşe, şeker tabağı, çuha ve sümbül toprakla buluşacak. Sıfırın altında 40 dereceye kadar dayanıklılığı olan turuncu, pembe, mor, kırmızı, sarı, beyaz ve benzeri çeşitli renklerde ekimi yapılan lale soğanları, kış aylarında kar altında kaldıktan sonra nisan ve mayıs aylarında çiçek açmaya başlayacak. Soğukta çimlenmesi kolay olan kışlık menekşeler ise şubat ayında çiçek açmaya başlayacak. İlçe sınırları içerisinde yer alan parklar bahçelere ekilen çiçeklerin açması ile birlikte Osmangazi, ilkbaharda rengarenk bir görünüme kavuşacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kış çiçeklerinin ilçeye güzel bir görsellik katacağını ifade ederek, 'Osmangazi’nin her tarafına yeşil alan kazandırmak için çalışıyoruz. Kış dönemi için ilçemizin çeşitli noktalarına 170 bin menekşe ve 40 bin lale soğanının yanı sıra sümbül, çuha ve şeker tabağı gibi birbirinden güzel çiçekleri toprakla buluşturuyoruz. Bu çiçeklerin açmasıyla birlikte ilkbaharda ilçemiz görsel bir güzellik kazanacak. Osmangazi’nin daha yeşil, daha güzel ve daha sağlıklı olması için mevcut yeşil alanların bakımı ve yeni yeşil alanlar oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.

İNEGÖL’DE 2 BİN 500 DÖNÜM ARAZİ TEMİZLENDİ Haber

İNEGÖL’DE 2 BİN 500 DÖNÜM ARAZİ TEMİZLENDİ

Tarıma yönelik yaptığı yatırımlarla çiftçinin elini güçlendiren İnegöl Belediyesi, özellikle belirlenen 22 kırsal mahallede çiftçilerin sıkça karşılaştığı taşlı arazi sorununa çözüm üretmek için temmuz ayında taş toplama makinesi alımı gerçekleştirmişti. 60 bin TL değerindeki makineyle kırsal mahallelerde arazilerin temizlenerek verimliliğin de yüzde 30’a kadar arttırılması hedeflenirken, taş toplama makinesinin ilk denemeleri de Akbaşlar Mahallesi’nde yapılmıştı. İnegöl tarımına ciddi katkı sağlaması beklenen taş toplama makinesi, Muhtarlıklar Müdürlüğü bünyesinde çiftçinin kullanımına sunuldu. Belirlenen bölgelerde makineyi kullanarak arazisini temizlemek isteyen çiftçi, başvuru yaparak belirlenen tarihte makineyi alıp tarlasını temizlemeye başladı. Temmuz ayının sonlarında başlayan bu uygulama, geride kalan 4 ay gibi sürede ciddi fayda sağladı. Gelinen noktada 11 kırsal mahallede toplam 2 bin 500 dönüm arazide taş temizliğinin yapıldığı açıklandı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sanayisiyle olduğu kadar tarımıyla da öne çıkan ve tarım değerlerini her geçen gün geliştiren İnegöl’de çiftçiye desteklerin sürdüğünü söyledi. Taban, 'Muhtarlarımızdan gelen bilgi neticesinde araziyi daha verimli işleyebilmek anlamında öneriler ve fikirler arasındaydı bu makine. Aslında küçük ve basit bir dokunuşla gördüğünüz aletle toprağın içerisinde verimi azaltan taşları topraktan ayırt edebilecek bir makine. Biz de bu makinenin alımını yaparak bu sorunu çözmek istedik. Şehrimizde 22 köyümüzün toprağında benzer şekilde sorun vardı. Bu arazilerimizi bu makineyle temizleyerek bundan sonraki ekilişlerde inşallah daha verimli şekilde arazimizi kullanmış olacağız. Verimin de yüzde 30 artmasını sağlayacak bu işlem. 60 bin TL’lik makineyle köylerimizin toprağının daha verimli hale gelebileceğini öngördüğümüz için bizler de bu adımı attık. Bu ve bunun gibi dokunuşları gerçekleştirerek gerçek manada çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz' dedi. Temmuz ayında alınan makinenin 4 aydır sahada olduğunu kaydeden Başkan Taban, 'Vatandaşlarımız Muhtarlıklar Müdürlüğümüzle irtibata geçerek makineyi kullanmayla ilgili gerekli prosedürü gerçekleştiriyor. Makine hangi mahallemizdeyse orada çiftçilerimiz taş temizleme işini kendisi gerçekleştiriyor. 4 ayda 11 kırsal mahallemizde 2 bin 500 dönüm arazi temizlenmiş oldu. İnşallah buralarda verim daha da artacak ve çiftçimiz kazanacak. Tüm kırsal mahallelerimizde bu şekilde verimi arttırmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.